POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
18 Haziran 2021 Cuma - 08:30

'Sarnıç' tartışması... MHP'den Arda'ya salvo: Her konuyu birilerine havale ediyor!

Büyükşehir Meclis toplantısında Gaziemir'in Sarnıç bölgesinde yıllardır yaşanan tapu sorunları gündeme geldi. CHP'li Derinsu detaylı açıklamalar yaparken hükümeti hedef aldı. Belediye yönetimi ve Cumhur İttifakı'nın arka arkaya bölgede toplantı yapması meclis oturumuna yansıdı. MHP'li Şahin, "Belediye başkanımız orada, 'bu konuyu hükümet çözecek, Cumhur İttifakı'nın konusu bu. Ben çözmelerini istiyorum' dedi. Sağ olsun zaten her konuyu birilerine havale ediyor. Yaptığı bir şey yok!" dedi.

 Sarnıç  tartışması... MHP den Arda ya salvo: Her konuyu birilerine havale ediyor!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında Gaziemir'i yakından ilgilendiren konular gündeme geldi. Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzel Zenginobuz Derinsu, oturumda Sarnıç'ta uzun yıllardır yaşanan tapu sorunlarıyla ilgili söz aldı.

CHP'li Derinsu'nun hükümeti hedef alan açıklamaları sonrasında Büyükşehir Meclisi'nde Gaziemir üyesi olarak bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin konuştu. Derinsu'ya cevaplar veren MHP'li Şahin yer yer Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'ya da yüklendi.



SORUNLARI 5 BAŞLIK ALTINDA TOPLADI
Sarnıç'ta yaşanan sorunları 5 başlık altında toplayan Derinsu, "2B arazileri, Cehavir Holding'le yaşanan sorunlar, 4706 sayılı yasayla gündeme gelmiş sorunlar, rezerv alan ilan edilen alanlar, hazineyle ilgili yaşadığımız sıkıntılar var" diyerek konuşmasına başladı.

84 MİLYONUN HAKKI ŞİMDİ Mİ AKILLARINA GELİYOR?
Derinsu yaptığı açıklamada, "Hazineyle ilgili yaşadığımız sıkıntı Fatih Mahallesi'nde gündeme geliyor. 1985 yılında çıkarılmış 3194 sayılı imar kanunun geçici maddesi gereğince yapı kayıt belgeleriyle hazine arazisi üzerinde yapıları olan vatandaşlara yapı kayıt belgeleri almaları koşuluyla bu arazilerin satışlarının kendilerine yapılmasını talep etme hakkı tanınıyor. Bu vatandaşlarımız bu arazilere ne zaman yerleşti? Bundan 35-40 yıl önce bu arazilere, tarlalara yerleşen vatandaşımız evlerini yaptı, oraları yuva haline getirdi. Tozunu, toprağını, çilesini bizim bu vatandaşlarımız çekti. Hatta Sarnıç bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın KİPA olarak bilinen AVM'ye ayakları çamurlu diye girmeleri yasaklıydı. Fakat bugün bakıyoruz, buralarla ilgili başvurular yapıldıktan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen yazılarda metrekare birim fiyatları Fatih Mahallesi'nde 2 bin liraları gördü. Buralar için milyon değerler var şu anda. Fakat buradan 200-300 metre ötede yine devlet kurumuna farklı bir bakanlığa ait arazilerde 430 liralarda rayiç bedeller tespit ediliyor. Ardından burada yaptığımız toplantılardan, görüşmelerden sonra AK Parti Grubu da orada bir toplantı gerçekleştiriyor. Bir AK Parti Milletvekili diyor ki; "Bu topraklardaki rakamların, bu rayiç bedellerin düşmesi mümkün değil. Çünkü burada 84 milyonun hakkı var!" Kusura bakmayın. 84 milyonun hakkı olduğu Sarnıçlılara sıra geldiğinde mi aklınıza geliyor? Cengiz İnşaat'ın geçtiğimiz 10 yıl içinde 30 kere vergi borçları silinirken, sıfırlanırken 84 milyonun hakkı akıllarına gelmiyor da, Sarnıçlıların cebinden çıkacak para söz konusu olduğunda mı akıllarına geliyor orada 84 milyonun hakkı olduğu? Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Oralar tarlayken bu insanlar geldiler, yerleştiler ve oraları yuva, mahalle haline getirdiler. Oralara bu insanlar değer kattı. Bu mücadelenin başını çekeceğimizi de belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



MHP'Lİ ŞAHİN'DEN CHP'Lİ BAŞKAN ARDA'YA: YAPTIĞI BİR ŞEY YOK!
MHP'li Şahin ise, "Sarnıç'taki konu siyaset üstü bir konu. Belediye başkanımız, meclis üyeleriyle birlikte Fatih Mahallesi'nde toplantı yaptı. Biz de Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP olarak toplantı yaptık, bir de Milletvekilimiz Necip Nasır Beyefendi geldi. Orada öyle bir şey söylemedi. Bu doğru bilgi değil İzel Hanım. Gerçekten bu konu siyaset üstü bir konu. Belediye başkanımız orada, "Bu konuyu hükümet çözecek, Cumhur İttifakı'nın konusu bu. Ben çözmelerini istiyorum" dedi. Sağ olsun zaten her konuyu birilerine havale ediyor. Yaptığı bir şey yok! Sarnıçlı kardeşlerimiz bu yerleri paralarıyla almışlar. Belediye başkanımız toplantı yapıyor. Aktepe- Emrez'de kurşun atıkları geçmişten kalan bir şey var. Ama bununla AK Parti ve MHP olarak biz de ilgileniyoruz. Oraya gömülmüş kimyasal atıkların kaldırılmasını biz de istiyoruz. Buraya AK Partili, MHP'li, CHP'li milletvekillerimiz geliyor. Bu konuyu bilmeyen yok. Belediye başkanımız da bu konuyu gündemde tutmaya devam etsin. Biz de devam edeceğiz. Bu konunun bertaraf olması önemli" açıklamasında bulundu.

'UCUZ SİYASET' ÇIKIŞI!
Şahin ayrıca, "Sarnıç'taki sorunların bir kısmı çözüldü. Şu anda Fatih Mahallesi var. Cumhuriyet Mahallesi'nde 2B'yle ilgili insanlar arazileri satın alıyor. Gerçekten AK Partili, MHP'li milletvekilleri, ilçe teşkilatlarımız ve meclis üyelerimiz çözüm konusunda gayret ediyoruz. Necip Nasır Beyefendi insanları dinledi. 'Biz buraya sizi dinlemeye geldik' dedi. Hatta belediye başkanımızdan ya da başka bir partiden hiç bahsedilmedi. Bakın böyle ucuz siyaset iyi değil! Bu davranışlar, söylemler doğru değil. Ben İzel Hanım'a yalan söylüyor demiyorum ama bilgiler doğru değil. Belediye başkanımız bize birçok konuda bilgi vermiyor ama bunlar farklı şeyler. Gaziemir bizi seçmiş, İzmir bizi seçmiş, hizmet için seçmişler. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Sarnıçlı mağdur Allah'ın izniyle sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" dedi. 

 
Kirlilik 2 yıl önceki TÜBİTAK raporunda!
 
Hemşire gözünden salgın süreci: Balkonlarda alkışlandık ancak sesimiz yeterince duyulmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den ÖTO'da proje zirvesi!
Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, AK Parti İzmir İl Başkan'ı Kerem ...
Şentop'tan flaş açıklama: Mektupta paylaşılan isim yok!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 ...
HDP İzmir'e saldırıda kan donduran detay: Hedef 40 kişilik toplantı mıydı?
HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Genel Merkez'de yaptığı açıklamada, saldırının ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu senaryoyu daha önce yaşadık
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de HDP ...
HDP'li Baydur ve CHP'li Yücel'den olay yerinde çarpıcı 'silahlı saldırı' mesajları!
HDP İzmir İl Başkanlığı binasına gerçekleşen ve 1 kişinin yaşamını yitirmesine ...
''10 bin dolar alan siyasetçi şu an milletvekili değil''
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile ...
 
AK Partili Dağ'dan HDP'ye saldırıya kınama!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal ...
Ve Kocaoğlu sessizliğini bozdu: 'Rezerv alan'a tepki, trafiğe reçete, 'makam-mevki' çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2019 tarihleri arasında Başkanlığı'nı ...
AK Partili Hızal’dan, Özuslu’ya 'Kiraz' yanıtı: Soyer 10 yılda kaç kez geldi?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri