POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
27 Mayıs 2022 Cuma - 12:19

'Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor' ilk mezunlarını verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2018’de Seferihisar’da başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesi ilk mezunlarını verdi. 39 kadın kursiyer ilk atölyede dört film çekti.

 Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor  ilk mezunlarını verdi

Seferihisar’da 2018’de başlatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesi kapsamındaki sinema atölyesi ilk mezunlarını verdi. Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’ndeki ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi avukat Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Sinem Tankoç, Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor projesinin koordinatörü Kibar Dağlayan Yiğit, Aziziye Mahallesi Muhtarı Özlem Kanmetin ve projede yer alan kadın eğitimciler katıldı.

Konak-Kadifekale Atölyesi ve Örnekköy Mahallesi Atölyeleri’nin ürettiği dört filmin gösteriminin yapıldığı törende 39 kadın kursiyer sertifikalarını ve plaketlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay’dan aldı.

“İzmir’i temsil etmesi gurur veriyor”
İzmir’de kadınların ihtiyaç duydukları her türlü yerel hizmetten yararlanabilmeleri için çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız kadınlara sanatta, bilimde, yöneticilikte, girişimcilikte, istihdamda ve ihtiyaç duyulan her konuda çok destek veriyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için destek verdiği projelerle kadınların önünü açıyor. ‘Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor’ projesi de bunlardan biri. Bugün burada sizlerle birlikte olduğumuz Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi de çok önemli. Kadınlara yönelik her türlü hukuki ve psikolojik desteğin verildiği danışma birimlerini, meslek kurslarını, istihdam, girişimcilik, kooperatifçilik, sanat, spor, yabancı dil ve benzeri pek çok alanda eğitimle birlikte yürütülen hizmetleri içerisinde barındırıyor. Sivil toplum kuruluşlarına da yerleşke olarak ev sahipliği yapılıyor. Bu mekan bugün de her biriyle gurur duyduğumuz amatör sinemacı kadınlara yön veriyor. Onların bu sanatı canı gönülden sevmesi, duydukları heyecan ve ortaya çıkan bu değerli filmler bizleri çok mutlu etti. Bu filmlerin festivallerde de İzmir’i temsil edecek olması bize ayrı bir gurur kaynağı” dedi.

“Başkanımız Tunç Soyer’in emekleri tartışılmaz”
Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor projesinin koordinatörü Kibar Dağlayan Yiğit ise “Bu projeyle kadınlar kendi filmlerinin yönetmeni olurken aynı zamanda başka kadınların filmlerinde de çeşitli görevler alıyorlar. Projeyle sinemanın gücü sayesinde kadına ayrımcılığın önüne geçilmesinin yanı sıra kadınların kendilerini sanatsal bir dille ifade edebilecekleri ortam oluşturulması ve meslek edinmeleri de hedefleniyor. Bu uzun yolculuğumuzda ve buraya gelmemizde Başkanımız Tunç Soyer’in emekleri tartışılmaz. Çok gururluyuz. İlmek ilmek işlediğimiz filmlerimiz dünya çapında da değer görüyor. ‘Arşipel Kadınları’ filmi, 6. Avrupa Film Festivali’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünü İzmir’e kazandırdı. Kadınlara destek olununca neler yapılabileceğini Türkiye’ye gösterdik” diye konuştu.

Başkan Soyer’e teşekkür ettiler
“Mavi” filminin yönetmeni Aylin Açim, kadınların böyle güzel bir projede bir araya gelmesinden gurur duyduğunu dile getirdi. Kadifekale kadınlarının çok güçlü olduğunu söyleyen “Pogos’un Kadınları” filminin yönetmeni Nuhat Okçu, “Başaramayacağımız hiçbir iş yok, filmimizde de bunu göstermeye çalıştık. Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim” dedi. “Yağmurda” filminin yönetmeni Nesrin Baki Tosun’un İstanbul’da film çekiminde olması dolayısıyla törene eşi katıldı. Erdoğan Tosun, “Kadınlara başarının yolunu gösterdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Dört film
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nin çalışması olarak ortaya çıkan “Mahallemiz Kadınları Sinema Yapıyor Projesi” İzmir'in farklı bölgelerinden bir araya gelen kadınları sinema atölyesinde buluşturdu. 6 aylık eğitimin ardından senaryo yazımı, kurgu yapımı, yönetmenlik gibi kategorilerde uzmanlaşan kadınlar, ilk atölyeyi tamamladı. Konak-Kadifekale Atölyesi ve Örnekköy Mahallesi Atölyeleri dört film üretti. 39 kadının katılımıyla yapılan atölyelerden “Mavi”, “Yağmurda”, “Pagos’un Kadınları” ve “Kabuk” filmlerinin çekimi yapıldı. Projenin yeni atölye kayıtları ise Örnekköy Mahallesi, Konak, Bağarası ve Aliağa bölgesinde yapılacak. 

 
AK Parti Çeşme'de yerel idareye yol tepkisi
 
CHP'li Beko'dan 'hıfzıssıhha' soruları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 bin 800 yıllık mühür İzmir'de sergiye çıktı!
Erken arkaik dönemde yaşayan rahiplerce dini törenlerde kullanılan ve ...
Karşıyaka Sahili'nde Görsev Trio ile caz şöleni!
Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) ve Kerem Görsev Trio, dün akşam Bostanlı ...
Bornova’da tiyatro rüzgarları esiyor
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) 30. Kuruluş Yılı etkinlikleri ...
 
Konak Kadın Müzesi’ne 'Yaşam Kültürü' onuru!
Konak Belediyesi Kadın Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) 2022 yılı ...
Ayasuluk Tepesi'nde bulunan iskeletler tarihe ışık tutacak
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Ayasuluk Tepesi'ndeki Saint Jean Kilisesi ...
Güzelbahçe Halk Müziği resitali!
Güzelbahçe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, pandemi nedeniyle iki yıl ...
 
Gaziemir'de Başkan da sahnede!
Gaziemir’in Seydiköy olduğu dönemdeki yaşantıyı, 1912 Balkan Savaşı’nda ...
Ve Balkan Panaroma Festivali'nde perde açıldı!
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir ...
Büyükşehir'den gençlere sanat etkinlikleri için ücretsiz 35 bin bilet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Gençlik Festivali ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri