POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
28 Ekim 2022 Cuma - 11:41

'Cumhuriyet Daima VI' sergisi YKSM'de

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyetimizin 99. yılı coşkusunu çok sayıda etkinlikle yaşatıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Cumhuriyet Daima VI” sergisi, Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir'e kazandırılan Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) törenle açıldı.

 Cumhuriyet Daima VI  sergisi YKSM de

Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu'nun yanı sıra, CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, sergide eseri olan sanatçılarla sanatseverler katıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Başkan Selvitopu, Cumhuriyetimizin 100. yılına “1” kaldığını vurgulayarak, “Neredeyse 1 asırlık Cumhuriyetimiz kendi değerleriyle, bakışıyla ayakta kalmaya devam ediyor ve edecek. Cumhuriyet kimsesizlerin rejimidir. Adalettir, hukuktur, saygı, sevgi ve hoşgörüdür. Bunu herkesin çok iyi anlaması gerekir” dedi.

Ulusal Kurtuluş Savaşı ve hemen ardından kurulan Cumhuriyetimizin, dünyada emperyalizm kıskacındaki toplumlara örnek oluşturduğunu, onların ulus olma bilincini yeşerttiğini belirten Başkan Selvitopu, “Birçok toplum, yaklaşık 100 yıl önce Anadolu'da yakılan bu ateşin aydınlığından yararlanmıştır” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi olarak Cumhuriyet anlayışı ve hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını söyleyen Başkan Selvitopu, “Burası da, İzmir'in önemli bir kültür ve sanat merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek. Kültür sanat geliştikçe toplumumuz da değişecek. Sergiye katkı sağlayan tüm sanatçılarımızı kutluyorum. Emeklerinize sağlık! Her zaman olduğu gibi 'Daima Cumhuriyet, Cumhuriyet Daima!' diyerek hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Sanatçılar adına söz alan Faden Suzan Kudsioğlu da, desteklerinden ötürü Başkan Selvitopu ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergide eseri bulunan sanatçılara katkı belgeleri verildi.

Katkı sunan sanatçılar
46 sanatçının resim, baskı resim, fotoğraf, geleneksel Türk Sanatları, heykel ve seramik alanında yaptıkları özgün eserlerden oluşan sergi, 30 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalacak. “Cumhuriyet Daima VI” sergisine, Alev Akın, Aygün Selvitopu, Aynur Maktal Erbaş, Aysun Oz, Ayten Öğütçü, A. Beyhan Özdemir, Bedri Karayağmurlar, Bengü Bahar, Burçak Güner Gölgeli, Cenk Mısırlıoğlu, Demet Barlas Dayı, Dilşad Atasoy, Ekin Erman, Emrah Akkayüz, Emre Akçay, Ezgi Yüksel, Faden Suzan Kudsioğlu, Filiz Adıgüzel, Gökhan Birinci, Gül Güney, Hatice Aydoğan, Hazbiye Güngörürler, Hülya Yalçın, Hüsnü Gençgönül, Işık Sezer, Lale Temelkuran, Latife Akın, Mehlika Korol, Mehmet Tüver, Nebahat Şakar, Nilgün İleri Köseoğlu, Oktay Değirmenci, Perihan Duran, Reyhan Abacıoğlu, Saliha Bay, Sema Barlas, Sema Gümüş Öğüt, Serdar Yörük, Sevim Çizer, Simge Kalfaoğlu, Tuncay Topçu, Tülay Çelikel, Umut Madran, Yıldanur Ketenci, Yıldız Ersağdıç ve Ziya Başar eserleriyle katkı sundu.

Bugünkü program
Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği kutlama programı kapsamında bugün de YKSM'de “100. Yıla Doğru Cumhuriyet ve Laiklik Paneli” gerçekleştirilecek. Saat 14.30'da başlayacak paneli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yönetecek. Etkinlikte konuşmacı olarak CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel ve İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık söz alacak.

Panelin ardından, Fahrettin Altay'dan Üçyol Uğur Mumcu Parkı'na dek süren geleneksel kortej yürüyüşü olacak. Katılımcılar saat 18.30'da Fahrettin Altay Metro Durağı'nda toplandıktan sonra, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle marşlar eşliğinde Üçyol'a doğru hareket edecek. Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Parkı'nda saat 19.30'da Ersin Show sahne alacak. Saat 20.30'da sevilen müzik grubu Moğollar, binlerce Cumhuriyet sevdalısıyla buluşacak

 
İzmir Şehir Tiyatroları kapalı gişe!
 
Ayda Bebek Anaokulu'nda 99.yıl coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Şehir Tiyatroları kapalı gişe!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonu açtığı Ekim ayı ...
'Şövaleden Tuvale Akan Yüzler' vitrine çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ressam Mustafa Peker'in ...
Narlıdere Çocuk Orkestrası'ndan 99.yıl konseri
Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, Cumhuriyetimizin 99.yılında ...
 
Minik Şef kitap fuarında görücüye çıkıyor
Ressam-Yazar Hale Gökalpsezer’in çocuklara iyi bir dinleyici olmanın önemini ...
KODA'dan Kuva-yi Milliye konseri
Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlamaları ...
Efes Selçuk'ta 'Kurtlarla Koşan Kadınlar' etkinliği
Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Kurtlarla Koşan Kadınlar” kitabının kapanış etkinliği yapıldı.
 
Bornovalı çocuklar Cumhuriyet için çaldı!
Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın 7-18 yaş arası çocukları Bornova Belediyesi ...
İzmir Kısa Film Festivali'nde finalistler belli oldu
İzmir’in en uzun soluklu sinema organizasyonu olan İzmir Kısa Film Festivali’nde ...
Fakir Baykurt ödülü için geri sayım!
Çiğli Belediyesi tarafından, edebiyatın insana kazandırdığı değerleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri