POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
1 Temmuz 2022 Cuma - 10:43

5 aylık hamile Sezen'in öldürülmesinde mahkemeden emsal karar!

İzmir'in Konak ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile Sezen Ünlü'yü (17) defalarca bıçaklayarak öldüren ve indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Anıl Yolum (24) hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda; Yolum'un, yargılama süresince olumlu davranışlar sergilediği ancak bir insanın yaşam hakkını sonlandıran eyleminden dolayı takdiri indirim yapılmasının hakkaniyetli görülmediği belirtildi.

5 aylık hamile Sezen in öldürülmesinde mahkemeden emsal karar!

Olay, geçen yıl 26 Mart'ta saat 23.00 sıralarında, Konak ilçesi Güney Mahallesi 1158 Sokak'ta meydana geldi. Anıl Yolum, dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile Sezen Ünlü'yü defalarca bıçakladı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Ünlü, burada hayatını kaybetti. Ünlü'nün karnındaki bebeği de yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Anıl Yolum, polisteki ilk ifadesinde, "2 aydır sorunlarımız vardı. Konuşmak için gittim. Sosyal medya hesabında, başka kişilerden gelen mesajları gördüm ve sinirlendim. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. Sonra bıçakladım ve olay yerinden kaçtım" dedi. Tutuklanan Anıl Yolum hakkında 'gebe olduğu bilinen kadını öldürme' ve 'çocuğu kasten öldürmek' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay görülen duruşmada Yolum, 'gebe olduğu bilinen kadını kasten öldürme' suçundan indirimsiz olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

'ŞİDDET ÇEKİLMEZ BİR HAL ALINCA AYRILMIŞ'

Tutuklu sanık Yolum'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı da açıklandı. Kararda; Yolum'un, Sezen'in arkadaşı olan Yılmaz ile kendilerini buluşturmalarını istediği ve ardından da Sezen ile metruk yapıda buluştuklarının altı çizildi. Yolum'un, kar maskesiyle gelip, daha sonra çıkardığı, Sezen ile konuştuktan sonra 13 kez bıçakladığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda; söz konusu 13 darbenin 8'inin, hayati tehlike oluşturacak nitelikte olduğunun altı çizildi. Sanığın ifadelerinde; Sezen'in kendisini aldattığını söylediği, ilerleyen duruşmalarda 'tahrik indirimi'nden yararlanmak adına Sezen'in, Yolum'la olan konuşmalarında saldırgan ve küfürbaz bir tavır sergilediğini ortaya koyma gayretinde olduğu gerekçeli kararda yer aldı.

'TAKDİRİ İNDİRİMİ HAKKANİYETLİ DEĞİL'

Yolum'un, beraber yaşadıkları dönemde Sezen'e şiddet uyguladığı, bu şiddetin çekilmez bir hal alması nedeniyle kadının babasının evine sığındığı belirtildi. Buna rağmen Yolum'un, kendisiyle tekrar birlikte olmayı kabul etmeyen Sezen'in peşini bırakmadığına da vurgu yapıldı. Bu durumu kendisine yediremeyen sanığın, öldürme iradesiyle hareket ettiği ve Sezen'i 13 kez bıçakladığının altı çizildi.

Tanık beyanlarında Sezen Ünlü'nün, Yolum'a hakaret etmediğine vurgu yapıldı. Yolum'un iddiaları nedeniyle Sezen'in Instagram hesabı da incelendi. İncelemede; Esat isimli kişiyle medeni ve normal bir arkadaşlık ilişkilerinin bulunduğu ve hiçbir şekilde tahrik nedeninin uygulanmasını gerektirecek bir durumun olmadığı gerekçeli kararda belirtildi. Kararda; Yolum'un, yargılama süresince olumlu davranışlar sergilediği ancak bir insanın yaşam hakkını sonlandıran eyleminden dolayı takdiri indirim yapılmasının hakkaniyetli görülmediği belirtildi. (DHA)      

 

 
Kınık'ta 'gezici ağız ve diş sağlığı' hizmeti!
 
Restoranda yemek sonrası hayatını kaybeden kardeşine Ege'den en acı ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
S.Nazik Işık 2 Temmuz 2022 Cumartesi 14:43

1. İmdirimsiz ceza verilmesi takdire şayan. Nihayet doğru kararlar veren mahkemeler ve yargıçlar da görmeye başlıyoruz diye unuyorum. 2. 18 yaşından küçük biriyle “dini nikah” adı altında birliktelik sürdürülmesi kabul edilemez, 15 yaşından büyük olduğundan rıza durumuna bakılmak şartıyla çocuğun cinsel istismardır. Türkiye’de resmi evlilik yaşı 18’dir, 17 yaş ebeveynin izniyle evlenmeye imkan verilmiş yaştır. Bu hususun dikkate alınması gerektiği kanısındayım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir dahil 24 ilde 'Tümör' operasyonu!
İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ...
Artvin'de heyelan kabusu: 1 ölü, 1 yaralı
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen heyelandan ötürü yoldan geçen ...
DAEŞ'e 200 polisle şafak operasyonu!
Mersin'de terör örgütü DAEŞ şüphelisi 14 zanlının yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.
 
Bedelli askerlik affı Meclis'ten geçti
Bedelli askerlik affına ilişkin yasa Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. ...
Ankara'daki sel kabusu: Bir can kaybı, bir kayıp!
Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. ...
İzmir'deki utanç davasında yeni yargılama: Savcı ne ne ceza istedi?
Menderes ilçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye ...
 
Ek gösterge ve öğrenci affı komisyondan geçti
Ek gösterge ve öğrenci affını içeren, en düşük emekli aylığını 3 bin 500 ...
Köpeklerin saldırdığı 2 yaşındaki Ali Asaf, hayatını kaybetti
Ağrı'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 2 yaşındaki Ali Asaf Aktekin, hayatını kaybetti.
2 FETÖ sanığı tekneyle kaçarken yakalandı!
Menderes ilçesi açıklarındaki bir tekneye düzenlenen operasyonda FETÖ ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri