POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
15 Eylül 2022 Perşembe - 11:18

"İşimize ölüm kaygısıyla gitmek istemiyoruz"

İstanbul’da bir hastanede çalışan özel güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından öldürülmesine tepki gösteren İzmir Sağlık Platformu, “Ölüm kaygısıyla işimize gitmek istemiyoruz. Bir canın daha kaybedilmesine tahammülümüz yok” açıklamasını yaptı.

 İşimize ölüm kaygısıyla gitmek istemiyoruz

İzmir Sağlık Platformu, İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Tuğrul Okudan’ın hasta yakınları tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. İzmir Tabip Odası’nda düzenlenen açıklamada, basın metinini İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Ceylan Özkan okudu. Sağlıkta şiddetin artmasının, yürütülen sağlık sisteminin bir sonucu olduğunu vurgulayan Özkan, “Tüm sağlık kuruluşlarında, en yüksek derecede güvenlik önlemleri alınmalı, caydırıcı, günlük pratik ve yasal süreçler bir an önce hayata geçirilmelidir. Evimizden çıkarken, can korkusu ve ölüm kaygısıyla işimize gitmek istemiyoruz. Bir canın daha kaybedilmesine tahammülümüz yok” diye konuştu.

GÜNDE 80 ŞİDDET OLAYI
Sağlıkta şiddetin sorumlusunun yıllardır yapılan uyarılara kulaklarını tıkayan yetkililerin olduğunu söyleyen Özkan, “İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi güvenlik görevlimiz Tuğrul Okudan, görevi başındayken bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak vahşi bir şekilde katledilmiştir. Sağlıkta şiddet, artık 24 saat tüm sağlık çalışanlarının hemen dibindedir ve ne yazık ki, hükümet ve kamu yöneticileri, bu ağır ve sınırsız vahşetin hem seyircisi hem özendiricisi olarak canını kaybeden, yaralanan, hakarete ve aşağılamaya uğrayan tüm sağlık çalışanlarının sorumlusudurlar… Artık bu sadece şiddet değil sağlıkta terördür. Yıllardır inatla sürdürülen ve ‘sağlıkta dönüşüm’ adıyla uygulanan acımasız sağlık politikası artık tıkanmıştır. Her şeyin paraya ve paranın da milyonlarla ifade edilen kavramlara dönüştüğü sağlık sisteminde, her şey ticaret aracı haline getirilmiş, hastalar müşteri, sağlık kuruluşları ve hastaneler ise insanların istediklerini alabileceklerini düşündükleri işletmeler haline getirilmiştir. Ne kadar çok müşteri o kadar iş ve para düşüncesiyle ticarileştirilen sağlık sisteminde, ne kadar çok hasta o kadar çok işletme karı mantığının esiri olan bir dönüşüm yaratılmıştır. Sağlık Bakanlığı ve Hükümet, yılların biriktirdiği sorunları artık halının altına süpürememekte, örneğin 5 dakikada bir hasta yazılan randevu sistemini kendisi tıkamaya çalışarak, ayda üç hakla sınırlandırarak bu sistemin çıkmazlarını bizzat kendisi itiraf etmektedir. Sağlık sisteminde günde ortalama 80 tane şiddet olayı kayıtlara geçmektedir. Bu bir tesadüf olamaz. Bu bir hükümet politikasıdır. Sağlıkta şiddet, yıllardır yapılan uyarılara kulaklarını kapatan ve meslek örgütlerinin bilgi ve birikimini dikkate almayan kamu yönetiminin, tıkanmış sağlık sistemini yürüyormuş gibi göstermeye çalışmasının sonucudur” dedi.

TWEETLE BAKANLIK YÖNETENLERİ KINIYORUZ
Sağlık çalışanlarının evlerinden iş yerlerine ölüm korkusu ile gittiğini dile getiren Özkan, “Hükümet ve Sağlık Bakanlığı, vatandaşını, randevu almak için, muayene olmak için, reçete yazdırmak için, rapor almak için, tetkik yaptırmak için, zor kullanmaya teşvik eden bir tutum içindedir. Bu konuda en ufak bir tedbir alınmamakta, sıradan AVM’lerde bile yaygın kullanılan x-R cihazları bile sağlık tesislerine çok görülmektedir. Güvenlik önlemi hiçbir şekilde alınmamaktadır ve hiçbir caydırıcı yaptırım uygulanmamaktadır. Her sağlık çalışanı, evinden işine giderken ölüm korkusu ve kaygısı ile gitmektedir. Tuğrul Okutan da dün evinden çıkarken, aynı kaygı ile yola çıktı ve maalesef hepimizin korktuğu müessif ve vahşi olay, onun başına geldi. TTB ve diğer sağlık alanındaki örgütlerin önerilerine şimdiye kadar kulak tıkanmıştır. Sağlıkta şiddet yasası hiçbir şekilde ele alınmamakta, bu konuda 1 Ağustos’ta, özel oturum çağrısı yapıldığı halde, iktidar başta olmak bazı siyasi partilerin milletvekilleri, kuliste oturup, genel kurul salonuna girmeyerek, sağlık çalışanlarının hayatını hiçe saydıklarını itiraf etmişlerdir. Bunu unutmadık unutmayacağız. Bu milletvekillerini, bu partileri tek tek kınıyoruz.  Sağlıkta terör nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlık emekçilerinin anısı yaşatılacaktır ve hem sorumlular hem de bu canilere kol kanat gerenlerin tümünden yargının hesap sormasını talep ediyoruz. Tweetle bakanlık yönetenleri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

BU VAHŞET ÖNLENMELİ
Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için alınması gereken önlemleri sıralayan Özkan, “Bir an önce sağlık alanında çalışan örgütler ve TTB’nin sağlıkta şiddet yasası konusundaki önerileri, meclise getirilmelidir. Tüm sağlık kuruluşlarında, en yüksek derecede güvenlik önlemleri alınmalı, caydırıcı, günlük pratik ve yasal süreçler bir an önce hayata geçirilmelidir. Evimizden çıkarken, can korkusu ve ölüm kaygısıyla işimize gitmek istemiyoruz. Bir canın daha kaybedilmesine tahammülümüz yoktur… Sağlıkta alanındaki terör artık ülkenin en önemli sorunudur. Bu vahşet önlenmelidir. Hemen şu anda …. Hiç gecikmeden” açıklamasını yaptı.

 
Bakan Kurum'dan tartışma yaratacak sözler: İzmir yönetimi işgal altında!
 
Gülşen'den konser kararı: Sahneye çıkmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 bin 163 hekimin görev yerleri belli oluyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 bin 163 hekimin görev yerlerinin belirleneceği ...
Okullarda maske zorunluluğu olacak mı?
Sağlık Bakanı Koca, bu yıl okullarda maske zorunluluğunun olmayacağını söyledi.
Tıp dünyasını ikiye bölen soru: Kahvaltı önemli mi?
"Kahvaltı günün en önemli öğünüdür" önerisi, geleneğini korumaya devam ...
 
Ev konserveleri için 'tehlikeli bakteri' uyarısı
Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. ...
Haftalık corona virüs tablosu açıklandı
Türkiye'nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. 15-21 Ağustos haftasında ...
''Sağlık turizminde kalite standartları yükseliyor''
Nazar Skin Büyüme ve Sistem Genişletme Müdürü Yalçın Aslan Ayyıldız, sağlık ...
 
Bakan Koca coronavirüse yakalandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.
İki kardeş babalarına can oldu!
İzmir'de biri kız iki genç, hepatit B'ye bağlı siroz gelişen babalarına ...
Koca'dan sağlık çalışanlarına teşvik açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Her sağlık çalışanı ne kadar teşvik alacağını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri