POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
13 Şubat 2019 Çarşamba - 10:04

'Taşınma' meclis gündeminde: CHP'li Polat'tan GSF soruları!

CHP’li Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmasını TBMM gündemine taşıdı. Polat, “Fakültenin taşınmasına yönelik karar alınırken öğrencilerin mağduriyeti ve güzel sanatlar eğitiminin sekteye uğrayacağı gerçeği göz önüne alınmış mıdır? Birçok sanatçıyı yetiştiren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınma kararıyla güzel sanatlar eğitiminin ‘çorak bir binada’ yapılması mı öngörülmektedir? Bu karar güzel sanatlar eğitiminin baltalanması anlamına gelmekte midir?” diye sordu.

 Taşınma  meclis gündeminde: CHP li Polat tan GSF soruları!

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, öğrencilerin ve kamuoyunun büyük tepkisine neden olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmasını TBMM gündemine taşıdı. Fakültenin aslında rektörlük binası olarak inşa edilen Tınaztepe Kampüsü’ndeki binaya taşınması kararı alınırken öğrencilerin mağduriyetinin ve güzel sanatlar eğitiminin sekteye uğrayacağı gerçeğinin göz önüne alınıp alınmadığını soran Polat, “Öğrenciler için Tınaztepe yerleşkesinde bir sahne bulunmakta mıdır? Yoksa öğrencilerin sahne olmadan eğitimlerini nasıl sürdürmeleri planlanmaktadır? Birçok sanatçıyı yetiştiren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınma kararıyla güzel sanatlar eğitiminin ‘çorak bir binada’ yapılması mı öngörülmektedir? Bu karar güzel sanatlar eğitiminin baltalanması anlamına gelmekte midir?” sorularını yöneltti.

TAŞINMA SIKINTILAR YARATACAK
CHP’li Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni taşıma kararı aldığına yönelik haberlerin basında yer aldığını anımsattı. 1994 yılından beri Narlıdere yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, aslında rektörlük binası olarak inşa edilen Tınaztepe Kampüsü’ndeki binaya taşınmak istediğini ifade eden Polat, şöyle devam etti:
“Fakülte öğrencileri karara karşı imza kampanyası başlatmıştır. Öğrenciler, taşınma ile ilgili üniversitenin hiçbir bileşenine bilgi verilmediğini ve danışılmadığını ifade etmiştir. Öğrenciler, mevcut kampüsün fiziki yapısının sanat eğitimine ve etkinliklere göre geliştirilmiş olması, taşınılması düşünülen yeni binanın idari rektörlük binası olarak tasarlanmış olması ve sanat eğitimine uygun olmaması nedeniyle taşınmaya karşı çıkmaktadır. Ayrıca, taşınma nedeniyle öğrencilerin ulaşım konusunda da büyük sıkıntılar yaşayacağı ifade edilmektedir.”

“ENDİŞELER DEVAM EDİYOR”
Gelen tepkiler üzerine konuyla ilgili bir açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetiminin, Rektörlük tarafından Sağlık ve Sanat Yerleşkesinde eğitim-öğretimini sürdüren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, Güzel Sanatlar Enstitüsü ve Devlet Konservatuarı binalarının deprem yönetmeliği açısından riskli kategoride yer almasından dolayı bu sorunun giderilmesine yönelik makro planlama çalışmasının sürdürüldüğünü açıkladığını anımsatan Polat, “Yerleşkedeki öğrenci, akademik ve idari personelin can güvenliğini koruma adına binalardaki güçlendirme çalışmaları için geçici bazı çözümler düşünüldüğünü bildiren yönetim, ‘Bunun dışında sosyal medyada yer alan haber ve düşünceler gerçeği yansıtmamaktadır’ açıklamasında bulunmuştur. Bu açıklamaya rağmen, öğrencilerin ve kamuoyunun endişeleri devam etmektedir” diye konuştu.

“GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ SEKTEYE UĞRAYACAK”
1994 yılından bu yana Narlıdere yerleşkesinde hizmet veren Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınacağına yönelik iddiaların doğru olup olmadığını, bu kararın hangi gerekçeyle alındığını soran Polat, “Fakültenin taşınmasına yönelik karar alınırken öğrencilerin mağduriyeti ve güzel sanatlar eğitiminin sekteye uğrayacağı gerçeği göz önüne alınmış mıdır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle fakülte binasında depreme dayanıklılık konusunda hangi çalışmalar yapılmıştır? İlgili kurumlardan konuyla ilgili görüş alınmış mıdır? Alındıysa bu görüşlerin içeriği nedir?” diye sordu.

“KARAR GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİNİ BALTALAMIYOR MU?”
Polat, Tınaztepe yerleşkesindeki binanın rektörlük binası olarak inşa edildiğinin doğru olup olmadığını, bu binanın güzel sanatlar eğitimi için uygun olmadığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu. Tınaztepe’deki yerleşkede Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ders programlarına uygun atölyeleri, stüdyoları, laboratuvar ve uygun araç ve gereçlerinin bulunup bulunmadığının açıklanmasını isteyen Polat, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“-Öğrenciler için Tınaztepe yerleşkesinde bir sahne bulunmakta mıdır? Yoksa öğrencilerin sahne olmadan eğitimlerini nasıl sürdürmeleri planlanmaktadır?
-Birçok sanatçıyı yetiştiren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınma kararıyla güzel sanatlar eğitiminin ‘çorak bir binada’ yapılması mı öngörülmektedir? Bu karar güzel sanatlar eğitiminin baltalanması anlamına gelmekte midir?”

 
'Bayraklı'nın Perileri' fırtına gibi!
 
Karaburun'da nergis şoku: 1500 bağdan 50 bağa düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu adam adama markaj istedi!
Karaburun'da CHP ilçe örgütüyle buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bugün Türkiye ...
CHP'li Bakan o planı Meclis'e taşıdı: İzmir'in tarımı, ormanı talana mı açılıyor?
CHP İzmir Milletvekili Bakan, İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı’nı TBMM gündemine taşıdı.
Zeybekci'den yaşam tarzı ve Atatürkçülük çıkışı!
AK Parti Büyükşehir Adayı, "İzmir’de hayat tarzı tartışması çıkarmak, ...
 
İzmir'de meclis üyeliği listesi trafiği!
İzmir’de CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıkları arasında meclis üyelikleri ...
Soyer projelerini anlatmaya başladı: Çocuk köyü... Gençlik meclisleri!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Halk TV'ye ...
Akar'dan helikopter kazasıyla ilgili açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'daki helikopter kazasına ilişkin, ...
 
DP'nin İzmir Büyükşehir Adayı belli oldu!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 22. Başbakanı Tansu Çiller’in avukatlığını yapan ...
Zeybekci: İzmir'in arıtması yok hükmündedir
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ...
Foça Adayı Gürbüz’den Başkan Demirağ’a ziyaret
31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Foça Belediye Başkan Adayı olan Fatih Gürbüz, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri