POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
7 Temmuz 2020 Salı - 12:36

'Süt Kuzu Projesi'ne diğer kooperatifler de eklendi, Eskiyörük konuştu: Soyer’in bakış açısıdır!

Süt Kuzu Projesi’ne İzmir Köy-Koop çatısı altındaki kooperatifler de eklendi. Projenin başlangıcından itibaren ana aktör konumunda olan Tire Süt Kooperatifi’nin Başkanı Eskiyörük gelişmeyle ilgili konuştu. Eskiyörük, “Tire Süt Kooperatifi yetersiz mi kalıyordu?” sorusuna, “Bizim 3 tane İzmir’e yetecek sütümüz var, eksiğimiz yok. Türkiye’nin en kaliteli sütü bizde ama Tunç Başkan’ın şöyle bir anlayışı var; ‘ben bütün kooperatifleri faydalandıracağım’ diyor. Onun bakış açısıdır” cevabını verdi.

 Süt Kuzu Projesi ne diğer kooperatifler de eklendi, Eskiyörük konuştu: Soyer’in bakış açısıdır!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yürüttüğü Süt Kuzu Projesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde hayata geçirilen ve 1-5 yaş arası çocukların faydalandığı projede süt alımları noktasında genişleme yapıldı ve halkaya yeni kooperatifler eklendi.

Önceki süreçte Tire Süt Kooperatifi bölgedeki süt üreticilerinden toplayarak ürün temini sağlarken yeni dönemde ise İzmir Tarımsal ve Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) çatısı altındaki kooperatiflerle de sözleşmeler imzalandı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük yeni hamleyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Projenin ana aktörü konumunda buluna Tire Süt’ten temin edilen sütlere başka kooperatiflerden alınan ürünün de ilave edilmesini yorumlayan Başkan Eskiyörük, marka ve kalite vurgusu yaptı. Merkez ilçelere gönderilecek sütlerin kendilerine ait olduğunu açıklayan Eskiyörük kırsal bölgelere ise Köy-Koop’un hizmet vereceğini ifade etti.

"6 AY ÖNCESİNE KADAR BİZ DAĞITIYORDUK"
Eskiyörük, “6 ay öncesine kadar bütün sütleri biz dağıtıyorduk. Şimdi İzmir’in merkezine biz dağıtıyoruz. Belediye çevre ilçelere de başladı. Bunu Köy-Koop’la yapacak” dedi.

"3 TANE İZMİR’E YETECEK SÜTÜMÜZ VAR"
“Tire Süt Kooperatifi yetersiz mi kalıyordu?” sorusuna cevap veren Eskiyörük, “Bizim 3 tane İzmir’e yetecek sütümüz var, eksiğimiz yok. Türkiye’nin en kaliteli sütü bizde ama Tunç Başkan’ın şöyle bir anlayışı var; ‘ben bütün kooperatifleri faydalandıracağım’ diyor. Onun bakış açısıdır. Bu konuda yorum yapamam. 6 ay önce bizden 5 ilçe alınmıştı. Bunları geriye verdiler. Bir sorun çıkarsa ben markamı zedelemek istemem, riske atmak istemem. Ben bu şartlarda bu hizmeti verebileceğimi söyledim. Ama çevre ilçelere kendileri dağıtacaklar. Onların kendi anlayışı, kendi görüşüdür. Bu konuda doğru-yanlış bir şey diyemem” açıklamasında bulundu.

"BİZ BU KONUNUN USTASIYIZ, İSTANBUL’A BİZ ÖĞRETTİK"
Sözlerini sürdüren Eskiyörük, “Biz süt projesi sayesinde güçlendik. Tire Süt Kooperatifi marka oldu, büyüdü. Biz bugün bu konunun ustasıyız. 12 yıldır uyguluyoruz. İstanbul’a da biz öğrettik. Gittik 3 ay bu sistemi kurduk. Süt, patates, soğana benzemez. Hata götürmez. Hassas bir ürün… Çok dikkat etmek gerekiyor. Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. 12 yıldır bir sorun yaşanmadı. Umarım yine yaşanmaz. Diğer kooperatifler de kalkınır” dedi.

"RİSK ARTIYOR"
Diğer kooperatiflerin de projeye dahil edilmesiyle süt kalitesinin düşüp düşmeyeceğinin sorulması karşısında açıklama yapan Eskiyörük, “Risk artıyor. Çünkü herhangi bir problem olabiliyor. Biz de o nedenle kendimizi ayırdık.  Yoksa karışık olarak dağıtılırsa bütün İzmir halkı ve Türkiye Tire Süt Kooperatifi’ni biliyor, bir sorun çıksa herkesin aklına biz geleceğiz. Bizi korkutan buydu. Ama şimdi merkez ilçeleri alınca şu an artık bu anlatılacak. İzmir’in merkezindeki çocuklar Tire Süt’ün sütünü içecek, çevre ilçelerdeki sütün bizimle alakası yok. Bunu kamuoyu bildikten sonra bizim riskimiz azalıyor. Yoksa herkesin aklına Tire Süt geliyor. Olayın ticari tarafı bizim açımızdan önemli değil. Belediye bizden süt almasa da biz kendi ayaklarımız üzerinde yürüyebiliriz. Ama süt projesi İzmir’ projesidir. Türkiye’ye yayılmaya başladı. İzmir’in hata yapma şansı yok. Projenin devamlılığı için bizim gösterdiğimiz hassasiyeti gösterirlerse umarım bir sorun yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

"OLAYA TİCARİ BAKMIYORUZ"
“Tire Süt Kooperatifi maddi olarak kayıp yaşar mı?” sorusu üzerine konuşan Eskiyörük, “Biz olaya ticari bakmıyoruz. Bugün biz dağıtımı da kendimiz yapıyoruz. Bugün raftaki aynı kalitede sütün 1 lira altında veriyoruz. Biz Tire Süt olarak bir marka olduk ve İzmir halkının en güvendiği markalardan biri olduk. Bugün artık Tire’nin yoğurdu, sütü tercih ediliyor. Bizim en büyük kazancımız bu oldu” dedi.

"BU BİR BAKIŞ AÇISI"
Eskiyörük gelişmeyle ilgili ayrıca, “Bunu kamuoyu değerlendirecek. Aslında Tunç Başkan’a sormak gerekiyor. Karar organı o. Aziz Başkan’ın tarım modeli her ilçeyi bir üründe marka yapmaktı. Biz bunu beraber oluşturduk zaten. Kemalpaşa kirazıyla, Bayındır çiçeğiyle, Ödemiş fidanıyla, Tire sütüyle… Şimdi Tunç Başkan farklı bakıyor. ‘104 tane kooperatif var, ben bunlara eşit faydalı olacağım’ diyor. Bu bir bakış açısıdır." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılının ikinci altı aylık süt alım sözleşmesini, İzmir Köy -Koop çatısı altındaki S.S. Çömlekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Soner Kılıçaslan, S.S. Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Kocataş, S.S. Örenli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ömer Demircioğlu ve Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, S.S. Yukarıcuma Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Reşat Çakmak, S.S. Hisarköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Çakı, S.S. İzmir Köy-Koop Müdürü Yasemin Güngör Engin, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük’le imzalamıştı. 

 
Karşıyaka Belediyesi'nden 'tartışmalı TOKİ satışı'nda yargı sinyali!
 
CHP'li Başkan bıçak altına yattı: Dönüşü 1 ayı bulacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında yüzde 66'lık rekor artış
ODD'nin verilerine göre haziran ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ...
Memur ve emekli maaş zam oranları belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan ...
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ...
 
Büyükşehir’deki 2 bin 200 güvenlikçi sendika değiştirdi!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, güvenliğin yardımcı işler kapsamından ...
Folkart'tan bir yatırım da Urla'ya
Folkart, kamuoyunda ‘İTOKENT 2’ arazisi olarak bilinen, 200 bin metrekarelik ...
Ege ihracatında Haziran bereketi
Ege İhracatçı Birlikleri, korona virüs sonrasında Haziran ayında başlayan ...
 
IFC ile imzalar tamam: İzmir'e 34 milyon dolarlık kredi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü su ve atıksu altyapı ...
İhracat rakamları açıklandı: Yüzde 35 artış
Ticaret Bakanı Pekcan, "Haziranda ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre ...
BM: Küresel turizm 1,2 trilyon dolar kayıp yaşayabilir
Birleşmiş Millet corona virüs salgını nedeniyle küresel turizmde 1.2 trilyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri