POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
31 Mart 2021 Çarşamba - 17:05

'İzmir'in eşitlikçi çizgileri' Ankara'da sergiye çıktı: Kılıçdaroğlu'na özel hediye!

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Sergi açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç ve komisyon üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret ederek eserlerin toplandığı albümü hediye etti.

 İzmir in eşitlikçi çizgileri  Ankara da sergiye çıktı: Kılıçdaroğlu na özel hediye!

"Kadın dostu kent" unvanına sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası düzeyde düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen 62 eser, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ülkenin farklı kentlerinde sanatseverlerle buluşuyor.  

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ardından Ankara’ya taşınan sergiye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gösterilen karikatürlerin daha sonra Ankara Büyükşehir, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinde halka açık olarak sergileneceği bildirildi.

Kılıçdaroğlu’na albüm hediye edildi
Sergi açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç ve komisyon üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Üyeler,  yarışmada sergilenmeye değer görülen eserlerin toplandığı albümü Kılıçdaroğlu’na hediye ederek İzmir’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları aktardı.



Sergi yurtdışına da taşınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’in Birleşmiş Milletler’den sonra “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı karikatür yarışması düzenleyen ilk şehir olduğunu belirterek, sergiyi İzmir’in tüm ilçelerine, ülke geneli ve yurtdışına taşıyarak toplumsal farkındalığı artırmak istediklerini söyledi. Kökkılınç, “Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den aldığımız güçle, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının rehberliğinde ortak akıl ile çalışıyoruz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması ile kazanılan eserlerin toplandığı albüm ve sergiler büyük ilgi görüyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Toplumun ilerlemesi bir cinsiyetin diğeri üzerinde hükümranlık kurması ile değil her ikisinin yan yana ve başları dik durmaları ile gerçekleşir” dedi.

Karikatürler ESHOT otobüslerinde
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’na, 62 ülkeden 549 çizer, toplam bin 672 eserle katılmıştı. Birincilik ödülünü Azerbaycan’dan Seyran Caferli’nin kazandığı yarışmada; ikincilik ödülünü İsviçre’den Ernst Mattiello, üçüncülük ödülünü Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu almıştı. Belçika’dan Luc Vernimmen, Endonezya’dan Abdul Arif ve Kazakistan’dan Galym Boranbayev ise mansiyon ödüllerine layık görülmüştü.
Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı çerçevesinde, “Kadın Dostu Kent” unvanını taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu karikatürleri farklı mecralarda sergileme kararı aldı. Yarışmada ilk 100’e giren eserler, bu doğrultuda ESHOT otobüslerine giydirildi. Yoğun kullanılan hatlarda hizmet veren otobüsler aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın artırılması hedeflendi.

 
Menemen'de kuraklıkla mücadele semineri
 
Soyer'in ilçe turu tam gaz... Torbalı'da 'yatırım' mesaisi, 'üretim' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanuni Sultan Süleyman'ın portresine 5 milyon TL
Kanuni Sultan Süleyman'ın Londra'da satışa çıkan portresi 5 milyon liraya alıcı buldu.
Tiyatronun bugünü ve geleceği Çiğli masasında!
Çiğli Belediyesi tarafından, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında ...
Tire Belediyesi Oda Tiyatrosu kapılarını açtı
Tire Belediye Oda Tiyatrosu "Dünya Tiyatro Günü'de, düzenlenen mini törenle açıldı.
 
Tiyatro pandemide cebe girdi!
İzmir'de 16 yıldır sahne alan tiyatro grubu, pandemi sürecinde kameraya ...
Kütüphaneler haftasına özel etkinlikler
Bornova Belediyesi, her sene Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu ...
Bornova'da 'ahde vefa' sergisi
Bornova Belediyesi, ’18-24 Mart Yaşlılar Haftası’ kapsamında ‘Gezgin Kadınlardan ...
 
Buca Aşık Veysel dinletisi
Buca Belediyesi, unutulmaz halk ozanı Aşık Veysel’i Dünya Şiir Günü’nde ...
Çiğli sokaklarında şiir rüzgarı!
Çiğli Belediyesi tarafından, 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri kapsamında ...
Foça Film Günleri'nde video atölyesi
Foça Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen Foça Film Günleri’nin “Yerel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri