POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
16 Şubat 2018 Cuma - 12:47

AK Parti İzmir'de 'devir-teslim'e damga vuran sözler: Cumhurbaşkanımız gözlerime baktı ve...

AK Parti İzmir'de ikinci Şengül dönemi resmen başladı. Devir-teslim töreninde Genel Başkan Yardımcısı Dağ ve 45 aylık görevi noktalanan Delican'dan önemli mesajlar gelirken, Yeni İl Başkanı Şengül, "Genel başkanımız cumhurbaşkanımız, görevi tebliğ ederken gözlerime baktı, ‘Aydın çok şey söylememe gerek yok. Sen ne yapacağını biliyorsun’ dedi" diye konuştu.

AK Parti İzmir de  devir-teslim e damga vuran sözler: Cumhurbaşkanımız gözlerime baktı ve...

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Teşkilatı'nda yeni dönem resmen başladı. 

Kongreleri devam eden AK Parti'de Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkez yetkililerinin uzun süren çalışmaları sonunda İzmir İl Başkanı Bülent Delican'la yolları ayırma ve yola Aydın Şengül ile devam etme kararı alınmıştı. 

Şengül dün yapılan tebliğin ardından Başkent'te mazbatasını Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'tan alırken bugün İzmir İl Binası'nda yapılan devir-teslim töreniyle yeni dönem başladı. 

İl Binası'nda gerçekleşen törene İzmir Milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve partililer de katıldı.



CHP’YE ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME: ONLARDAKİ KAVGA VE MÜNAKAŞA BİZDE OLMAZ
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ partisinin kongre süreçlerinin Türkiye’ye yeni bir tarz kazandırdığını söyledi.

Dağ konuşmasında üstü kapalı bir şekilde CHP'yi de hedef aldı.

Kurultay sürecini 4 Şubat'ta noktalayan CHP üzerinden konuşan Dağ, “İzmir için tarihi bir günü yaşıyoruz. Bugün inşallah kayıtlara bundan önceki il başkanlığı değişimleri gibi bir süreç olarak geçecek olsa da bu hayırlı günü çok daha ileriye dönük 2019 genel seçimler noktasında önemli bir milat olarak görüyorum. 15 yıldan bu yana AK Parti Türkiye’de bir kültür oluşturdu. Kendi değişim ve dönüşümünü hiçbir şekilde kavga gürültüye mahal vermeden, istişare kültürünü en üst noktada uygulamak suretiyle bayrak değişimini de huzurlu istikrarlı bir tarzda yapma özelliğini AK Parti Türk siyasi tarihine kazandırmıştır. Geçenlerde rakip siyasi partimizde de bir değişim süreci yaşandı. Onlara baktığınızda mahalle delege seçimlerinden il başkanlığına kadar ciddi bir kavga ve münakaşanın olduğunu gördük. Ama değişim biz de böyle coşkulu bir şekilde gerçekleşir. AK Parti bu anlamda önemli bir kazanım kazandırmıştır. 2001’den beri bu görevi birçok kardeşimiz büyüğümüz gerçekleştirdi. Aydın Şengül’ün ikinci dönemini yaşayacağız. Teşkilat mensuplarımız bu süreçte birçok görev ifa ettiler. İzmir’de yüzde 17’den başladığımız oy oranımız yüzde 30 ve üzerine doğru tırmanmış vaziyette. Bunu çok daha yukarı taşımak görevindeyiz. Bunlar bir değişimdir. Bu makam ve görevler almış olduğunuz çıtayı daha yukarı götürme noktasında önemli vazifelerdir. Bunlar laf olsun diye söylenmiş cümleler değildir. Bülent Delican’dan Allah razı olsun diyorum. Bundan sonra da Aydın Şengül başkanlığında görev alacak kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Bir yerde sonuç elde etmek için kimsenin tek başına bir çalışmasıyla mümkün olmaz. Bu bir takım oyundur. Her birimiz bu takım oyununda bize verilen vazifenin en iyisini yaparak devam edecektir. Bugüne kadar emeği geçen herkesten rabbim yardımcısı olsun diyorum. Şehitlerimiz de var. Rabbim onları rahmet etsin” dedi.  

HOŞ SEDA BIRAKTIYSAK NE MUTLU!
Yaklaşık 45 ay sürdürdüğü İl Başkanlık görevi dün alınan kararla noktalanan Bülent Delican ise törende şunları söyledi: 2014 yılında sayın cumhurbaşkanı başbakanken takdiriyle yine böyle bir Cuma günü görevi devralmıştım. Bugün yine görevlendirdiğim tüm isimleri Cuma günleri açıkladım. Allah nasip etti bu şanlı onurlu görevi siyasete beraber başladığım Aydın Şengül arkadaşıma devrediyorum. 15-16 yıldır birlikte siyaset yaptık. Bu süreçte tabi ki 4 yıla baktığımız zaman çok büyük badireler atlattık. 4 büyük seçimi yönettik, sorumluluğunu aldık. İki il başkanlığı binasını değiştirdik. Bu güzel binayı partimizin hizmetine sunduk. Her türlü sorununun üstesinden geldik. Asla partimizin boynunu eğdirmedik. Eğdirmeyeceğiz. İzmir’de partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bu devam edecektir. Bu hain terör örgütü üstüme ne kadar saldırdıysa milletimizle buna karşı koyduk.  Makamlar mevkiler geçicidir. Görevler millete hizmet etmek için kalıcıdır. Hoş seda bırakabildiysek ne mutlu. Bizler gönüllü çalışmış insanlarız. Bizler gönüllere girmeye geldik. Buna devam edeceğiz. İl başkanım Aydın Şengül mutlaka bu talimatlarla devam edecek. Birlikte siyaset yaptığım arkadaşıma görevi bırakmak ayrıca bir mutluluk. Benimle beraber görev alan tüm arkadaşlarıma, A’dan Z’ye tüm teşkilatıma hakkımı helal ediyorum. Siz de hakkınızı helal edin. Bugün İzmir’de iki şehidimiz var. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu görevi alnımın akıyla gönül rahatlığıyla Aydın Şengül’e teslim ediyorum... 

İYİ Kİ BU PARTİDE BULUNMUŞUM, HİZMET ETMİŞİM! 
AK Parti İzmir'in yeni il başkanı Aydın Şengül ikinci kez geldiği görev için, “Otururken bir yandan salona bakıyorum. Salona baktığımda 2002’de yola çıktığımız yol arkadaşlarımızı görüyorum. 16 yaşında bir oğlum var. Siyasete başladığımda bir hafta sonra doğmuştu. Çocukluğunu görmedim. Şimdi liseye gidiyor. İyi ki bu partide bulunmuş ve hizmet etmişim diyorum. Çocuklarımızın aldığı eğitimi görünce partimizin nesillere neler verdiğini görmüş oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANIMIZ GÖZLERİME BAKTI VE....  
Şengül, “Bülent Delican’ın kendisini partiye kazandıran kişi benim. Bornova’dan partiye davet ettik. Sonra Allah nasip etti il başkanlığı yaptı. Süreç yaşanırken insan kendiyle iç yolculuk yapıyor. Geçmişteki bakışımla bugünümü kıyaslıyorum. Belki o süreç içinde nefsimizle egomuzla kaldık. Savaştık. Alkış almanın egonun bize ne kadar zarar verdiğini gördük. O makamlardan uzun süre görev yaptıktan sonra ayrıldık. O dönemler belki beklentim vardı. Şu an bu makamın üzerime yüklediği sorumluluğun farkındayım. Genel başkanımız cumhurbaşkanımız, görevi tebliğ ederken gözlerime baktı, ‘Aydın çok şey söylememe gerek yok. Sen ne yapacağını biliyorsun’ dedi. Kendisine baktım süreçte yaşadıklarını gözden geçirince o yorgunluk olmasına rağmen hala mücadele azmini ve dik duruşunu görmem bizi daha da heyecanlandırdı. Bugüne kadar bu görevleri yapan arkadaşlarımız oldu. Benden sonra başka arkadaşlarımıza bu görevler tebliğ edilecek. Önemli olan bu makamlar bırakıldıktan sonra bir hoş seda bırakabilmektir. Bu görevi sürdürürken samimi olacağız ve yüreğimizi açacağız. Aldatmaya çalışan, kendi duygularının esiri olanlarla yollarımızı ayıracağız” açıklamasında bulundu.  

GÖNÜL ALMAK İÇİN SİYASET YAPACAĞIZ
“Bu görev bize tebliğ edildi, belki bizden çok daha iyi yapacak arkadaşlarımız vardı ama Allah bize nasip etti” diyen Şengül şöyle konuştu: 
Şunu bilin iyi niyetimle elimden gelenin en iyisini yapacağım.  İyi şeyler yaparsam beni destekleyin kötü şeyler yaparsam dur deyin. Ben tek başıma her şeyi yapamam ama biz bir olursak İzmir’de çok şeyi değiştiririz. Her şeyi istişare edilerek, samimiyet içinde, egodan arındırılarak elimizden gelen tüm samimiyeti ortaya koyacağız. Artık bize uyumak yok. Enerjimizi harcama zamanı. Bizler milletimiz için askeriz. Elimiz silah ve kalem tuttuğu sürece memleketimiz için askeriz. Partimizin bizlere verdiği bilgi birikimi kullanarak başarılı bir süreç yaşayacağımıza inanıyorum. Çıktığımız yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bizi mahcup etmesin. Şehitlerimiz için milletimizin başı sağ olsun. Biz çalışmalarımız yaparken oy almak için değil insanların gönlünü almak için siyaset yapacağız... 

 
Vergi dairesi patlamasında 7 tutuklama
 
İzmir'de soruşturma raporu: İtirafçı astsubaylar FETÖ'yü anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yiğit'ten araştırma önergesi: Susuzluk kapımızda!
Türkiye’nin su fakiri olma yolunda olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili ...
CHP İl Başkanı Yücel'den çarpıcı 'İYİ Parti' yorumu: İzmir seçmeninin...
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti’nin İzmir’de CHP’den oy alacağı ...
Delican'ın vedası Şengül'ün 7'yle sınavı!
Biraz da onur vardı görevden alındıktan sonra basın toplantısı yapan Bülent ...
 
Erdoğan ile Tillerson'dan 3.5 saatlik zirve!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Tillerson arasındaki görüşme ...
AK Parti İzmir'de yeni döneme teşkilat bakışı: Vekiller ve başkanlar ne dedi?
AK Parti İzmir’de kan değişimi yaşandı ve Delican’ın yerine il başkanlığına ...
Şengül'e coşkulu karşılama: Havalimanında teşkilata mesaj seli!
AK Parti İzmir'in yeni başkanı Şengül Ankara'dan İzmir'e döndü. Havalimanında ...
 
AK Parti'de görevden alınan Delican'dan ilk mesajlar: Kişisel görmüyorum!
AK Parti İzmir’de 45 aydır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden Genel Merkez ...
Flaş! CHP Lideri Kılıçdaroğlu taburcu oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, idrar yolları problemi nedeniyle ...
Aksünger’den çok konuşulacak sözler: İzmir PM’de baronlar kaynaklı kaybetti!
CHP’de kurultayda liste delerek PM’ye seçilen Eski Genel Başkan Yardımcısı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri