POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
16 Ekim 2020 Cuma - 14:26

AK Parti'den Başkan Aksoy'a o istifayla salvo!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Çelik: Belediye Başkanı Aksoy’un yaptıkları, istifa ile açıkça ortaya çıkmıştır... CHP İl Yönetimi ve Genel Merkezi, ‘Kötüde olsa benim adamımdır’ düşüncesinden vazgeçmeli!

AK Parti den Başkan Aksoy a o istifayla salvo!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Menemen Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hasan Ünal, grup sözcülüğü görevinden istifa etmesinin yankıları sürüyor. 

İstifa kararı sonrası AK Parti Menemen cephesinden de çarpıcı açıklamalar geldi. 

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hasan Ünal’ın istifası ile ilgili basın açıklaması yaparak, "CHP’li Grup Sözcüsü Ünal, ‘Belediye Başkanı, belediye içerisinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri tespit eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’a yolsuzluk raporunu değiştirmesi için baskı yapıyor, odasını ve sekreterini elinden alıyor, belediyeye gelmesini engelliyor, bu nedenle istifa ediyorum’ demiştir. Belediye Başkanı son eylemi ile açıkça suç işlemiştir. Hakkında onlarca suç duyurusu bulunan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un diğer soruşturmalarla ilgili de tanıkları baskı altına aldığı, delilleri yok ettiği, değiştirdiği, lehine delil ürettiği açıkça ortaya çıkmıştır. Yaşanan bu süreçler ayan beyan ortadayken, olayları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. CHP İl Yönetimi ve Genel Merkezi, ‘Kötüde olsa benim adamımdır’ düşüncesinden vazgeçmeli" dedi.

Göreve başlar başlamaz, bu şekilde ilk açıklamalarını yapmalarından dolayı hicap duyduklarını belirten Başkan Çelik, "Daha mazbatamızı yeni alıp, ilçemiz için hayırlı çalışmalar için başladık derken, akla sığmayacak, vicdanlarda yer edinmeyecek konuyu kucağımızda bulduk. Biz isterdik ki, Menemen’in için güzel haberlerle basın karşısına çıkalım, ancak, olmadı" dedi.  

50 milyon TL para yolsuzluklarla buhar olmuş!
Yapılan basın toplantısının sıradan bir açıklama olmadığının altını çizen Başkan Çelik, ‘’Menemen’de 2019 yerel seçimlerinden bu yana baskı, yıldırma ve tehdit günlük rutinimiz haline gelmiştir. Halka hizmet etmesi gereken belediye başkanı ve yönetimi halkı kutuplaştırmış ve birbirine düşürmüştür. 18 ay içerisinde halkımıza ait olan 50 milyon TL para yolsuzluklarla buhar olmuş, bu suça ortak olmak istemediği için Belediye Başkanının faaliyet raporuna ret oyu veren CHP’li meclis üyesi Koray Atasoy zorla istifa ettirilmiş, esnaf zabıta ordusu ile sindirilmiş, belediyeye muhalif vatandaşlarımız gerek Belediye Başkanı gerekse de Belediye Başkanı emrindeki kişiler tarafından sistematik bir şekilde tehdit ve hakarete uğramaktadır.’’ dedi.

CHP’li Ünal, ‘Kral çıplak’ demiştir
Son olarak CHP Grup Sözcüsü Hasan Ünal’ın Grup Sözcülüğünden istifa ettiğini hatırlatan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, ‘’Bu sıradan bir istifa değildir. Hasan Ünal yoğun işlerini gerekçe göstererek istifa etmiş değildir. Hasan Ünal istifa ederken ‘Belediye Başkanı, belediye içerisinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri tespit eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’a yolsuzluk raporunu değiştirmesi için baskı yapıyor, odasını ve sekreterini elinden alıyor. belediyeye gelmesini engelliyor, bu nedenle istifa ediyorum.’ demiştir. Bu açıklama son derece vahimdir. CHP Belediye Meclis Grubunun Grup Sözcüsü Hasan Ünal ‘kral çıplak’ demiştir. Bu istifada bir çığlıktır. Bu çığlığı Menemen, İzmir ve tüm Türkiye duymalıdır. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve belediye yönetimi artık adli bir vaka haline gelmiştir. Grup Sözcüsü açıkça, ‘Belediye Başkanımız suçun delillerini karartıyor, suçluları koruyor, suçu ortaya çıkarmaya çalışan Belediye Başkan Yardımcısını engelliyor, tehdit ediyor’ demiştir.’’ dedi. 

Belediye Başkanı son eylemi ile açıkça suç işlemiştir
‘’Belediye Başkanı neden suçu gizlemeye çalışır. Bu sorunun tek bir cevabı vardır. Kendisi de bu suçların ortağıdır.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Çelik, ‘’Belediye Başkanı hakkında yapılan 10’dan fazla suç duyurusu vardır ve örtbas edilmek istenen rapor bu suç duyurularından biri olan belediyeye ait 280 ton hurdanın bedelsiz olarak başkalarına verilmesi olayına ilişkindir. Belediye Başkanı son eylemi ile açıkça suç işlemiştir. Suç delillerini karartmış, suçu ortaya çıkaran kamu görevlilerini tehdit, baskı ve şantajla yıldırmak istemiştir. Belediye başkan yardımcısına bu kadar pervasız davranan birinin diğer belediye çalışanlarına ne tür baskılar yaptığını tahmin etmek zor olmasa gerek.’’ dedi. 

CHP İl Yönetimi ve Genel Merkezi, ‘Kötüde olsa benim adamımdır’ düşüncesinden vazgeçmeli
İlçede yaşanan gelişmelerden vatandaşların rahatsız olduğun dile getiren AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, ‘’Hakkında onlarca suç duyurusu bulunan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un diğer soruşturmalarla ilgili de tanıkları baskı altına aldığı, delilleri yok ettiği, değiştirdiği, lehine delil ürettiği açıkça ortaya çıkmıştır. Yaşanan bu süreçler ayan beyan ortadayken, olayları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. AK Parti olarak, ilçemizde yaşanacak olumsuz olayların karşında durmaya, sesimizi ilçe haklımızın menfaatleri doğrultusunda yükselmeye devam edeceğiz. Ayrıca, CHP İl Yönetimi ve Genel Merkezi de, ‘Kötüde olsa benim adamımdır’ düşüncesinden vazgeçmeli ve CHP içinde bir sorun haline gelen bu malum kişiden kurtulmalıdır.’’ dedi.

 
Turizme yeni destek paketinde ayrıntılar belli oldu
 
Tataristan ve İzmir arasındaki bağlar güçlenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır'dan o kanun teklifine sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolüne İlişkin ...
O ilçede 'Cumhur İttifakı'ndan dikkat çeken tavır: Tüm gelirlere evet, tüm giderlere hayır!
Efes Selçuk Belediye Meclisi'nde 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü oturumda AK ...
Sertel: Fatih 10 yılda okulları fethedemedi!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, 10 yıldır tamamlanamayan projenin bugün ...
 
Erdoğan: 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde ...
"Yunan bakan bekletildi" iddialarına yanıt!
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistanlı bakanın Türkiye havasahasına girmeden ...
CHP'de o grup sözcüsünden 'mobbing iddiası' ve istifa!
Menemen Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Hasan Ünal görevinden istifa etti. ...
 
Bakan Ersoy AK Parti İzmir'e Çeşme Projesi'ni anlattı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ...
CHP'li Polat'tan 4 kritik 'Menemen Cezaevi' sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Polat, Menemen Cezaevi’nde covid-19 salgını nedeniyle ...
Enis Berberoğlu kararına itiraz!
Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri