POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
23 Eylül 2021 Perşembe - 15:11

'Bebeğe yanlışlıkla virüs aşısı'na soruşturma!

Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

 Bebeğe yanlışlıkla virüs aşısı na soruşturma!

Ege Üniversitesi'nde görevli bir öğretim üyesinin iddiaları ile ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

"İDDİALAR KABUL EDİLEMEZ"

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iddianın kaynağı hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddiaları kabul edilemez. Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir" denildi.

Aşı takip sisteminin barkodla dijital olarak takip edildiği kaydedilen açıklamada, "Soğuk zincirin kırılması, sistemde herhangi bir aksama olması, aşamalardan herhangi bir düzeyde hata yapılması halinde sistem otomatik olarak uyarı vermekte ve gerekli incelemeler yapılarak tedbirler alınmaktadır" denilerek  ilgililer hakkında soruşturma yapıldığı belirtildi.

"HASTANIN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ OLUMSUZ BİR DURUM YOK"
Ayrıca açıklamada İzmir'deki hatalı aşı uygulamasına ilişkin bir sağlık personelinin tutunağı üzerine soruşturma yürütüldüğü de ifade edildi.

Hastanın yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. Yakın takibi devam etmektedir. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır. (NTV)

KURUGÖL'DEN AÇIKLAMA

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığı yönündeki açıklamaları tepkilere neden oldu. Canlı yayında konuşan Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün, "Sağlık ocaklarında başka bir aşıyla, hepatit B aşısıyla, kızamık aşısıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara koronavirüs aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık" açıklaması gündem oluşturdu.

Konuyla ilgili DHA'ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Zafer Kurugöl sadece tek bir vakanın olduğunu ve olayın 3 ay önce gerçekleştiğini dile getirdi. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "Yanlış aşı değil de, yanlışlıkla yapılan bir uygulama diyelim. 105 milyon doz aşı yapılan bu ülkede, bunu fedakarca yapan sağlık personeli bir kere bilmeden yapmış. Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden Ege Üniversitesi'nde 'İzinsiz çalışma yapılıyor ve çocuklar denek olarak kullanılıyor' diyenleri de kınıyorum. O kadar kişi arasından sadece 1 kişi var. 3 ay önce olmuş. Aşıyı uygulayan 2 sağlık personeli hem bebek aşılaması hem de yetişkinlere koronavirüs aşılaması yapıyorlar. Yanlışlıkla Hepatit- B yerine koronavirüs aşısı yapılmış. Aile farkına varmadı. Hemşireler son anda farkına vardı. Ardından iyi niyetle aileye de bilgi verdiler. Sağlık Müdürlüğü'ne haber verdiler" dedi.

'BEBEĞİN TÜM KONTROLLERİ YAPILDI, TAMAMEN SAĞLIKLI'

Vakanın İzmir'de değil başka bir ilde gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "İzmir dışında bir merkezde yapılan bir aşı bu. Bölgenin en büyük hastanesi olduğu için Ege Üniversitesi'ne geliyor. Biz, çocukta yapılabilecek en hassas izlemi yaptık. Semptomları gözlendi. Herhangi bir şey çıkmadı. Bu çocuk bize geldikten sonra bütün kan tahlillerini inceledik. Böbrek fonksiyonlarına baktık ve kontroller sonunda hiçbir şey çıkmadı. Sağlıklı gelen bebeği sağlıklı bir şekilde evine gönderdik. Ondan sonra her ay kontrol etmeye devam ediyoruz. Bugün de kontrol ettik, çocuk tamamen sağlıklı. Bu konuyla ilgili soruşturma Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılmıştır" dedi.

Ege Üniversitesi'nde bebeklere yönelik herhangi bir aşı çalışması yapılmadığını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "Biz gelen çocuğun sadece izlemini yaptık. Buradan çıkacak sonuç şu. Bu aşı küçük bir bebeğe yapılsa bile yan etki ortaya çıkmıyor ve etkili. Çocuk aşısı çok önemli. Kesinlikle ve kesinlikle tüm dünyanın söylediği gibi çocuklara aşı yapılması yönünde bir sakınca yok" ifadelerini kullandı.

?BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddialarının kabul edilemeyeceği belirtildi. Bakanlığın güçlü ve güvenli aşı takip sistemine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Bakanlık deposundan çıkıştan ilgili kişiye uygulanışına kadar bütün süreç, barkodla dijital olarak takip edilmektedir. Bu konuda dünyada en güçlü alt yapıya ve en tecrübeli sağlık personeline sahip ülkelerin başında geliyoruz. İlgililer hakkında soruşturma yapılmaktadır. Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

 
Memleket Partisi'nde A Takımı belli oldu: İzmir'den 3 isim!
 
Prof. Dr. Hülya Nutku'ya son görev!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisin sürüklenerek yakaladığı motosiklet sürücüsünün üzerinden uyuşturucu çıktı
İzmir'de, kontrol noktasından kaçmak isterken polis memurunun sürüklenerek ...
Soylu duyurdu: Yüksekova'da 566 kilo eroin ele geçirildi
İçişleri Bakanı Soylu, Hakkari Yüksekova'da gerçekleştirilen operasyonda, ...
İki generalin emeklilik talebi kabul edildi
MSB kaynakları, iki generalin sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde ...
 
Utanç davasında yeni perde: Odada başka birileri de mi vardı?
2018 yılında ODER Otizm Derneği’nden yaşanan cinsel istismar dehşetinde ...
Sulh mekanizması: Devlet vatandaşla masaya oturacak
Yeni yasama yılında adli yargıda reform yapılacak. Vatandaşın devletten ...
Vali Köşger duyurdu: Öğrenciye 1 aylık konaklama desteği
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki kamu kuruluşlarının misafirhane ...
 
Apartmanda yangın paniği: Süper Lig maçını da etkiledi
Konak ilçesinde, 5 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Yangın söndürülürken, ...
İzmir'de makilik alanda yangın!
Güzelbahçe ilçesindeki makilikte yangın çıkarken, havadan ve karadan söndürme çalışması başlatıldı. 
Bodrum'un suyunu karşılayan baraj kurudu!
Türkiye'nin ve dünyanın gözde turizm kenti Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri