POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
22 Ekim 2020 Perşembe - 09:19

'Sarı Şemsiye'nin onur gecesi!

Türk ve Balkan sinemasının usta isimlerini ve dev yapımlarını bir hafta boyunca Buca’da sinemaseverlerle buluşturan 6.Balkan Panorama Film Festivali, Sarı Şemsiye Ödül Töreni’yle kapanış yaptı. 4 kategoride 20 filmin yarıştığı festivalde ‘Aydede’, ‘Uzun Hikayeler’, ‘Yağmur Olup Şehre Düşüyorum’ ve ‘Gökkuşağı’ filmleri Sarı Şemsiye Ödülü’ne layık görüldü.

 Sarı Şemsiye nin onur gecesi!

Buca Belediyesi himayesinde düzenlenen 6. Balkan Panorama Film Festivali,  Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen görkemli kapanış töreniyle sona erdi. 15-21 Ekim tarihleri arasında, Türk ve Balkan sinemasının birbirinden seçkin 100’ün üzerinde yapımını sanatseverlerle buluşturan festivalin kapanış gecesinde  ‘Sarı Şemsiye’ ödülleri de sahiplerini buldu. 

Festivalin kapanış gecesi ve ödül törenine Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, BPFF Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji Sallini, BPFF Danışma Kurulu Üyeleri,Türk sinemasının başarılı yönetmeni Derviş Zaim, Bosna Hersekli yönetmen Mustafa Mustafic, yapımcı Murat Düzgünoğlu, yapımcı Mehmet Güleryüz, BPFF Jüri Üyeleri, Türk sinemasının başarılı oyuncuları Rıza Akın ve Onur Dilber ile Türk ve Balkan sinemasının seçkin oyuncu, yapımcı ve yönetmenleri katıldı. 



BUCA BELEDİYESİ BİZLERİ GÖRDÜ 
Balkan Panorama Film Festivali Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji Sallini, sanata verdiği destek için Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Çok güzel ve yoğun bir festivali geride bıraktık. Yabancı konuklarla çok güzel etkileşimler oldu. Bu ülkemiz için çok önemli bir şey; onlar bizim elçilerimiz olacak. Bu yıl Hollywood’a kadar ulaştık, ama durmak yok. Buca ve İzmir Balkanların sinema merkezi olacak. Bu yıl sayın başkanımız başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızla güzel bir aile olduk. Buca Belediyesi bizleri gördü, umarım Kültür Bakanlığı da bizleri bir sonraki festivalimizde görür” sözleriyle mutluluğunu paylaştı.



HARİKA YAPIMLARI, HARİKA SANATÇILARI TANIDIK 
Gecede konuşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Çok güzel bir hafta geçirdik. Sanata, sinemaya doyduk. Buca, belki de tarihinin en önemli sanat etkinliklerinden bir tanesini gerçekleştirdi. Bu festival, genç sanatseverler olarak bizleri motive etti; gelecekle ilgili ne kadar çalışmamız gerektiğini gösterdi.  Popüler sinemada genelde Hollywood filmleri yer alıyordu. Bu festivalle harika yapımları izlemiş, harika sanatçılara tanımış olduk. Balkan sinemasının çok değerli isimlerini Buca’da ağırladık. Pandemi dönemi son bulduğunda çok daha coşkulu festivaller gerçekleştireceğiz. Daha önce de söylediğim gibi 500 bin nüfuslu Bucamızda maalesef bir sinema salonumuz yok. İnşallah çok kısa zamanda Bucamızı özlediğimiz fiziki mekanlara kavuşturup, gelecekteki festivallerin gösterimlerini o salonlarda coşkuyla gerçekleştireceğiz” dedi. 

SARI ŞEMSİYE UZUN METRAJ ÖDÜLLERİ ‘AYDEDE’ VE ‘UZUN HİKAYELER’E 
Konuşmaların ardından heyecanla beklenen Sarı Şemsiye Ödülleri açıklandı. Uluslararası kısa ve uzun metraj, ulusal kısa ve uzun metraj olmak üzere 4 kategoride toplam 20 filmin yarıştığı festivalde Derviş Zaim, Rıza Akın ve Eyüp Boz’un jüri üyeliğini yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde, Abdurrahman Öner’in yönetmenliğini yaptığı 2018 yapımı ‘Aydede’ filmi birinci oldu. 

Mustafa Mustafic, Nerina Turkovic Kocjancic, Atilla Klinçe’nin jüri üyeliğini yaptığı Uluslararası Uzun Metraj Kategorisinde ise Dir. Attila Szász’in yönettiği Macaristan yapımı ‘Uzun Hikayeler’ filmi ödül kazandı.  

KISA METRAJ FİLMLERİ ÖDÜLLERİNİ BULDU 
Murat Düzgünoğlu, Onur Çakaloz, Göker Göktepe’nin jüri üyeliğini yaptığı Ulusal Kısa Metraj Film Kategorisini, Kasım Ördek’in yönetmenliğini yaptığı 2019 yapımı ‘Yağmur Olup Şehre Düşüyorum’ filmi ödüle layık görüldü.  Sinisa Bokan, Mehmet Güleryüz, Zuhal Özel Sağlamtimur’un jüri üyeliğini yaptığı Uluslararası Kısa Metraj Film Kategorisi’nde Sarı Şemsiye Ödülünü Aleksandar Vujovi?’in yönetmenliğini yaptığı Karadağ yapımı,’ Gökkuşağı’ filmi kazandı.  

 
Başkan Kayalar çocuklara söz verdi!
 
Batur’dan Elif bebeğe 'hoş geldin' ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBŞT geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT), sahne arkasında nasıl ...
'Kaset', 'Hatıra' ile çalmaya devam ediyor!
Eylül 2016'da İzmir'de temelleri atılan Kaset grubu 'Hatıra' ile sevenleriyle ...
Deneme Sahnesi’nin oyunları ilçelerde
Deneme Sahnesi, Kuvâyi Milliye Destanı, Gangster ve Don Kişot’un Rüyası’nı ...
 
Buca'da 'Sarı Şemsiye'ye muhteşem gala
Buca Belediyesi himayesinde gerçekleştirilen 6.Balkan Panorama Film Festivali, ...
Mübadillerin anıları Konak’ta anıtlaşıyor
Başkan Batur, ocak ayında düzenlenen Mübadele Anmasında verdiği Konak’a ...
Buca’da 'Sarı Şemsiye' günleri!
Sanatı kentin her yerine yaymayı hedefleyen Buca Belediyesi, Balkan Panorama ...
 
2020 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan belli oldu. Nobel Komitesi, 2020 ...
Bornova sinemayla dünyaya açılıyor
İzmirli sinema ve fotoğraf tutkunlarına proje yapım ve eğitim desteği ...
3. Uluslararası İzmir Festivali için 169 ülkeden oy kullanıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Anadolu Sinema ve Televizyoncular ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri