POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 20:12

"Dünyadaki çalışmaları yerinde göreceğiz"

S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 11'inci Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden seçilen Neptün Soyer, "Kooperatiflerimizin sosyal kooperatifçilik değerleri hakkında bilgi sahibi olması için özel bir program başlatacağız ve uluslararası kuruluşların desteğini alacağız. Dünyada sosyal kooperatifler hakkında yapılan çalışmaları yerinde göreceğiz ve İzmir’e davetlerde bulunacağız" dedi.

 Dünyadaki çalışmaları yerinde göreceğiz

S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 11. Genel Kurulu toplandı. Genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer yeniden başkan seçildi. Kooperatif ortaklarının geniş katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul'da konuşan Neptün Soyer, kooperatifleri görünür bilinir kılacaklarını belirterek “Pandeminin bize öğrettiklerini dikkate alarak ülkemizde 2015 yılında resmi toplantılarda dile getirilmeye başlanan 'sosyal dayanışma ekonomisi ve  kooperatif' kavramını artık daha fazla dile getireceğiz ve bu konuyla ilgili somut adımlarımızı görünür kılacağız” dedi.

?S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 11. Genel Kurulu, kooperatif ortaklarının geniş katılımıyla yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, güven tazeleyerek yeniden seçildi. Kooperatiflerin yaşamın her alanında canlı olduğunu belirten Neptün Soyer, “Sosyal kooperatifler de olanakları kısıtlı bireylerin toplumla yeniden bütünleşmesi ile toplumsal adaletin tesis edilmesine olanak sağlayan ve istihdamı önceleyen kooperatif modelidir. Pandeminin bize öğrettiklerini dikkate alarak ülkemizde 2015 yılında resmi toplantılarda dile getirilmeye başlanan 'sosyal dayanışma ekonomisi ve kooperatif' kavramını artık daha fazla dile getireceğiz ve bu konuyla ilgili somut adımlarımızı görünür kılacağız” dedi.

SOSYAL DAYANIŞMA EKONOMİSİ ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEĞİZ
Kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan Soyer, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “İzmir'deki Tarımsal Kalkınma kooperatifleri üst birliği KöyKoop  olarak Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile yaptığımız  toplantıda bu konu üzerinde durduk. Birliğimize bağlı 104 kooperatifin sosyal fayda çalışmalarını kooperatifçiliğin en önemli sosyal alanını görünür bilinir kılacağız. Kooperatiflerimizin sosyal kooperatifçilik değerleri hakkında bilgi sahibi olması için özel bir program başlatacağız ve Uluslararası Kuruluşların desteğini alacağız. Dünyada sosyal kooperatifler hakkında yapılan çalışmaları yerinde göreceğiz ve İzmir’e davetlerde bulunucağız. Toplumsallaşmayı merkeze alan, yaşam odaklı politikalar üreten ve kapsayıcı bir yol almak için Sosyal Dayanışma Ekonomisi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Çalıştayın amacı kooperatifçiliğin “sosyal fayda tarafını hatırlatmak,pandemiyle fark ettiğimiz ortaklaşma ihtiyaçlarını belirgin hale getirmek, somut uygulama örneklerini kentin tüm kesimleriyle paylaşmaktır.”

 
Meclis'te gündem trafik... 2 bürokrattan sunum ve çarpıcı 'yüzde 25' mesajı!
 
Hayvan pazarında mutlu son: Bitti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevda Karagözoğlu Örten. 15 Temmuz 2021 Perşembe 02:59

Neptün Soyer Hnm. Sizi kutluyorum. Başkan eşi olarak çalışmalarınız. Babam 81 yıl önce kooperatif kurmuş.Olanaklar yaratmış ve halka en büyük yardım diyebilirim. O zaman ki şartlara göre kurmuş . Anlaşması zamanınına göre muhteşem. Ben de sizinle gurur duyuyorum. Emekli Öğretmenim. İlk çalışmalarını Köylüden başlıyor.1937 yıllarında.Belgeleriyle

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de bayram öncesi oteller kapalı gişe!
İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de, bayram tatili için otellerdeki rezervasyon ...
Bayram öncesi otobüs biletlerine tavan fiyat!
Otobüs biletlerine tavan fiyat uygulaması başlatıldı. Tavan fiyat mesafeye göre uygulanacak.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, temmuz toplantısında politika faizini yüzde 19'da bırakma kararı aldı.
 
Marble İzmir’de yeni dönem başlıyor
Türkiye’nin uluslararası ihracat platformu olan Marble İzmir Fuarı, işlenmiş ...
Bayram tatili göçü: 10 milyon kişi seyahat edecek!
Yaklaşan bayram tatili nedeniyle tatil bölgeleri bir hayli hareketlendi. ...
Kuraklık 'Türkiye'nin tahıl ambarı'nı vurdu!
Türkiye’nin tahıl ambarı olarak nitelenen Konya havzasında bir yıldır ...
 
Yaş meyve sebze mamulü ihracatı 6 ayda milyar dolara yaklaştı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte dünya genelinde talebi ...
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik mayıs ayında yüzde 13,2 oldu.
4 milyar TL'lik yatırım, 2 bin kişiye istihdam!
Folkart Yapı'nın, Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığındaki Florya Gayrimenkul'ü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri