POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
15 Eylül 2019 Pazar - 12:49

88. İEF’de 'hazine avı' heyecanı!

On gün boyunca eğlenceyi doruklarda yaşatan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda oluşturulan Kemeraltı Sokağı, tarihi değerleri ziyaretçilere aktarırken keyifli anlar da yaşattı. Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) öncülüğünde gerçekleşen “İpek Yolu’nun İzinde” Hazine Avı’na katılan 200 takımın yaklaşık bin “avcısı”, şifreleri çözmek için kıyasıya yarıştı.

88. İEF’de  hazine avı  heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 6 – 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) son güne girildi. Öncesi ve düzenlendiği on gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan 88. İEF’de; konserler, tiyatrolar ve birçok etkinliğin yanında İzmir’in önemli değerleri de yer aldı. TARKEM’in öncülüğünde, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük değerlerinden biri olan Kemeraltı, “Kemeraltı Sokağı” adı altında Uzun Havuz alanında yerini aldı. Fuarda Kemeraltı’nın öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tarihi-kültürel değerleri ve diğer birçok zenginliği tanıtıldı. Fuar misafirleri de Kemeraltı’nın tüm lezzetleri ile değerlerini bir arada görme fırsatı yakaladı. Kemeraltı’nın marka değerinin artmasına yardımcı olan bu etkinlikle, bölge esnafının kendini tanıtmasına imkan sağlandı.

“Hazine Avcıları” buluştu
Kemeraltı’nın dünü, bugünü ve yarınının anlatıldığı Kemeraltı Sokağı’nda kapsamında “İpek Yolu’nun İzinde” adlı Hazine Avı gerçekleşti. Hazine Avı’na en az 2, en fazla 5 kişiden oluşan 200 takımdan bine yakın kişi katıldı. Saat 14.00’da kayıtlar başladı, 16.00’da ise bilgilendirme ile birlikte ilk şifreler avcılara dağıtıldı. Oyunun başlaması ile birlikte her takım, koşar adımlarla Kültürpark’a dağıldı. Yaklaşık dört saat boyunca şifreleri çözmeye çalışan takımların heyecanı Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda son buldu. Bitişe ilk gelen takım, 3 bin liralık ödülün sahibi olmaya hak kazandı.



Mutlu ayrıldılar
Hazine Avı’nda dereceye giren takımlar, ödüllerini Rock&More Sahnesi’nde aldı. Birinci olan takıma 3 bin liralık ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu verdi. İkinci olan takıma yurt içi gidiş dönüş uçak biletleri ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, üçüncüye bir gözlük firmasından 500 liralık indirim çeki ödülünü ise İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı verdi. Takımlar, yarışmanın heyecanıyla alandan mutlu ayrıldı.  

İEF’de heyecan 14 Eylül’de de durmadı
Kapılarını açtığı günden bu yana kente hareket getiren 88. İEF’de, birbirinden özel etkinlikler 14 Eylül Cumartesi günü de devam etti. Kapıların açılmasıyla birlikte gündüzden geceye kadar ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği İEF’de, Çim Konserleri’nin konuğu pop müziğin sevilen isimlerden Simge Sağın oldu. Migros sponsorluğunda gerçekleşen konserde ziyaretçiler doyasıya eğlendi. Rock&More’da Ufuk Beydemir, Mogambo Geceleri’nde ise Birsen Tezer ilgi gördü. Fuarın son günü olan 15 Eylül’de (bugün) Çim Konserleri’nde Serkan Kaya, Rock&More’da Mabel Matiz, Mogambo Geceleri’nde ise Eda Baba sahne alacak.    

 
İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan 35 milyon araç geçti
 
Altay'ın zirve yürüyüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Festival öncesi Kavacık duvarları rengarenk
Karabağlar Belediyesi’nin 21-22 Eylül tarihlerinde yapacağı Kavacık Üzüm ...
Opera Italiana Academy Foça’da konser verdi
Foça Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12 - 17 Eylül tarihlerinde atölye ...
Güzelbahçe Pir Sultan Abdal'ı sahnede andı
Halk Ozanı Pir Sultan Abdal , Güzelbahçe Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli ...
 
İEF Menderes standında piyano resitali
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Menderes Belediyesi standında ...
İzmir’de heykel şöleni başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’nci kez düzenleyeceği Uluslararası ...
İzmir Fuarı'nda Onur Akın rüzgarı
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 7'nci gününde, çim konserleri kapsamında ...
 
Başkan Soyer'den sinema sektörüne iki müjde
Sinema tutkunlarının merakla beklediği “Sinema Burada Festivali”, Kültürpark ...
Antikalar İzmir’e 'nefes' oluyor!
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl ilk kez ev sahipliği yaptığı ...
Bayraklı'da seçmeler tamam, sahne zamanı!
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri