POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
21 Eylül 2021 Salı - 09:35

AK Parti Menderes'ten 'imar' çıkışı: Dertleri halk değil rant!

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi’nden gönderilen imar planlarını geri göndermesinin ardından açıklama yaptı

AK Parti Menderes ten  imar  çıkışı: Dertleri halk değil rant!

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi’nden gönderilen imar planlarını geri göndermesinin ardından açıklama yaptı. Artcı, “Menderes Belediyesini yönetenlerin derdinin halk değil rant olduğunu Büyükşehir’dekiler de gördü ve imar planlarına oy birliği ile ret verdi. Deprem sonrası mağdur olan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine, yandaşlarının yerlerini imara açmaya çalışanlar da böylece tespit edilmiştir.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi’nden kendisine gönderilen, 'GümüldürAtatürk-Fevzi Çakmak ve İnönü Mahallelerini' kapsayan imar planlarını inceledikten sonra ret etmesinin ardından, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı açıklama yaptı. Artcı, Büyükşehir’de tüm ilçelerin bu konuda çalışmalarını değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun kararı oy birliğiyle aldığını söyledi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a en büyük tokadı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vurduğunu belirten Artcı, bu durumun Menderes halkı adına üzücü olduğunu ve ilçenin itibarının yerle bir edildiğini söyledi.

Artcı şunları söyledi: “30 Ekim’de yaşanan ve birçok insanımızı kaybettiğimiz İzmir depreminden ilçemiz de etkilenmişti. Merkez üssü Ege Denizi olan deprem Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adasını’nın karşısında kalan Menderes’in adaya bakan yüzü Gümüldür-Özdere sahillerini etkiledi. Deprem sonrasında Gümüldür’deki mahallelerimizde 30’un üzerinde bina az hasarlılar dahil zarar gördü. Acil olarak 12 tanesi için yıkım kararı verildi. Şuanda boşaltılanlar, yıkılanlar ve enkazları kaldırılanlar var. Menderes’e bağlı yıllardır belde belediyesi olarak hizmet veren sahil kesimi Özdere ve Gümüldür Belediyeleri’nin İller Bankası aracılığıyla ya da kendi imkanlarıyla yaptıkları geçmiş dönemlere ilişkin imar planları var. Bu planlarda birçok sorun bulunuyor. Yapılan, inşa edilen ve ruhsat verilen bina katları, daire sayılarıyla ne yazık ki planlara göre kazanılmış haklar birbiriyle örtüşmüyor. O dönemin yerel idarecilerin zafiyetinden ve görmezlikten gelmesi nedeniyle bu günlere kadar gelen konu deprem sonrası sorunların çözümüne de engel oluyor." dedi. 

Rant uğruna imara açıp zenginleşmeye çalışanlar yakalanmıştır
Başkan Artcı sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Büyük deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tüm siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onay verdiği plan notları kararının ardından tüm ilçe belediyeleri görevlerini yapmıştır. Planlarda ‘korunacak alan’ olarak belirlenen sınırları çizen belediyelere meclislerinden karar alırken ne yazık ki Menderes Belediyesi hiçbir şey yapmamıştır.  Her konuda olduğu gibi Büyükşehir meclis toplantılarını takip etmeyen, ilçemizin kritik konularında yerinde tavır göstermeyen Belediye Başkanı Mustafa Kayalar bu konuda arkadan dolanmayı tercih etmiştir. Menderes’te depremden etkilenen, evsiz kalan, zor şartlarda kendilerine barınma yeri bulmaya çalışan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine binlerce dönüm araziyi imara açacak planı Büyükşehir’den geçirmeye çalışmıştır. Siyasi yol arkadaşlarının arazilerini, onların akrabalarının yerlerini, ortak olduğu tarlaları rant uğruna imara açıp zenginleşmeye çalışanlar yakalanmıştır. Yaptığımız incelemede imara açılan yerlerin tapu kayıtlarında Kayalar’ın partisine mensup üye şahısların bulunması, yakın arkadaşları ve belediyede görev verdiği yöneticileri zenginleştirme çabası vicdanları yaralamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/100 bin ölçekli imar planları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/25 bin ölçekli nazım imar planlarında “tarım alanı” olarak görünen mandalina bahçelerinin kirli eller vasıtasıyla ortadan kaldırılmaya çalışılmasının hesabı sandıkta Menderesliler tarafından sorulacaktır.”

 
İzmirli gençlerde teknolojik afet acil müdahale aracı!
 
TOKİ İzmir Yenitepe konutları açık artırma için gün sayıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan ABD'deki iş insanlarına çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. ...
CHP'de vatandaşa küfür eden başkan için karar!
CHP Sözcüsü Öztrak, bir vatandaşa küfür eden Fethiye Belediye Başkanı ...
Türkiye'den Yunan NAVTEX'ine itiraz!
Türkiye, kıta sahanlığını ihlal eden Yunan NAVTEX'ine karşı itiraz NAVTEX'i yayınladı.
 
CHP İzmir'de kritik başkanlar zirvesi!
CHP İzmir’de çarşamba günü AASSM’de ilçe başkanları toplantısı  yapılacak. ...
CHP'den çarpıcı rapor: İşte Türkiye'nin Wuhan'ı!
CHP’li İlgezdi’nin hazırladığı rapora göre, 11 büyükşehir ve 10 il belediyesinde ...
Memleket Partisi'nde kurultaya İzmir damgası!
Memleket Partisi’nin hafta sonu gerçekleşen kurultayında çarşaf listeyle ...
 
"Yerli aşımızı tüm insanlığın hizmetine sunacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD temasları başladı. Erdoğan, New York'taki ...
Erdoğan: Bu zulmün önüne geçeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde BM Genel ...
CHP'li Beko Meclis'e taşıdı: O tersane için denetim çağrısı!
İzmir’in Narlıdere ilçesinin deniz kıyısında bulunan balıkçı barınağının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri