POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
14 Eylül 2020 Pazartesi - 20:19

'Konut' projesinde AK Parti'nin hedefindeki CHP'li vekilden jet yanıt!

Selçuk’ta Roman vatandaşlar için yapılacak konut projesi Büyükşehir Meclisi'nde tartışma yarattı. AK Parti'nin isim vererek hedefe koyduğu CHP'li vekil Purçu, eleştirilere yanıt verdi. Purçu, “Bu proje iktidar ve muhalefeti birleştiriyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nı mahcup ediyorlar” dedi.

 Konut  projesinde AK Parti nin hedefindeki CHP li vekilden jet yanıt!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Selçuk’ta Roman vatandaşlar için yapılacak konut projesi gündeme geldi.

OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ!

“Kamu yararı” kararı alınan bölge için Büyükşehir Belediyesi 1/100000 ölçekli planlarda “tarım arazisi” olarak belirlenen yerle ilgili bakanlıktan görüş alınması maddesi mecliste oylandı. AK Parti maddeye karşı kıkarken, karar oy çokluğuyla alındı. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun projenin arkasında olduğunu ifade etti ve eleştirilerde bulundu.

AK Partili Hızal meclis toplantısında “Bu işte CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu olduğu için böyle bir uygulama yapılıyor. Bu ne objektifliğe ne demokrasiye ne hukuk kurallarına uyar. Kişiye göre, kuruma göre, belediyelere göre bir karar alırsak o zaman aldığımız tüm kararlarda ciddi sorunlar yaşarız. Bunun yanında Özcan Purçu olmasaydı bu karar bu şekilde verilmeyecekti. Çok net ifade ediyorum. Meselenin sosyolojik boyutunu tartışmıyorum, o başka bir şey. Bu kararın bu şekilde bakanlığa gönderilmesi ne hukuk kuralarına ne teamüllere uyuyor! Biz vatandaş için nasıl karar veriyorsak şu anda böyle karar vermek zorundayız. Muhalefet şerhimiz aslında bu. Özcan Purçu olduğu ve sübjektif bir karar alındığı için karşıyız” dedi.

Hızal'ın açıklamalarına CHP’li Vekil Purçu'dan yanıt geldi.

CUMHURBAŞKANI’NI MAHCUP EDİYORLAR!
Gerçekizmir'e konuşan Purçu şunları söyledi: Hükümetin Romanlarla ilgili strateji eylem planı var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yer alan plan var. Orada Roman vatandaşlara konut yapılacak. Tarih de verilmiş. Uygulama olmamış. Bu kararda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın imzası var. Alanı kamu yararı ilan ederek bu çalışmayı kabul ediyor. Neden? Bu proje ilk defa iktidar ve muhalefeti birbirine bağlayıp, ortak iş yapmak için bir araya getiriyor. Belki de Türkiye’deki tek proje bu. Net söylüyorum. CHP’nin Romanlara bakış açısı belli, onlarla ilgili çalışma yapmak istiyor. Hükümetin de böyle bir eylem planı var. Bakan Bey buna ‘hayır’ demedi. İlgili valilikler, kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi ‘hayır’ demedi. Bu bağlamda hükümeti ve muhalefeti bir araya getiren tek projedir. Her iki tarafın da onayı var. AK Partililer konuşuyor da Romanlarla ilgili eylem planlarını bilmiyorlar demek ki, itiraz ediyorlar. Böyle bir şey olur mu? Sayın Cumhurbaşkanı’nı, hükümeti, bakanları mahcup ediyorlar. Şimdi Aile Bakanlığı bu konuyla ilgili Resmi Gazete’de ilanı yayınlamış. Bu AK Partili arkadaşlar önce bu eylem planını okusunlar. Onların yapmadığını aslında Özcan Purçu tek başına yapmaya çalışıyor. Hükümete de CHP’ye de yardımcı oluyor, ikisini de bir araya getiriyor. Bakanlık bu konuda samimi! Meclis üyeleri yukarının samimiyetini bilmeden konuşmasınlar. Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla yayımlanan eylem planını okusunlar. Bu aslında Özcan Purçu’nun değil hükümetin işidir. Özcan Purçu kendi çabalarıyla bugüne kadar getirdi, arkasını bakanlık getirecek. Bakanlık kişi başına 40 bin TL konut desteği veriyor. Meclis üyesi olmakla olmuyor, açacak bakacak, okuyacaklar."

 

 
Türkiye'de vaka sayısı bin 700'ün üzerine çıktı
 
İzmir'de kaçak kazı için kuyuya giren iki kişi zehirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 'olaylı kongre' mesaisi: Yücel muhabirleri davet etti, 'saldıranları' teyit etti!
İzmir İl Gençlik Kolları’nın olaylı kongresinde saldırıya maruz kalan ...
Soylu'dan AYM Başkanı'na: Ben varım, sen var mısın!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesince verilen bazı kararları ...
Kılıçdaroğlu'dan Böcek'e ziyaret: Sağlık durumu...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede ziyaret ettiği ...
 
Karşıyaka'da kongredeki liste krizi istifa getirdi!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresini kazanan Kotan'ın listesi Karşıyaka’da ...
AK Parti İzmir’de gençlik kolları kongre maratonu başlıyor: İşte takvim!
AK Parti’de ana kademede devam eden kongrelerin yanı sıra gençlik ve kadın ...
İYİ Parti'den gündem kurultay: İzmir'den kimler oy atacak, Başkan ne mesaj verdi?
İYİ Parti’de 20 Eylül’de kurultay var. 2. Olağan Kurultayda İzmir’den ...
 
Kılıçdaroğlu CHP MYK'yı olağanüstü toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP MYK'yı olağanüstü toplantıya çağırdı.
"Gerginlik giderilirse Erdoğan ile görüşmeye hazırım"
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ...
'Atatürk' tartışması: CHP İzmir Milletvekillerinden Kaftancıoğlu'na tepki!
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun "Atatürk" demek yerine Gazi Mustafa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri