POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 08:37

'Tosuncuk'un ifadesinden yeni ayrıntılar!

Mehmet Aydın’ın ifadesinden önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Mehmet Aydın, Çiftlik Bank’tan raporlarda yazıldığı gibi 1 milyar 139 milyon lira değil 1.5 milyar lira topladığını söyledi. Aydın, "Bitcoin’e yatırım yaptım, 10 kat arttı" dedi ve kazandığı paranın raporda belirtilen borç miktarını ‘kat kat’ karşılayabileceğini söyledi.

 Tosuncuk un ifadesinden yeni ayrıntılar!

Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye getirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ifadesinde Çiftlik Bank mağdurlarından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporlarında belirtilen miktardan çok daha fazlasını topladığını anlattı.

Hürriyte gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, Aydın yatırım yaptığı Bitcoin’den kazandığı paranın da SPK raporlarında Çiftlik Bank’ın toplam kar döngüsü olarak geçen 2 milyar 971 milyon liranın "kat kat" üstünde olduğunu söyledi.

"1 MİLYAR 500 MİLYON LİRAYA YAKIN PARA TOPLANDI"

Aydın, 'Tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık para açığı nereden kaynaklanıyor, bu paraya ne oldu?' sorusuna, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı hesaplamalar yanlıştır. Hatırladığım kadarıyla yatırım yapan Çiftlik Bank oyunu üyelerinden 1 milyar 500 milyon liraya yakın para toplandı ve 850 milyon yakın para üyelere oyun kazancı dağıtıldı. Ayrıca biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunu tamamlamadan bizim hakkımızda saadet zinciri ile dolandırıcılık yaptığımız yaftasını yaptığından saadet zinciri olmadığımı kanıtlamak için üyelik alımımızı durdurduk" açıklamasını yaptı. 

"322 MİLYON BITCOIN’DE"

Hakkında yakalama kararı çıkartılınca kalan iadeleri yapamadığını belirten Aydın, "Ayrıca tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık mahiyeti belli olmayan para iddiasıyla ilgili ben bu parayı diğer yurtdışı şirketlerinin kurulumunda Bitcoin cihazlarının alımı ve tesislerinin kurulumunda kullandım. Bu para güncel miktar değildir. Bu paradan daha fazlasını kullandım” dedi. 

BITCOIN KAZANCI

Mehmet Aydın’ın Bitcoin yatırımlarına dair ifadeleri ise hem neden teslim olduğuna hem de mevcut ekonomik gücüne dair önemli ipuçları veriyor. Bu ifadeler aynı zamanda "Parası bittiği için mi geldi?" sorusuna da cevap niteliğinde.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunda belirtilen 2 milyar 971 milyon 905 bin liralık rakama sistemin bugünden itibarıyla kapatılarak tüm üyelere kazançlarıyla birlikte anaparalarının bir yıl boyunca ödenmesi neticesinde ulaşıldığını söyleyen Aydın ifadesinde, “Çiftlik Bank oyununun net bir kazanç vaadi bulunmamaktadır. Sözleşmemizde sistem kapatıldıktan sonra kazançtan elde edilen gelirin ödenmeyeceğine, sadece anaparanın ödeneceğine dair bir husus bulunmaktadır. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlileri ülkemizde ve Paraguay’da kurmuş olduğum Bitcoin üretim tesislerini kayda almamıştır" dedi. 

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: Hatta o dönemde Çiftlik Bank organizasyonu içerisinde kurulan Akhisar çiftliğinde bulunan Bitcoin üretim tesisine davet ettiğim halde gelmemişlerdir. Ayrıca yatırım yaptığım Bitcoin tarihten bu güne 10 kat daha değer kazanmıştır. Bu da raporda iddia edilen 2 milyar 971 milyon 905 bin liralık ödemeyi kat ve kat karşılamaktadır. Ancak üyelere kesinlikle sistem üzerinden bu miktarda kar vaadinde bulunmadım. 

 
Miras kavgası 2 milyarlık demir-çelik devini bitirdi!
 
Gözler Kabinede: Bayram tatili kaç gün olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miras kavgası 2 milyarlık demir-çelik devini bitirdi!
Demir çelik sektörünün önemli oyuncularından biri olan Eyüboğlu Ailesi’nde ...
Düğünde rastgele ateş açtı: 2 ölü, 8 yaralı
Balıkesir’de bir kişi sünnet düğünündekilere silahla ateş açtı. Olayda ...
FETÖ'nün TSK yapılanmasına İzmir merkezli büyük operasyon!
Aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 229 şüpheliden 125'i gözaltına alındı.
 
TOKİ hak sahiplerinden Selvitopu'na çağrı!
Karabağlar ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun, Uzundere ...
139 gümüş sikke ele geçirildi, 5 kişi yakalandı
İzmir'in Torbalı ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Osmanlı ...
6 bin nüfuslu ilçeye 200 bin kişi gidecek!
Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da bulunan otel ve pansiyonlar ...
 
İzmir'de dronlu uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bayındır ilçesinde, jandarmanın dron destekli operasyonunda 5 bin 847 ...
Korkunç son: Yolun karşısına geçerken...
Seferihisar ilçesinde, yolun karşısına geçerken otomobil çarpan Aysel ...
Piyasaya sahte para sürerken yakalandı!
Ödemiş ilçesinde, piyasaya sahte para sürmeye çalıştığı belirlenip, polis ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri