POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
26 Mart 2021 Cuma - 08:40

"Sonraki pandemiye onlar neden olabilir!"

Nature Communications dergisinde yayınlanan araştırmada, ilerleyen yıllarda meydana gelebilecek pandemilere neden olma ihtimali en yüksek 10 hayvan açıklandı. Liverpool Üniversitesi'nden Maya Wardeh ve New York'taki Cary Ekosistem Çalışmaları Enstitüsü'nden Barbara Han tarafından oluşturulan algoritma üzerinden yapılan araştırmada, birden daha fazla corona virüs taşıyabilen canlı sayısının daha önce bilinenin aksine çok daha fazla olduğu belirtildi.

 Sonraki pandemiye onlar neden olabilir!

Bilim insanları Covid-19 pandemisi sürerken bir sonraki pandemiye neden olması en muhtemel canlıları bulmak için yoğun araştırmalarını sürdürüyor.

Nature Communications dergisinde yayınlanan ve İngiltere’de Liverpool Üniversitesi'nden Maya Wardeh yaptığı araştırmayla, bir sonraki pandemiye neden olabilecek canlıların daha önce açıklanandan çok daha fazla olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

New York, Millbrook'taki Cary Ekosistem Çalışmaları Enstitüsü'nde hastalık ekolojisi uzmanı olan Barbara A. Han, canlıların Covid-19 hastalık riskini tahmin etmek için mevcut algoritmalara yeni ekolojik kombinasyonlar eklediklerini ve birçok canlının Covid-19’u yayabileceğini bildirdi.

İşte bilim insanlarının oluşturduğu algoritmalarla elde ettikleri verilere göre bir sonraki pandemiye neden olma ihtimali olan 10 hayvan:

AT NALI YARASASI
Yarasalar, Covid-19 da dahil olmak üzere birçok corona virüs ile ilişkilendiriliyor. At nasıl yarasasının ise yapılan algoritma ve araştırmalar sonrasında bünyesinde 68 farklı corona virüs barındırabildiği açıklandı.

KİRPİ
Yapılan çalışmada kirpilerin çok sık belirtilmemesine karşılık büyük bir risk taşıdığı açıklandı.

EV KEDİSİ
Pandeminin başladığı günden bu tarafa dünyanın birçok yerindeki kedilerde Covid-19 vakaları bildirilirken kedilerin virüsü taşıyabildiği ve yayma ihtimallerinin olduğu açıklandı.

ÇİFTLİK DOMUZU
Geçmişte ortaya çıkan birçok salgın hastalık ile ilişkilendirilen çiftlik domuzunun aynı anda birden fazla corona virüsü bünyesinde barındırabildiği açıklandı. Bilim insanları bu durumun yeni hastalıklar çıkmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

MANDA
Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları süt üretimi için çiftliklerde yaygın olarak bulunan mandaların Covid-19’a karşı yüksek duyarlılığı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

AFRİKA YEŞİL MAYMUNU
Bilim insanları insan genetik yapısına çok benzer bir genetik yapıya sahip olan Afrika Yeşil Maymunu’nun göz önünden ayrılmaması gereken canlılar olduğunu belirtti.

ASYA MİSK KEDİSİ
Bilim insanları, Asya Misk Kedisi’nin diğer corona virüs türleriyle bağlantılı olduğunu ve insanlarla sık sık bir araya gelen bir tür olduğu için tehlike içerdiğini söyledi.

PANGOLİN
Covid-19’un başladığı günden bu yana en tehlikeli canlılar arasında gösterilen Pangolin, virüsün durduğu ve konakladığı bir istasyon olarak sık sık araştırmalara konu oldu. Bilim insanları Pangolinlerin, ondan fazla corona virüse ev sahipliği yapabildiğini bildirdi.

KIZIL TİLKİ
Dünyanın birçok yerinde kürkü için yetiştirilen Kızıl Tilki’nin corona virüslere ev sahipliği yapabileceği açıklanırken, insanlara da virüs bulaştırabileceği belirtildi. Ayrıca çok çevik bir canlı olan Kızıl Tilki’nin doğaya kaçması durumunda vahşi canlılara da corona virüs taşıyabileceğinin altı çizildi.

TEK HÖRGÜÇLÜ DEVE
Bilim insanları tek hörgüçlü devenin daha önce Mers adı verilen virüsü taşıdığını açıklamıştı. Virüsü insanlara bulaştırdığı ortaya çıkan tek hörgüçlü devenin ilerleyen dönemde yeni tip virüsleri insanlara aktarabileceği belirtiliyor. (NTV)

 
"23 ve 24. fasılların açılmasını bekliyoruz"
 
Kelebekler Vadisi susuzlukla karşı karşıya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"30 milyonu aşkın insan açlıktan bir adım uzaklıkta"
Birleşmiş Milletler (BM), akut açlığın önümüzdeki birkaç ay içinde 20'den ...
Yeni araştırma: Mars uzaya su sızdırıyor
Bilim insanları, Mars'ın mevsim değişimlerinde yaşanan fırtınalar nedeniyle ...
Biden'dan 'yarı otomatik silahlara yasak' çağrısı
ABD Başkanı Joe Biden, Colorado'da dün 10 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı ...
 
ABD'de süpermarkete silahlı saldırı: 10 ölü
ABD'nin Colorado eyaletinde bir markete düzenlenen silahlı saldırıda hayatını ...
6 bin yıldır uyuyan yanardağ harekete geçti
İzlanda'nın güneybatısındaki Reykjanes Yarımadası'nda bulunan Fagradals ...
Almanya’da tedbirlerin süresi sertleştirilerek uzatıldı
Almanya’da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ...
 
Yunanistan'dan Türkiye kararı: Kısıtlama kaldırıldı
Yunanistan'da yeni tip corona virüsün (Covid-19) yayılmasının önlenmesi ...
Trump 'kendi platformuyla' sosyal medyaya dönüyor
Trump'ın kampanya sözcüsü ve danışmanı, Eski ABD Başkanı'nın kendisine ...
Cumhurbaşkanlığı ofisini yakmaya çalıştılar!
Ukrayna'da tutuklu aşırı sağcı aktivistin destekçileri gösteri düzenledi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri