POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
30 Kasım 2022 Çarşamba - 11:06

'Konak Söyleşileri' Nebil Özgentürk'ü ağırladı

Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin önemli sanat ve düşünce insanlarını İzmirlilerle buluşturduğu “Konak Söyleşileri” sezonu gazeteci, yazar, yönetmen Nebil Özgentürk’le açtı.

 Konak Söyleşileri  Nebil Özgentürk ü ağırladı

Konak Belediyesi’nin ilgiyle takip edilen etkinliklerinden Konak Söyleşilerinin yeni sezondaki ilk konuğu usta gazeteci, yazar, yönetmen Nebil Özgentürk oldu. Özgentürk’ün gazeteci yazar Barış İnce’nin sorularını yanıtladığı programı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla birlikte çok sayıda Özgentürk hayranı izledi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Özgentürk’ün, Nazım Hikmet şiirleri eşliğinde, 100’üncü yıla girerken bir cumhuriyet hikayesini çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğu Atatürk Belgeseli gösterimi yapıldı.

Batur:  Fabrika ayarlarına dönmemiz lazım

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Söyleşilerinin konuğu Nebil Özgentürk’e ve ona yönelttiği sorularla unutulmaz bir sohbet oluşturan Barış İnce’ye teşekkürlerini iletti.  Karamsarlığı dağıtan, umudu çoğaltan bir akşam yaşadıklarını ifade eden Başkan Batur, “1923’teki, cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki fabrika ayarlarına dönmemiz lazım. O dönemdeki atılımları, devrimleri yeniden gerçekleştirmek lazım.  Karamsarlığa gerek yok.  Geliyor gelmekte olan, hiç kuşkumuz yok” diye konuştu.

Özgentürk: İzmir cumhuriyetin anavatanıdır

İzmirlilerin Atatürk, eğitim devrimi, kadın devrimi ve barış üzerine muhteşem bir sohbete tanıklık ettiği Konak Söyleşilerinin konuğu Nebil Özgentürk, Yaşar Kemal, Can Yücel gibi Türk Edebiyatının usta isimleriyle olan anılarını da anlattı. Umuda vurgu yapan Özgentürk, İzmir’in, İzmirlilerin umudu yeşerttiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Konak Söyleşileri başlığı altında bir dostlar sofrası oluşturduğunuz için başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İzmir cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının anavatanıdır. O yüzden belgeselin burada gösterilmesi çok anlamlı oldu. Bir İzmir dostu olarak burada olmaktan çok mutluyum. Karanlığa inat, alçaklığa ve hakarete inat, cumhuriyetin kurucularına saygısızlığa inat bir kenetlenme olduğunu düşünüyorum. Bu muhteşem bir şey. Bakın 9 Eylül’de İzmir bütün dünyaya meydan okudu. Bu çok gurur verici bir şey. Hepimize umut verdi. Belgesellerle, filmlerle olmuyor sadece. Meydanlarda, sokaklarda olmak gerekiyor. O gün, 9 Eylül’de burada ben çok umutlandım.”

İnce: Karanlığı birbirimize kenetlenerek aşacağız

Söyleşinin yönlendiriciliğini üstlenen gazeteci, yazar Barış İnce de Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının toplumun temelini attığını ifade ederek, “Türkiye’nin geçirdiği karanlık dönemi direnerek, mücadele ederek ve birbirimize kenetlenerek aşacağız. Ancak bu karanlık günler bize hem direnci hem de umudu gösterirken, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına daha fazla önem vermemiz ve bağlanmamız gerektiğini de gösterdi. Bugün görüyoruz ki laiklik ve bağımsızlık bu toplumun temeliymiş. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaptığı devrimlerle bu ülke kenetlenmiş ve bir gelecek ufkuna doğru yürüyebilmiş” diye konuştu. 

 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne 3 dev sponsor!
 
Karşıyaka'da 'start up' maratonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ellison'dan Yaşar Kemal sempozyumuna davet
Konuşmacılardan, Yaşar Kemal’in “Deniz Küstü” romanını müzikli tiyatro ...
İzmir'de bir ilk: Akdeniz Bienali
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez 21 Mart-7 Mayıs 2023 tarihleri ...
İzmirli meclis üyesinden 'Kar Sesi' sergisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cenap Börühan’ın “İzmir’de Kar ...
 
IF Wedding İzmir'de genç modacı rüzgarı esti
Bu yıl 16.'sı gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ...
'Bin Bir Çiçekli Bahçe'de program belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından 2-3 Aralık’ta ...
Narlıdere'de şarkılar farkındalık için söylendi
Türk Sanat Müziğinin en güzel eserleri, Anadolu’nun gönüllerde yer eden ...
 
İzmir'deki kazılarda Avrupa'dan 400 yıl önce gelen yemek takımları bulundu
İzmir'deki Antik Smyrna Agorası kazılarında 17 ila 19. yüzyıllar arasında ...
Altın Kedi'de ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 23. kez yapılan Uluslararası ...
'Büyük Usta'nın Bahçesi' kapılarını İzmir'e açıyor!
İzmir usta yazar Yaşar Kemal’in anlatı dünyasını daha yakından tanımaya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri