POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
3 Aralık 2020 Perşembe - 12:00

'Rüşvet tartışması'nda AK Parti'den flaş açıklama: İspatlayınca ne yapacaklar?

Kurayla biten seçimin ardından patlak veren 'rüşvet tartışması'nda son açıklama AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik'ten geldi. Çelik, "Rüşvet konusunda da ispat olmayacağını düşündükleri için bu kadar rahat sert ve dik duruş göstermeye çalışıyorlar. Yarın bunu ispat ettiğimiz zaman, ne yapacaklar? Rüşveti teklif eden kişiyi görevden alıp ihraç mı edecekler?" ifadelerini kullandı.

 Rüşvet tartışması nda AK Parti den flaş açıklama: İspatlayınca ne yapacaklar?

GERÇEKİZMİR - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, "ihaleye fesat karıştırma ve tehdit" soruşturması kapsamında tutuklanması ve bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından ilçe belediye meclisinde yapılan seçimin ardından sular durulmuyor. 

CHP'nin başkanvekili adayı Deniz Karakurt'un kura çekimiyle kazandığı seçim AK Partili Aydın Pehlivan tarafından yargıya taşınırken, iki parti rüşvet tartışması da patlak verdi. 

AK Parti'li Meclis Üyesi Hanifi Can'ın "2 milyon rüşvet teklif ettiler, belgeli ve delilli!" açıklaması sonrası CHP Menemen cephesinden "Belge varsa açıkla" yanıtı gelmişti. 

Tartışmada son açıklama AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik'ten geldi. 

AK Partili Çelik, "Bugün meclis üyemiz Hanifi Can Menemen halkının hakkını savunmak için konuşuyor ama CHP yönetimi ne yazık ki, olayı araştırmayı seçmek yerine ‘iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi‘ olarak niteliyor. Belediyede daha önce dönen karanlık oyunların ve hesapların peşinde olduğumuz gibi, şimdi de bu olayın peşine düşeceğiz" şeklinde konuştu.

İŞTE O AÇIKLAMA: 
?Çok kıymetli Menemen halkı, 

Hepinizin bildiği gibi son 15 gündür ne yazık ki hareketli günler yaşıyoruz. Serdar Aksoy’un gözaltına alınmasıyla birlikte Menemen’de kendine ‘halkçıyım’ diyenlerin bir bir maskesi düşmüş ve aslında hepsinin sadece kendi cebini düşünen  ‘hırsızlar’ olduklarını izlemiştik. 

Aksoy’un tutuklanmasından önce birçok defa parti yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve vatandaşlarımız belediyede yanlış işler döndüğünü söylemişti. Lakin faaliyet raporunun oylandığı ‘Temmuz Ayı Toplantısı’nda Millet İttifakının bir kaç meclis üyesi haricinde diğer millet ittifakı meclis üyeleri üç maymunu oynamayı seçmişti. 

Geldiğimiz noktaya baktığımızda, CHP yönetiminin hala 3 maymunu oynamaya çalıştığını görmekteyiz. Bugün meclis üyemiz Hanifi Can Menemen halkının hakkını savunmak için konuşuyor ama CHP yönetimi ne yazık ki, olayı araştırmayı seçmek yerine ‘iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi‘ olarak niteliyor. Belediyede daha önce dönen karanlık oyunların ve hesapların peşinde olduğumuz gibi, şimdi de bu olayın peşine düşeceğiz. Ve önümüzdeki günlerde belgelerle ortaya koyacağımız bir çok yolsuzluklarla ilgili elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum. 

Diğer bir hususta; Hanifi Can’ın açıklamasının diğer kısımlarını görmezden gelmeleri ve sadece rüşvet konusu üzerinde durmaları da oldukça normal geldi. Çünkü Hanifi Can’ın söylediği 37 milyon araç kiralama, 100 bin lira sıradan bir vazo, ve bunlar gibi birçok yolsuzluk, tüyü bitmemiş yetime ait olan 50 milyon kayıp para onayladıkları faaliyet raporunun öncesinde de konuşulmuştu ama yine de temmuz ayında o faaliyet raporunu onaylamışlardı. Ve sonrasında Serdar Aksoy bu suçlardan ötürü tutuklanmıştı.  

Basın açıklamalarında yer vermedikleri kısımlara ‘hayır, öyle bir şey yok’ demeye yüzleri olmadıkları için o kısımlar es geçmişler. Bu es geçtikleri kısımların içinde çalışanların 4 aydır maaşlarının ödenmemesi de var… Rüşvet konusunda da ispat olmayacağını düşündükleri için bu kadar rahat sert ve dik duruş göstermeye çalışıyorlar. Yarın bunu ispat ettiğimiz zaman, ne yapacaklar? Rüşveti teklif eden kişiyi görevden alıp ihraç mı edecekler? Bugün karşı durulmayan ve halkın korunmayan hakkı yarın karşınıza duvar olarak çıkacaktır. Takdir çok kıymetli Menemen Halkınındır.

 
Palmiye ağaçlarına koruma kalkanı
 
Narlıdere Belediyesi engellileri unutmuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Sorumluluk yok… Yetki, kadro ve bütçe var!"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, “Türkiye ...
CHP'li Sertel'den elektrik fabrikası çıkışı
CHP İzmir Milletvekili Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
AK Partili Sürekli'den 3 Aralık mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
Soylu'dan 'İmamoğlu'na suikast girişimi' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ...
AK Parti Karşıyaka'dan özelleştirme çıkışı
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Karşıyaka Belediyesi'nin ...
Menemen’de rüşvet polemiği: AK Partili Can’ın iddiasına CHP’den ‘belgeyi açıkla’ cevabı!
Menemen Meclis Üyesi AK Partili Hanifi Can sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ...
 
Menemen'de seçimi kazanan Karakurt'tan 'fire' yorumu!
Menemen Belediyesi Başkan Vekili CHP’li Deniz Karakurt, kura çekimi sonrasında ...
AK Parti, Menemen'deki 'kura çekimi'ne itiraz edeceğini açıkladı
AK Parti, Menemen’de kura çekimi sonucunda CHP’li Karakurt’un başkanvekili ...
Yücel'den 'Menemen seçimi' yorumu: Yeni başlangıç ve ortak akıl vurgusu!
CHP İl Başkanı Yücel, "Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor. Herkesi kucaklayarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri