POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
7 Mart 2018 Çarşamba - 10:12

'Kadının toplumdaki yeri' Karabağlar masasında!

Karabağlar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık'ın da katıldığı“Toplumumuzda Kadın” konulu panel büyük ilgi gördü. Eliaçık'ın özellikle İslam'da kadın hakkında doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmesi ilgi uyandırdı.

 Kadının toplumdaki yeri  Karabağlar masasında!

Moderatörlüğünü 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve aynı zamanda  Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçoğulları’nın yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç Dr. Füsun Çoban Döşkaya,  "Kadının toplumdaki yeri ile çocuk istismarı" üzerine konuşurken; İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık da "İslam’da kadın" konusunda açıklamalarda bulundu.

Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, sivil toplum kuruluş temsilcileri,  kadın kuruluşları başkanları ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda kadın katıldı. Katılım çok yoğun olunca, salona ek sandalyeler konuldu, bazı kadınlar da merdivenlere oturarak paneli takip etti.



Kadınlarımızın her zaman yanındayız
Panelde ilk konuşmayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı. Kadının olduğu yerde her zaman saygı ve sevgi olduğunu belirten Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin açtığı semt merkezleriyle kadınlarımızı kentle buluşturmak istediklerini söyledi. Günün anlamına özgü değerlendirmelerde bulunan Başkan Selvitopu,  “Annelik sizlere mahsustur. Sevgi ve saygı ortamı her zaman kendini hissettirir. Bizler de yerel yönetimler olarak Karabağlar'da imkânı olmayan veya çeşitli sebeplerle hayatın kıskacında kalan kadınlara ulaşmaya çalışıyoruz. Onlara bir nebze olsa da hayatlarına katkı koymaya çalışıyoruz. Kadınlarımızı sadece bugün değil,  bütün yaşam sürecince yaşamın bir parçası olduğunu asla unutmamamız gerekir. Yaptığımız etkinlikler ve açtığımız merkezlerle kadınlarımızı kentle, toplum ve insanlarla buluşturmak istiyoruz. Karabağlar'da hiçbir kadınımız kendini yalnız hissetmesin, Karabağlar Belediyesi her zaman sizlerin yanında.” diye konuştu.

Başkanın konuşmasının ardından panele geçildi. Moderatör Türkan Miçoğulları kadınların bu kadar yoğun olduğu bir salonda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,  “Başkanımız konuşurken kadınlarımıza biz yanınızdayız dedi. Belediye Başkanı'nı kutluyorum, Karabağlarlı kadınlara da imreniyorum.” dedi.

Kadınlar Günü anlamından uzaklaşıyor
Panelde ilk konuşmacı olan Füsun Çoban Döşkaya, kadına yönelik şiddet dendiğinde hala gizli öznenin erkek olduğunu ifade ederek,  “Kadına şiddet 2018 yılında da maalesef artarak devam ediyor. Ocak ayında 28, Şubat ayında ise 47 kadın öldürüldü” diye konuştu. Kadınlar Günü'nün anlamından her geçen gün uzaklaştığına dikkat çeken Döşkaya,  “Bizleri ise bu hafta bol indirimli günler, çiçekler, danslar ve samimiyetsiz bir kadınlar günü bekliyor” dedi. Döşkaya konuşmasının ikinci bölümünde ise çocuk istismarı üzerinde durdu. 

İslam’da kadın üzerine doğru bilinen yanlışlar
Yazar İhsan Eliaçık ise konuşmasında İslam"da kadın hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı. Eliaçık konuşmasında,  “Bunlar Kuran-ı Kerim’i kendilerine göre yorumluyorlar, dinimizde böyleymiş diyorlar. Bunların dedikleri neler? 1-Kadın kaburga kemiğinden yaratıldı iddiası yanlıştır, Erkek ve kadın tek bir nefisten yaratılmıştır.2-Kuran’da kadınları dövün deniyormuş. Böyle bir ayet yok,  tam tersi Peygamber Efendimiz kadınları döven benim ümmetimden değildir demiştir. 3-Kuran-ı Kerim’de kadınlara evinde oturun deniyormuş yanlış.  Kur'an evlerine gelenler için kadınlar vakarlı olsun,  yani asalet sahibi olsun,  oturup kalkmasını bilsin diyor. 4-Kuran-ı Kerim çok eşliliği emretmiştir iddiası da yanlıştır. Eskiden kadın nüfusu fazlaydı. Erkekler öldüğünde geride kalan kadınlar başkasının himayesine giriyordu. Bu ayet çok eşliliği kaldırmak ve tek eşliliğe indirmek için gelmiştir.5-Kuran-ı Kerim’de cariyeliği öneren bir ayet yoktur. 6-Kuran’da evin reisi erkektir sözü de yanlıştır. Doğrusu erkekler kadınlar karşısında ayağa kalkandır. Yani onları dinleyen ve ilgili olandır ayeti vardır. 7-Genç yaşta evlenin diye bir ayet yoktur. Bilakis peygamber efendimiz kızını 20-21 yaşlarında evlendirmiştir. 8-Kadınlar dışarı çıkarken örtünsün sözünden ortaya çıkan ise saçının örtünmesi diye bir maksat yoktur. Müslüman kadınlar saçını da, omzunu da örter bunlar hepsi makbuldür. Kur'an bunların üzerinde hiç durmaz,  asıl belirtilen takva örtüsüdür. Sakınma örtüsüdür” dedi.

Fidan sertifikası takdim etti
Soru ve cevap kısmından sonra Başkan Selvitopu panelin katılımcılarına fidan sertifikası vererek katılımlarından dolayı onlara teşekkür etti.

 
Buca'da yeşil seferberlik: Her gün 30 ağaç
 
Körfez Geçiş Projesi Meclis'e taşındı: 2 bakanlığa 6 kritik soru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da yeşil seferberlik: Her gün 30 ağaç
Kenti 4 yılda yaklaşık 16 bin ağaç, 470 bin mevsimlik çiçek ve yaklaşık ...
Bayraklı'da ücretsiz eğitim kaldığı yerden!
Bayraklı Belediyesi, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ...
Merkez ilçede 9 mahalle susuz kalacak!
Kadifekale bölgesinde bulunan eskimiş, yıpranmış ve sık arıza yapan pompa ...
 
İzmir'e kadın eli değiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerinde görev yapan kadınlar, ...
Büyükşehir’den ilçe belediyelerine uyarı: Müdahale etmeyin!
İZSU çalışmalarının AK Parti’nin iktidar olduğu ilçe belediyelerinde krize ...
Çeşme'de geri dönüşüm seferberliği
Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışan Çeşme Belediyesi, ...
 
Üreten kadınlara sümbüllü kutlama
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 220 kursiyerin mefruşat, takı tasarım, ...
Kocaoğlu 8 Mart'ı seslendirdiği video ile kutladı: Elinize sağlık!
Büyükşehir Belediye Başkanı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kendi ...
Çeşme 9 saat susuz kalacak!
Çeşme'nin 9 mahallesinde 8 Mart 2018 tarihinde saat 10.00 ile 19.00 arasında su kesintisi yaşanacak
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri