POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
4 Mart 2018 Pazar - 09:47

'Sakin Şehir'de enerji devrimi!

Seferihisar Yenilebilir Enerji Kooperatifi Seferihisarlılarla buluştu ve ortaklık ön kayıtları alınmaya başlandı. Seferihisar Ulamış Köyü’nde kurulacak Güneş Enerjisi Santrali'nde güneşten elektrik üretilecek. Üretilen enerji ile ortakların elektrik tüketimleri karşılanacak. Fazla enerjinin satışından gelen gelir ise ortaklara dağıtılacak.

 Sakin Şehir de enerji devrimi!

Yaklaşık bir yıl önce Seferihisar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi'nin (SEYEKO) kurulmasıyla başlanılan süreç, halkı bilgilendirme ve ortaklık ön kayıtlarının alınmaya başlamasıyla devam etti. 1 Mart Perşembe günü Belediye Düğün Salonu'nda yapılan bilgilendirme ve kayıt toplantısı, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Toplantıda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SEYEKO Başkan Yardımcısı Umur Ozanoğlulları ve Yönetim Kurulu Üyesi Adil Alper Coşkun konuşma ve sunumlarıyla proje hakkında bilgiler verdi. İlk olarak Seferihisar Belediyesi tarafından Ulamış Köyü'nde kooperatife kiralanan arazide kurulacak güneş tarlasında temiz enerji üretimi başlayacak. 

SEYEKO Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, kooperatife ortak olacak ilk 50 kişi, ömür boyu 100 Liralık elektrik faturasını artık ödemeyecek, ayrıca kooperatif gelirlerine ortak olacak. Üstelik kooperatif ortaklığını miras yoluyla aktarabilecek. Bundan sonraki projelerde öncelikli ortak olacak. Kooperatifimiz sayesinde halkımızın sahibi olduğu bir yatırım ile yerel kaynaklar kullanılarak elektrik üretilecek. Kooperatifçilik ile yerelde kalkınmanın önünü açacak bu girişim ile Türkiye’de örnek bir model oluşturulacak.

BELEDİYE TÜM GÜCÜYLE KOOPERATİFİN ARKASINDA
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "SEYEKO Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarım dağları delen Ferhat gibi mücadele verdiler. Birçok yasal mevzuatla ilgili sıkıntıları aşmak kolay olmadı. Kendi şahsi menfaatleri için bu projeyi yapmış olsalar, çoktan hayata geçirirlerdi. Ama Seferihisar’a ve kooperatifçiliğe olan inançları nedeniyle birçok sorunla boğuştular. Sonunda başardık. Artık temiz enerji üreteceğiz ve kooperatif ortakları bu işten para kazanacak. Belediye olarak tüm gücümüzle kooperatifimizin arkasında olacağız. Vatandaşlarımız bilmeli ki koydukları paranın karşılığını fazlasıyla alacaklar. Özel firmalar, parası olanlar bu işi yapıyor ve daha çok para kazanıyor. Bu benim içime sinmiyor. Biz de Belediye ve Kooperatif ortaklığıyla bir güneş enerjisi santrali kurabilir ve hem vatandaşlarımıza para kazandırır hem de temiz enerji üretebiliriz. Biz enerji cennetinde yaşıyoruz. Yapılan ölçümlere göre Türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının 10 katını sadece güneşten karşılamak mümkün. Biz bunu başaracağız ve yine Türkiye'ye örnek olacağız" dedi. 

İLGİ ÇOK YÜKSEK
SEYEKO Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada kooperatife vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve şu anda ortaklık için ön kayıt aldıklarını belirttiler. Kooperatif ayrıca web sitesi vasıtasıyla da ön kayıt alıyor. Temsilciler, bu sürecinin tamamlanmasının ardından çağrı mektubu başvurusu yapacaklarını bildirdiler. Sonrasında ise, ihale, yapım ve onay süreci gibi aşamalar bekliyor kooperatifi. Halktan gelen yoğun ilgiden memnun olan yönetim kurulu üyeleri ön kayıt sürecini beklediklerinden daha erken tamamlayabileceklerini düşünüyorlar.Günden güne artan başvurular ile enerji kooperatifi girişimi ilk düzlüğe hızlı girdi. Görünüşe göre çevreci enerjiden elektrik üretmek isteyen vatandaşların bu kooperatife ortak olmak için elini çabuk tutması gerekecek.

Kooperatifin resmi internet sitesi olan www.seyeko.web.tr adresinden projeyle ilgili detaylar, hesaplama araç ve tablolarıyla, kooperatif üyeliği başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

 
Dikili'de kıyı temizlik çalışmaları tam gaz!
 
Bornova'da gençlere afet bilinci eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de kıyı temizlik çalışmaları tam gaz!
Dikili Belediyesi, kent sınırlarında yer alan sahil bandının doğal görünümünü ...
Karşıyaka'da engeller boccia ile aşılıyor!
Karşıyaka Belediyesi Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde engelli ...
Pekdaş kahvecileri dinledi: Ortak çözüm mesajı!
Kahveciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Başkan Pekdaş, Oda Başkanı İsmail ...
 
İZSU'dan o ilçede büyük 'şebeke' operasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Beydağ ilçe merkezi ...
Kemalpaşa tek yürek
Kemalpaşa Belediyesi tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine ...
AK Parti’den CHP’li belediye başkanına ‘dürüst’ övgüsü
Karabağlar Belediyesi Mart ayı oturumu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin ...
 
O belediyede bir ilk: Meclis üyesi başkan yardımcısı oldu
Ödemiş Belediyesi’nde ilk kez bir meclis üyesi Başkan Yardımcılığına atandı. ...
Karşıyaka gazeteci Vecdi Altay’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, geçen ay yaşamını yitiren Gazeteci - Yazar ve Karşıyaka ...
Bornova’da enfeksiyonlarla mücadele paneli
Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri