POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
17 Kasım 2021 Çarşamba - 15:59

15 yıl sonra aydınlatılan cinayetin sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza istendi

İzmir'de 15 yıl önce ortadan kaybolan ve dosyası uzun süre faili meçhul kaldıktan sonra ortağı ve 2 iş arkadaşı tarafından öldürüldüğü iddiasıyla tekrar açılan oto galerici Orhan Karaoğlan (39) cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanıklar Serkan Oğuz (45), Mehmet Yüksel (48) ve Yakup Aldemir (44) için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

15 yıl sonra aydınlatılan cinayetin sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza istendi

İzmir'de oto alım satımı ile uğraşan Orhan Karaoğlan, 15 yıl önce ortadan kayboldu. Denizli'de yaşayan ailesi, Karaoğlan'a ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin her yerde aradığı Karaoğlan'a ulaşılamadı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği bünyesinde, 2018 yılı başında kurulan özel ekip, kayıtlara 'kayıp şahıs' olarak geçen Orhan Karaoğlan dosyasını yeniden incelemeye aldı. Karaoğlan'ın o dönemde irtibatlı olduğu kişileri takip eden ekipler, 40'ı aşkın kişinin ifadesine başvurdu. 2 yıl boyunca yapılan çalışmanın ardından Orhan Karaoğlan'ın, ortağı Serkan Oğuz, personeli Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir tarafından alacak meselesinden çıkan tartışma sonucu otomobilde emniyet kemeriyle boğulduğu, üzerine alkol dökülerek yakılan cesedinin de Manisa'nın Salihli ilçesindeki dere yatağına atıldığı tespit edildi. Serkan Oğuz'un başka suçtan dolayı cezaevinde olduğu belirlenirken, diğer şüpheliler Mehmet Yüksel Denizli'de, Yakup Aldemir ise İzmir'de yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

'KURTARMAYA ÇALIŞTIM AMA BAŞIMA SİLAH DAYADILAR'

Şüpheliler hakkında İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmalarına devam edildi. Tutuklu sanık Yakup Aldemir ve taraf avukatları salonda hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar Serkan Oğuz ve Mehmet Yüksel ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Sanık Mehmet Yüksel, önceki savunmalarında düzeltme yapmak için söz aldı. Yüksel, "Tuvalet ihtiyacını gidermek için araçtan inmiştim. Geri döndüğümde Serkan Oğuz'un Orhan Karaoğlan'ı emniyet kemeriyle boğmaya çalıştığını gördüm. Orhan'ı kurtarmak için hamle yaptım. Bu sırada Yakup kafama silah dayayıp geri çekilmemi söyleyince geri çekilmek zorunda kaldım. Silah bana doğrulmuş durumdayken aracı sürmemi istediler. Korku ve panik halinde aracı sürdüm" dedi. Yüksel'in ifadelerinin sorulduğu sanık Yakup Aldemir, kimseyi silahla tehdit etmediğini belirtti. Diğer tutuklu sanık Serkan Oğuz, 28 yıl içtimalı cezası olduğu için sanıkların suçu kendi üzerine yıkmaya çalıştıklarını savundu.

'OĞUZ BOĞAZINI SIKARKEN DİĞERLERİ MAKTULÜ TUTMUŞ'

Konuşmaların ardından savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıkların araç alım satım işi yaptıkları, işlerinin iyi gitmemesi ve aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle sanıkların olay tarihinden en az bir hafta önce Karaoğlan'ı öldürmeye karar verdiklerini söyledi. Sanıkların, Karaoğlan'ı Buca ilçesindeki ormanlık alana götürdüğü, Serkan Oğuz'un kemer veya ip ile Orhan Karaoğlan'ın boğazını sıktığını, Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir'in de Karaoğlan'ın ellerini ve başını tuttuklarını, hep birlikte maktulü boğarak öldürdükleri de mütalaada yer aldı.

Karaoğlan'ın cesedini araçla Manisa'nın Salihli ilçesinde tenha bir yere götürüp yakıldığını belirten savcı, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Taraf avukatları, savunma için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukatların savunma taleplerini kabul ederek sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem
 
Başkan Kırgöz'den Kılıçdaroğlu'na proje raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem
Düzce'de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi.
Anne ve babasını öldürüp intihar etti!
İstanbul Küçükçekmece'de annesini ve babasını silahla vurup öldüren 20 ...
İzmir'de yurt dışına kaçma hazırlığı yapan 14 FETÖ şüphelisi yakalandı
İzmir'in Urla ilçesinde, tekneyle yurt dışına kaçma hazırlığı yapan Fetullahçı ...
 
Karavanla Türkiye turuna çıkan çift İzmir'de aile oldu!
Yaklaşık 4 ay önce geldikleri İzmir'de karavanda yaşayan Ebru ve Mehmet ...
Savcılıktan samuray kılıçlı cani için kritik karar!
Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığı ...
Evine gelen adamı öldüren Esra: 12 yıldır peşimdeydi, mecbur kaldım
Gaziemir ilçesinde, evine gelen Serkan Aydın'ı (36) bıçaklayarak öldüren ...
 
Kanseri 10 ameliyatla yendi, serviste umut dağıtıyor!
Kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' ile mücadele eden İpek Şimşek ...
MSB'den ABD'de yapılan toplantıya ilişkin açıklama
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye-ABD savunma bakanlıkları arasında ...
Pandemide 'nefret söylemi ve taciz' de normalleşti!
Corona virüs pandemisi döneminde internette taciz ve nefret söylemi olaylarında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri