POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
28 Haziran 2021 Pazartesi - 15:21

'Aslanlar' kupayı 17 yıl sonra İzmir'e getirdi

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş HDI Sigorta’yı 79-66 yenerek durumu 2-0 yaptı ve kupayı 17 yıl aradan sonra İzmir’e getirdi. Başkan Tunç Soyer “İzmir’in Aslanları”nı sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla kutladı.

 Aslanlar  kupayı 17 yıl sonra İzmir e getirdi

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş HDI Sigorta’yı 79-66 yenerek durumu 2-0 yaptı ve kupayı 17 yıl aradan sonra İzmir’e getirdi. Başkan Tunç Soyer “İzmir’in Aslanları”nı sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i “spor kenti” yapma vizyonuyla tüm branşlarda önemli bir atılım yapan İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Hentbol Erkek Takımı’nın Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Soyer’in “İzmir’in Aslanları” adını verdiği ekip, play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş’ı 79-66 mağlup edip durumu 2-0’a getirdi ve işini son maça bırakmadan kupayı kazandı.



İzmir BBSK, serideki ilk maçı da 71-67 kazanmıştı. Üst üste maç kazanma (105), bir maçta en fazla sayı atma (174) ve bir maçta en az sayı yeme (4) rekorlarını elinde bulunduran, branşında ülkemizi Avrupa’da ilk temsil den ekip olan İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, daha önce 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında üst üste dört kez şampiyon olmuştu. İzmir ekibi, böylelikle 17 yıl aradan sonra şampiyonluk kupasını bir kere daha İzmir’e getirmeyi başardı.

Başkan Soyer’den kutlama mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in Aslanları”nı sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla kutladı. Soyer mesajında şu ifadeleri kullandı: “#İzmirinAslanları İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız 5. şampiyonluğunu #İzmirMarşı ile kazandı. Onlarla ne kadar gurur duysak az... Sizleri ayakta alkışlıyorum.”

Kupa 19 maç kazanarak geldi
İzmir Büyükşehir Belediyespor ligde normal sezonu 14 maçta 13 galibiyetle zirvede bitirdi, ardından Play-Off serisinde önce Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u, ardından Galatasaray’ı ikişer maçta da yenerek final biletini aldı. İzmir ekibi, nefeslerin kesildiği final serisinde Beşiktaş’ı ilk maçta 71-67 ikinci karşılaşmada ise 79-66 yenerek kupanın sahibi oldu ve böylelikle oynadığı 20 maçın 19’unu kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nde son 15 yıla damga vuran Galatasaray, Beşiktaş HDI Sigorta ve 1907 Fenerbahçe ile bu sezon oynadığı 7 maçı kazanırken bu alanda da tarihe geçti.

Nefesleri kesen maç
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Beşiktaş HDI Sigorta ile Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynadığı  final serisinin ikinci maçı büyük heyecana sahne oldu. Maçın hemen başında rakibine üstünlük kuran İzmir ekibi, ilk çeyreği 24-16 öne geçti. İkinci çeyreğin başında ise farkı 14’e (34-20) çıkardı. Molanın ardından Özgür Gürbulak ile üst üste sayılar bulan Beşiktaş HDI Sigorta skoru 38-31’e kadar farkı eritti. Devre ise 40-31 sona erdi. İkinci devrenin başında rakip Uğur Toprak’ın üçlükleriyle farkı yeniden indirmeye çalışsa da Mahsum İpekşen ile Ahmet Efetürk, farkın 10 sayı civarında kalmasını sağladı.  Maçta 25. dakika 50-41’lik skorla geride kaldı. Mahsum İpekşen ile uzak mesafeli kritik sayılar üretmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyespor final periyoduna 59-49 önde başladı. İzmir temsilcisi son bölümde de etkili oyununu devam ettirip maçtan 79-66’lık skorla galip ayrıldı ve tarihindeki beşinci şampiyonluğunu kazandı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli uydu için tarih verdi
 
Göztepe efsanesi son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de üniversitelilere burs desteği
Çiğli Belediyesi tarafından, maddi sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerine ...
''Çeşme kongre, kültür ve gastronominin başkenti olacak!''
Kongre ve gastronomi dünyasını buluşturan ACE of MICE Exhibition 2021 ...
'Emeklilik' sonrası kritik atama: 4 müdürlük o isme emanet!
Karabağlar Belediyesi'nde uzun yıllar görev yapan Başkan Yardımcısı Ağrı'nın ...
 
İzmir GastroShow’da vitrine çıktı: Soyer'den dirençli turizm vurgusu!
İzmir'in projeleri İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en önemli gastronomi ...
Narlıdere'de halaylı toplu sözleşme bayramı!
Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, belediye şirketi ...
Belediyeden istihdam köprüsü!
Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası, Başkan ...
 
Kemalpaşa'da sinekle yoğun mücadele!
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sinekle mücadelesini yoğunlaştıran ...
Başkan Kılıç'tan 'cezaevi' mesajları: Örnek çalışma, trafik için milat!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Hizmetin siyaseti olmaz şiarıyla cezaevinin ...
Ve Konak’ın ödülü müzeye geldi
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi’nin, Tarihi Kentler Birliği’nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri