POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
5 Aralık 2021 Pazar - 16:35

'İzmir'de İyilik Var'ın teması dayanışma

Yaşar Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eşgüdümü, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği, 8 sivil toplum kuruluşu ve inisiyatifin iş birliğinde düzenlenen 'İzmir'de İyilik Var Dünya Gönüllüler Günü Buluşması', pandemi nedeniyle bir yıllık aranın ardından bu yıl çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi. Etkinliğin bu yıl ki teması 'Dayanışma' oldu.

 İzmir de İyilik Var ın teması dayanışma

Yaşar Üniversitesi'nin, 2016 yılında 'Kampüste İyilik Var' sloganıyla başladığı iyilik yolculuğu, 'İzmir'de İyilik Var'a dönüşerek tüm kente yayıldı ve her yıl bu kapsamda Dünya Gönüllüler Günü'nde birçok etkinlik düzenlendi. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen etkinlik, bu yıl hava muhalefeti nedeniyle çevrimiçi ortama taşındı. Her yıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde bir tema belirleyen etkinlik, geçen yıl ve bu yıl peş peşe yaşanan afetler nedeniyle gündemine dayanışmayı aldı. 'Dayanışma' temasıyla 'Sağlıklı Bireyler', 'Afet Gönüllülüğü', 'İklim Krizi ve Toplumsal Cinsiyet' gibi konulara dikkat çekmek için farklı oturumlar düzenlendi. Etkinliğin açılışı, Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Programı Koordinatörü Kevser Çimenli ve Sosyal Sorumlulukta Kalite Derneği Başkanı Ümit Yardım'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

'DAYANIŞMA HAYATIMIZDAN EKSİK OLMASIN'

Açılışta konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, "Üniversitemiz; kuruluşundan bu yana gönüllülüğü merkeze alan bir kurum olarak, toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaşan gönüllü çalışmalarına ve STK - Kamu iş birliklerine öncülük etmeye çalışıyor. Gönüllülük, bugün, etkileşim-temas-öğrenme ve keşfetmenin ötesinde, toplumsal yaşamda sahip olunması gereken bir duyarlılık. Bu etkinlikteki amacımız da gönüllülüğün temelinde bulunan 'iyilik' kavramından yola çıkarak insanları iyilik yapmaya yönlendirmek, gönüllülüğü yaygınlaştırmak; her bireyin kendisi için istediği yaşamsal ve çevresel standartları diğer tüm bireyler için de istemesini ve savunmasını teşvik etmek. Dayanışmanın hayatımızdan eksik olmamasını diliyorum" dedi.

ŞEHRİ BİR ARAYA GETİREN ETKİNLİK

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, iyilik hareketi ile gönüllülük kavramının, çevremizden başlayarak geniş kitlelere yayılması, hayatımızın parçası haline gelmesi, ulusal, yerel ve uluslararası platformlarda tanıtılması için çalıştıklarını vurguladı. İzmir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ise "Valiliğin, belediyenin, üniversitenin ve sivil toplum kuruluşlarının bir arada olması, bir şehir için çok büyük bir kazanım. Şehrin bütünü bir arada. Bu birliktelik bir şehir için gerçekten büyük bir değer. İzmir'i güzelleştiren şu anki bu yapı. İyiliği bir bütün olarak görmek çok güzel. İyilik hareketinin diğer illere yayılmasını ve örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da "Belediye olarak sivil toplumun güçlenmesi için elimizden ne geliyorsa ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz ve bu devam edecek. İzmir'de İyilik Var hareketi, kentimizde iyiliğin çoğaltılması için ortaya koyulan bu irade, çaba ve katkı, yüreğimize su serpiyor" dedi.

'GÖNÜLLÜLÜK SADECE AFET ANINDA DEĞİL, AFET ÖNCESİNDE DE OLMALI'

Açılış konuşmalarının ardından afet gönüllüğü oturumunda konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, afet gönüllülüğünün sadece afet zamanında değil afet öncesinde de olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Kadıoğlu, "Eğitimli ve eğitimsiz gönüllüler var. Bir afet durumunda herkes ortaya çıkıyor o anda yardım etmek istiyor. Ancak yardım edeceği kişilere ve kendilerine zarar verme riskleri var. O nedenle eğitimli gönüllüleri çok önemsiyoruz. Afet olmadan önce gönüllülerin eğitilmesi ve belirli standartlara sahip olmaları gerekiyor. Gönüllüleri eğiterek mahalle bazında nerede ne tür sıkıntılar var onlara bakıp, kent risk izlemesini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

TOPLUMSAL CİNSİYET VE SAĞLIK KONULARI DA ELE ALINDI

Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi Oya Demir moderatörlüğünde, Gönüllü Hizmetleri Derneği'nden Hülya Denizalp, Pİ Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm İntepeler, Bilgi Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Can Ercebe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Şube Müdürü Burcu Önenç, 'Gönüllülüğün Her Hali' konulu oturumda kurumlarındaki gönüllülük uygulamalarını ve gençlerin gönüllülük çalışmalarına katılımı için yapılanları anlattı. Yaşar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Huriye Toker moderatörlüğündeki 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' oturumunda ise İzmir Kadın Dayanışma Derneği'nden Uzman Psikolog Ezgi Bayırlı gençlerin maruz kaldığı flört şiddetine değinirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü Eşitlik ve Kadın Politikaları Birim Sorumlusu Hazal Palabıyık da kurum olarak yaptıklarını hakkında bilgiler verdi.  Ayrıca, Sağlıkta Kalite Derneği'nden Zeliha Silleli Ünal, Sağlıkta Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cüneyt Tuğrul, Adım Adım İzmir Temsilcisi Pelin Oğur, Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanlığı'ndan Ruhan Çerezcioğlu, 'Sağlıklı Bireyler ve Gönüllülük' oturumunda konuştu. Ege Orman Vakfı Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili moderatörlüğünde ise Araştırmacı ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Ali Gezer ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Gümüş ise 'İklim Krizi ve Gönüllülük' konusunu ele aldı.  Etkinlik boyunca Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi öğrencileri başarılı genç müzisyenler Nehir Özzengin ve Nisan Öksüz ile piyanist Papatya Biter, katılımcılara müzik dinletisi sundu. (DHA)

 
'Barış'ın orkestrasından 5'inci konser
 
Bergama Belediyespor gol oldu yağdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
İstanbul Ümraniye'de yaşayan Cansel Dilara Kınalı tartıştığı babası Mustafa ...
'İzmirli Teyzeler'den ilmek ilmek dayanışma!
İzmir'de kadınların kurduğu 'İzmirli Teyzeler' grubu, örgü ürünlerden ...
Kadın yolcuyu otobüsün altına iten taksici serbest!
Beyoğlu'nda tartıştığı kadın yolcuyu iterek yaralanmasına neden olan taksi ...
 
PÜİS Ege Bölge’de, istişare toplantısı
PÜİS Ege Bölge Başkanlığı İstişare Toplantısı İzmir’de gerçekleşti. Yeni ...
Covid-19'u yendi, hastasını hayata döndürdü!
COVID-19 salgını ile mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarından ...
Meteoroloji'den 6 bölgeye şiddetli sağanak uyarısı
Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, ...
 
Bakanlık'tan sıkıp takip: Efsane, şahane indirim...
Ticaret Bakanlığı E-Ticaret şirketlerini sıkı markaja aldı. Bakanlık ekipleri ...
Ege açıklarında deprem: İzmir'den de hissedildi!
Yunanistan'ın Sakız adasında Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir'de dernek binasına kumar baskını
İzmir'de bir dernek binasında kumar oynarken suçüstü yakalanan 73 kişiye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri