POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da 6,0 büyüklüğünde deprem
Yunanistan'da 6,0 büyüklüğünde deprem
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
11 Ağustos 2020 Salı - 12:31

AK Kadınlar’dan Dilipak’a suç duyurusu!

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara hakaret eden köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Kadınlar’dan Dilipak’a suç duyurusu!

Köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara hakaret içeren sözler sarf etmiş ve AK Partili kadınlar, Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti. Konuya ilişkin AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Dilipak’ın açıklamalarına tepki göstererek suç duyurusunda bulundukları açıkladı. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da katıldığı toplantıda konuşan Büyükdağ, “Partimizin tüm kadınlarına yönelik yaptığı çirkin yakıştırmalar, ağır hakaret ve saldırgan ifadeleriyle suç işlemiştir. Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine ve partimizin mensuplarına yapılan her türlü saldırıya karşı aynı duyarlılığı göstererek, gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Dün olduğu gibi bugün de yargısal süreçlerin takipçisi olacağız” dedi.

MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti’nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini söyleyen Büyükdağ, “Eğitimde, sağlıkta, sosyal politikalar alanında, ekonomide, istihdamda, ayrımcılık ve şiddetle mücadelede, kadını, aileyi ve çocuğu koruyan pek çok yasal düzenlemelerle kadının statüsünü ve toplumdaki yerini dünya standartlarının üzerine çıkartmıştır. Kadınlarımızın karar alma mekanizmaları olan, merkezi ve yerel meclislerde tarihimizin en yüksek katılımı sağlanmıştır. Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere siyasette, bürokraside, yargıda, güvenlikte, akademide, eğitim kurumlarında kılık ve kıyafet ayrımcılıkları kaldırılmış, kadınlar arasındaki eşitlik sağlanmış, toplumsal barışın yeniden tesisinde ülkemiz hak ettiği seviyeye kavuşmuştur. Diğer taraftan ise aileyi yıkan, nesilleri kirleten tüm sapkınlıklara, ahlaksızlıklara karşı her türlü mücadeleyi vermiştir, vermeye de devam edecektir. Kültürümüz, değerlerimiz, aile bilincimiz ve geçmişten geleceğe aktarılması gereken öğretilerimizle AK Kadınlar olarak bizler, yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele etmekteyiz. Her bir üyemiz parti disiplini içinde, teşkilat eğitimleri ve siyasi duruşu ile görev yaparken eş, çocuk veya ebeveynlerini ihmal etmemek üzere bir yaşam modelini benimsemiştir. Disiplinli ve ilkeli duruşu ile çalışmalarını yürütürken kadın kimliğiyle siyasal hayatımıza katkı vermeye gayret göstermiştir. Diklenmeden dik durarak, erkekleşmeden kadın olarak siyaset yapmaya özen göstermiştir” diye konuştu.

SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ!
“Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz” diyen Büyükdağ, “Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz. Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yatıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez. Ayrıca din, iman, inanç, namus ve ahlak gibi değerlerimiz hiç kimsenin tekelinde değildir. Partimizin içinde bir fitne ve bölünme vesilesi olacağı ümidiyle, sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen ama aslında kirlenmiş ve dar zihniyetli gazeteci ve sosyal medya fenomenleri karşısında asla susmadık, susmayız! Bugün bizlerin bu toplantıyı tertip etmemize neden olan kadınlarımıza yönelik ağır hakaretlerle dolu içerik, artık teşkilatlarımızda bardağı taşıran son damla olmuştur. İllerimizde partimize ve davamıza gönül veren kadınlarımızın ve ailelerinin tepkilerine rağmen, şu ana kadar herhangi bir pişmanlık, mahcubiyet ve rücu etme çabasının olmadığını görmüş bulunmaktayız. Aksine inançlarımızın ve değerlerimizin istismarı üzerinden yanıltıcı yazı ve paylaşımlara devam edilmiştir. Dünyanın her bir köşesine fesatlık, sapkınlık, ahlaksızlık ve azgınlık yaygınlaşırken bizler asla duyarsız kalmadık, kalmayacağız! Son 10 yılda dünyadaki hızlı değişim ve dönüşümle dijital ağlar, akıllı telefonlar, sosyal platformlar, sinema film ve diziler aracılığıyla yayılan tehlikeli akımlara karşı tedbirleri geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YARGISAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Dilipak hakkında hukuki girişim başlatarak suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Büyükdağ, şunları söyledi: “Genç nesillerimizin korunması adına tüm çirkinliklere ve kötülüklere karşı savaşımız da dün olduğu gibi bugün de artarak devam edecektir. Değişik kademelerde hiçbir gelir ve menfaati olmadan, görevini yapmaya çalışan, kadınlarımıza hakaret eden o kirli ve çirkin zihniyeti kınıyoruz. Umarız ki genel merkezimizden ve 81 ilimizden, 922 ilçemizden yapılan bu çağrılar vesilesi ile bundan sonra kalemini siyasal tehdit aracına kimse döndürmez. Yine umarız ki bin bir zahmet ile ter akıtan, devletine, milletine ve insanlığa yararlı işler yapanlara karşı bir takım art niyetliler de klavye başında kolaycı ve saldırgan tarzları ile kahramanlık ve dindarlık istismarlarına kalkışmaz. Devletimiz, vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve gelecek nesillerimiz için yapılan her tür özgürlük girişiminin yanında olduk ve bundan sonra da kararlı bir şekilde olmaya devam edeceğiz. Ve asla bu gibi değerlerimizi birilerinin kirli amaçlarına alet etmesine de müsaade etmeyeceğiz. Partimizin kadınlarının iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmemiz mümkün değildir. Bu sebepten dolayı, AK Parti Genel Merkezimiz, partimizin kadınlarına yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Dilipak aleyhine yargıya başvurmuş olup, hukuki takip için dava açılmış bulunmaktadır. Bununla birlikte, eş zamanlı olarak Genel Merkez, Kadın Kolları Başkanlığımız ve 81 İldeki Başkanlıklarımızla birlikte söz konusu gazeteci hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk. Partimizin tüm kadınlarına yönelik yaptığı çirkin yakıştırmalar, ağır hakaret ve saldırgan ifadeleriyle suç işlemiştir. Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine ve partimizin mensuplarına yapılan her türlü saldırıya karşı aynı duyarlılığı göstererek, gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Dün olduğu gibi bugün de yargısal süreçlerin takipçisi olacağız.”

 
Tuvalete giderken sigarasını düşürdü, ormanı yaktı!
 
Altay'da Yücel İldiz'den iddialı mesajlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin A Takımı ve İzmir!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sonrası açıkladığı ‘A Takımı’nda, ...
Erdoğan: Kimsenin denizinde gözümüz yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya ...
Ankara: Gerginliği artıran Yunanistan!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Akdeniz'de gerginliği arttıran taraf ...
 
Başkan Gürbüz hakim karşısında: Ne ifade verdi?
İzmir'de 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle yola ...
O ilçede 'Millet İttifakı'ndan AK Partili Başkan hakkında suç duyurusu!
Bergama’da Millet İttifakı, Belediye Başkanı Koştu ve Cumhur İttifakı ...
CHP'nin yeni 'A Takımı' belli oldu: Genel Sekreterlik İzmirli vekile!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu 16 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu belirledi. ...
 
Akdeniz'de yeni Navtex ilan edildi
Türkiye, Akdeniz'de araştırma çalışmaları yürütecek Oruç Reis gemisi için yeni Navtex ilan etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maske uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef maskesini takmayan veya maske bulundurup ...
Kadın Kolları Kurultayı’nda kazanan belli oldu… İzmir’den MYK’ya kimler girdi?
CHP'de Kadın Kolları'nın 14'ncü Olağan Kurultayı Ankara'da gerçekleşti. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri