POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
10 Ocak 2019 Perşembe - 11:55

AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci: Bir deliye ihtiyaç var, o da karşınızda!

AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci Çiğli ve Kemalpaşa'daki temaslarında, “Kentin problemlerini çözmek için sevdalılara ihtiyaç var. Dağları delmek için Ferhatlara ihtiyaç var. Dağları delecek aşk lazım. O aşk bizde mevcut. Ve bir de deliye ihtiyaç var, o da karşınızda duruyor arkadaşlar" dedi.

AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci: Bir deliye ihtiyaç var, o da karşınızda!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Çiğli ve Kemalpaşa'da esnaf ve halkla biraraya geldi.

Zeybekci, “Kentin problemlerini çözmek için sevdalılara ihtiyaç var. Dağları delmek için Ferhatlara ihtiyaç var. Dağları delecek aşk lazım. O aşk bizde mevcut. Ve bir de deliye ihtiyaç var, o da karşınızda duruyor arkadaşlar" dedi.

ARTIK DEĞİŞİM VAKTİ
Zeybekci, "El ele gönül gönüle sokak sokak dolaşacağız. Genci, yaşlısı herkesi kucaklayacağız. Bizim meselemiz parti meselesi değil, İzmir meselesidir. Önemli olan İzmir ruhudur.” diye konuştu. Sohbet etme şansını yakaladığı tüm İzmir’lilerin kendisine hemen hemen aynı konularda şikayette bulunduğunu söyleyen Zeybekci, “İzmirliler bana hep 'Artık Yeter' diyor. CHP'liler de 'Artık Yeter' diyor. Sabır kalmadı. Biz de 'Artık Değişim Vakti' diyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜN 15 KM YÜRÜYECEĞİM
Çiğli'de AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz ile çarşı esnafını tek tek dolaşan, yolda vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, girdiği bir dükkanda tattığı İzmir tulumunu beğenerek satın aldı. Yolda yürürken özellikle kadınların isteğiyle bol bol selfie çektiren Nihat Zeybekci, ardından ilçe teşkilatında partillilerle de toplantı yaptı. Zeybekci, seçim kazanmada teşkilatın önemine dikkat çekerek "Ben yürümeyi ve dolaşmayı seviyorum. Gerekirse her gün 10-15 kilometre yürüyeceğiz. Ev ev sokak sokak gezerek İzmirli'nin gönlüne gireceğiz" diye konuştu.

BÖLÜNEN ÇİĞLİ'Yİ BİRLEŞTİRECEĞİZ
Çiğli'de trafik sıkıntısı olduğunu bildiğini dile getiren Nihat Zeybekci, İZBAN hattının  ilçeyi ikiye ayırdığını, bu sorunun çözümünün ise çok basit olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
Anadolu Caddesi ve İZBAN hattında trafiği alta alacağız. Bu bölümlerin üzerini kapatarak birbirinden kopan mahalleleri birleştirmek bizim için çocuk oyuncağı."

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Çiğli'den sonra ziyaret ettiği Kemalpaşa ilçesinde Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile sokakları gezdi. Belediye başkanının hizmetlerinden övgü ile bahseden Zeybekci, "AK Parti belediyeciliğiyle İzmir ve Kemalpaşa daha fazla hizmet alacak. Sorunlar bir bir çözülecek" dedi.

Zeybekci, Çiğli ve Kemalpaşa'da MHP ilçe başkanlıklarını da ziyaret etti. Cumhur İttifakı'nın başarı ile devam ettiğini belirterek, ortak seçim kampanyası yapacaklarını belirtti. Kemalpaşa Yörükler Derneği Başkanı Halil Akça, Zeybekci'ye Yörük atkısı verdi.

 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Zeybekci Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle dernek temsilcileriyle buluştu. Zeybekci, “Hükümetimiz toplu taşıma araçlarıyla ilgi çok keskin düzenlemeler yaptı. Süreçler en kısa zamanda bitecek ama 1 Nisan itibaren bu şehrin kaldırımlarında engelli engelsiz herkes için bir hak olan kaldırımlarda araç parkına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ZEYBEKCİ: GÖREV DEVLETE VE YEREL YÖNETİMLERE DÜŞER
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bir yandan ilçe ziyaretlerini sürdürürken, bir yandan da çalışmalara start verdi. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle dernek temsilcileri ile bugün İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Zeybekci, engelli vatandaşlar için yapacağı çalışmaları anlattı. Engelli vatandaşların yaşadığı şehir içinde yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Zeybekci, dernek temsilcilerinin de görüş ve taleplerini dinledi.

Beyaz bastonun zorunlu bir ihtiyaç olduğuna vurgulayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bunun ödemesinin yapılamamış olmasını teknik bir hata olarak gördüğünü ifade etti. Zeybekci, “Engelli kardeşlerimiz engelli olmayan kardeşlerimiz yerine engelli olmuştur. Görme engelli bir kardeşim benim gözümde benim yerime engelli olmuştur. Bu kardeşlerimizin toplumda ve bizden alacağı vardır. Ülkeleri ve şehirleri tasarlarken şöyle bir özellik vardır. Sağlam olanlar engelsiz olanlar engelliler için tasarlanmış her yerde kolaylıkla hayatlarında devam ettirebilirler. Ama engellilerin sadece engelsizler için tasarlanmış bir dünyada yaşamaları imkansız. Burada görev devlete ve yerel yönetimlere düşer. Bugüne kadar engelliler için çok şey yaptık. İmkanlar en üst seviyede oldu ama yeterli değil. Beyaz baston zorunlu bir ihtiyaç bunun ödemesinin yapılamamış olmasını teknik bir hata olarak görüyorum. 7 yıl belediye başkanlığı yaptım tek amacım bir ucundan bir ucuna engelli kardeşlerimin engelle karşılaşmadan şehri baştan sona dolaşabilmesiydi. Ona göre şehri tasarladık” diye konuştu.

1 NİSAN’DAN İTİBAREN BU ŞEHRİN...
Engelliler noktasına yapacağı çalışmaları anlatan Zeybekci,  “Hiçbir yerde, engelli arkadaşlarımızın deyişi ile ‘işgale’ müsaade etmeyiz. Hükümetimiz toplu taşıma araçlarıyla ilgi çok keskin düzenlemeler yaptı. Süreçler en kısa zamanda bitecek ama 1 Nisan itibaren bu şehrin kaldırımlarında engelli engelsiz herkes için bir hak olan kaldırımlarda araç parkına asla müsaade etmeyeceğiz. Yeterli otopark var mı ki… Yeterli otopark imkanı 5 yıl içinde sağlanacak. Şu an şehirde yüzde 90’ı açık olmak 14 bin civarında otopark imkanı var. Bunu 5 yılda 70 bine çıkaracağız ama hiçbir şey kaldırım işgalini haklı göstermez. Bunu esnaflarımızla uzlaşarak yapacağız. Bir yerel yönetimin engellilere her talep dene kaydedilmek şartıyla beyaz baston hediye etmesi gerekir, biz bunu yapacağız. Bunun seçim propagandalarında yazmak ayıp gibi geliyor. Bunlar beyan edilmez, bir hak çünkü bu. Hakkını veriyorum senin deyip reklam yapmak kadar yanlış bir şey yok. Bu şu demek: size su veriyorum, doğalgaz veriyorum demek gibi. Bu hakların da bence siyaset üstü görülmesi ve kimse tarafından istismar edilmemesi gerekir. Sokağa çıkamıyoruz diyorsunuz. İzmir’de bir hayal yapacağız. Arabalar çıkmasın diye 30 santimetre kaldırım yapmak ilkelliktir. Siz modern bir şehir yaptığınız zaman bu millet göreceksiniz medeniyetin en güzel örneklerini gösterecektir. 1 Nisan itibariyle bu şehrin yerel yönetim hizmet binaları engelli dostu yapacağız. Her yer kontrol edilecek” ifadelerini kullandı.

AYRIMCI BİR TUTUM VAR
Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı  Salih Arıkan SGK’ın beyaz baston için sadece 22 lira verdiğini kayderek, “7-14 Beyaz Baston Görme Engelli Haftası sebebiyle buradayız. Bizim kendilerine birkaç önerilerimiz olacak. Şöyle bir sıkıntı var engelli kişi evinden çıkamıyorsa sokaklarda rahatça yürüyemiyorsa o zaman o haklara ulaşması sıkıntı olacak. Bizim kaldırım işgalleri belediyeler işgaliyeler alıyor, bu işgaliyelerde kontrol edilemediği için kentlerimiz yürünemez halde. SGK çok düşük ödemeler yaptıkları 22 lira alıyor. Sponsorlar tarafından beyaz baston hediye ediliyor. Derneklere karşı ayrımcılık yapılıyor. Boya badanasını dahil İzmir’deki yerel belediyelere yaptıramıyoruz. Tamamen ayrımcı bir tutum var. Engeliler için çok ciddi sorunlar var. Belediye otobüslerinde ses sitemi yapıyor ama onların da sesi kısılıyor. Toplu taşımada aktarma büyük bir sorun oluyor. İzmir’de engelliler aileleri çok ciddi bir kitle bu anlamda bu sahanın ihmal edilmemelidir” diye konuştu.

BEYAZ BASTONA SAĞLIK VE İLAÇ KAPSAMINDA SAHİP OLMALIYIZ
Çağdaş Görmeyenler Derneği İzmir Şube Başkanı Ufuk Özen ise, “Görme engelliler kolaylıkla hatırlamıyorlar bu farkındalıktan dolayı AK Parti’ye teşekkür ediyorum. Görme engeliler için artık farkındalıktan uzaklaşıp toplumun eşik bir bireyler olarak toplumsal yaşamda yer almak istiyoruz. Beyaz baston bizim toplumsal bağımsızlığımızın bir sembolü. Bu toplumlarda 100 yıla yakın bir geçmişi var. Günümüzde sadece engeliler değil, herkes bu kaostik ortamda büyük zorluk çekiyor. Bizler beyaz bastonumuza ilaç veya sağlık kapsamında artık sahip olmalıyız”dedi.

 
''YPG'ye harekat ABD'nin çekilmesine bağlı değil''
 
CHP'de Yücel'den başkanlarla teke tek zirve: Ne sordu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''YPG'ye harekat ABD'nin çekilmesine bağlı değil''
ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ...
CHP'li Sandal Bayraklı vizyonunu anlattı: Kent projeleri
CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Serdar Sandal, Bayraklı’yı daha ...
Tropik hayvanlar için özel kış menüsü
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın tropikal hayvanları, soğuklara karşı yuvalarına ...
 
Dünyaca ünlü isimlerin korumalığını yaptı, şimdi siyaset için sahada!
Cumhur İttifakı'nın Narlıdere'den aday gösterdiği Süleyman Kocabıyık (30), ...
CHP İl Başkanı Yücel'den '10 Ocak' mesajı
CHP İl Başkanı Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti İzmir'in gençlerinden seçim kampı!
Kampa, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları da olmak üzere 50 kişi ...
 
CHP'li Polat'tan önerge: Karaburun'un nergislerini soldurmayın!
Karaburun nergislerinin tohumlarının korunması için gerekli önlemlerin ...
Kılıçdaroğlu 'İzmir Adayı' için tarih verdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merakla beklenen İzmir adayının açıklanacağı tarihi verdi.
CHP'li Sındır: Yerel seçim milat olacak!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, “Bu yerel seçimler demokrasi adına, özgürlükler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri