POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
19 Aralık 2018 Çarşamba - 09:36

4 ayrı sahnede BBŞT rüzgarı!

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 yıldır tiyatroseverleri birbirinden güzel ve özel oyunlarla buluşturuyor. İlk kez 1992 yılının Mart ayında “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyunu ve “Kuşlar İzmir Üstünde Uçar” adlı şiir dramatizasyonu ile sahnelere merhaba diyen BBŞT, sadece Bornova’da değil İzmir’de ve Türkiye’de’ oyunlar sergiliyor.

4 ayrı sahnede BBŞT rüzgarı!

BBŞT her sezon düzenli olarak 3 ana kadro ve yaklaşık 10 kursiyer oyunuyla perdelerini açmaya devam ediyor.. 2014 yılından bu yana Sevda Şener Sahnesi, Nedret Güvenç Sahnesi, Atatürk Kültür Merkezi ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda profesyonel kadrosu ve kursiyerleriyle 56 oyunu 418 kez oynadı, yaklaşık 82 bin seyirciyle buluştu. 

2017 yılı BBŞT’nin 25. kuruluş yılı olarak kutlandı. BBŞT’yle yolu kesişmiş pek çok sanatçı ve eski kursiyerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 27 Mart Korteji ve Özdemir Nutku söyleşisi gerçekleştirildi. BBŞT’nin kuruluşundan bugüne destek veren tüm eski belediye başkanlarına plaketleri Olgun Atila tarafından sunuldu. Yine bu kapsamda BBŞT, bir haftada 5 ayrı oyun ile seyirciyle buluştu. 

Uluslararası ilgi
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu İzmir, Ankara ve Bursa’da düzenli olarak uluslararası düzeyde festivallere katılarak Bornova’yı temsil ediyor. Ulusal çapta sanatsal performans gösteren BBŞT,  2017-2018 sezonuyla beraber müdürlük olarak İzmir sınırlarını aştı,  çeşitli tiyatrolarla protokol imzalamaya başladı. Yapılan sanatsal işbirlikleriyle BBŞT, profesyonel tiyatrolara konuk olarak, sahnelerini profesyonel tiyatrolara açtı. Böylece BBŞT’nin adının başka kentlerde duyulması, başka kentlerin de Bornova’yla kaynaşması sağlandı.

28 ödül kazandı
BBŞT şimdiye kadar 28 ödül kazandı. Bu ödüllerden 16. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya verildi. Ayrıca 7. Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde ödül alan “Kral Lear”, en başarılı prodüksiyon ödülü ile Bornova Belediyesi’nin tiyatroya ayırdığı kaynağı tüm İzmir’e göstererek büyük takdir topladı.

BBŞT yazarı Arzu Leylak tarafından Bornova’nın tarihini çocuklara anlatmak amacıyla kaleme alınan “Bornova Tarihin İzinde” adlı çocuk oyunu yaklaşık 4000 çocuğa ulaştı. Yoğun ilgi nedeniyle tekrar gösterime girecek olan oyunla BBŞT, daha çok çocuğun Bornova’yı tanımasını sağayacak.

BBŞT, kursiyer olarak başlayan ve milyonların sevgisini kazanan pek çok sanatçı yetiştirildi.18 sanatçı ve 4 teknik personel ile çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çok büyük bir performans gösterdi.. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, mevcut çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra Türkiye’de ve dünyada Bornova’nın adını daha çok duyurabilmeyi hedefliyor.

 
Menderes'te ilk palmiyeler dikildi!
 
Başkan Arslan'dan pazaryeri mesaisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Tekin 19 Aralık 2018 Çarşamba 12:00

BBŞT den bahsedip her anlamda yillarini buraya vermiş Murat Niyazi Emre ve Hakan Taner Yıldırımdan herhangi bir yorum almadan haber hazırlanması eksik kalmış. Bornova da tiyatro sever her bireyin bildiği gibi Murat hoca ile Hakan hoca olmasaydi BBŞT bu kadar kaliteli işler hazırlayamazdı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eflatun Nuri’nin kazananları belli oldu
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde ikincisi ...
İzmir'de Şeb-i Arus gecesi: 745. Vuslat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mevlana’nın 745. vuslat yıldönümünde Konyalılar ...
Yazar Evi'nin son konuğu Menekşe Toprak
Konak Belediyesi’nin Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin yeni yıl öncesi konuğu ...
 
İzmir'deki antik tiyatro 1500 yıl sonra 'güneşe' kavuştu
Helenistik dönemde İzmir'de yapılan ve 1500 yıl önce üzeri toprakla kapanan ...
'Paraya Hayır' perde diyecek
İzmir Devlet Tiyatrosu, Nereye, Prömiyer Partisi, İkimizin Dünyası ve ...
Cimri seyirciyi kahkahaya boğdu
Konak Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Tiyatro Konak projesi kapsamında ...
 
Teknoloji bağımlığına karşı tiyatro
Menderes Belediyesi tarafından okullarda teknoloji bağımlılığına karşı ...
İzmir'de tarlalar arasında kalan antik tiyatro!
Çeşme ilçesi Ildır Mahallesi'nde bulunan ve 12 İyon kentinden biri olan ...
Öğrenciler 'göz ardı edilenler'i gösterdi
Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu’nun (EFOT) günlük ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri