POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:24

AK Parti'den Büyükşehir'e 'Dikili' çıkışı: Bir bardak suya muhtaç ettiler!

Dikili ilçesinde 4 gündür süren su kesintisi vatandaşı mağdur ederken, AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediyesi'ne sert tepkiler geldi. AK Partili İl Başkanı Sürekli, "İnsanları bir bardak suya muhtaç etmiştir. Bir değil, iki değil! Aynı tabloyu Foça’da da yaşamıştık. Demek ki ortada bir beceriksizlik, ihmal, plansızlık ve boş vermişlik var! Yaz sıcağında, üstelik turistik bir ilçede vatandaşa yaşatılan bu ilkelliğin tek müsebbibi vardır: CHP’li Büyükşehir Belediyesi!" ifadelerini kullandı.

AK Parti den Büyükşehir e  Dikili  çıkışı: Bir bardak suya muhtaç ettiler!

İzmir'in Dikili ilçesinde 4 gündür süren su kesintisi vatandaşı mağdur ederken, AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediyesi'ne sert tepkiler geldi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, su kesintileri için "CHP’li Büyükşehir Belediyesi; su gibi temel bir hizmeti vermeyi de eline yüzüne bulaştırmıştır. Arıtma tesisi de olmayan Dikili’de kanalizasyon mikserlerindeki tıkanıklığı gideremeyen belediye, 4 gündür insanları bir bardak suya muhtaç etmiştir" dedi. Sürekli, sosyal medya hesabından elinde bidonlarla tanker ve çeşme başlarında su sırasına giren vatandaşların fotoğraflarını da paylaşarak şu açıklamayı yaptı: Burası dağ başı değil; Yıl, 60’lar 70’ler de değil! Türkiye’nin 3. Büyük şehri İzmir. İzmir’in en önemli ilçelerinden Dikili! Yanlış görmüyorsunuz; insanlar, tankerin başında su dolduruyor! Makus talih desek, değil;  mukadderat desek, hiç değil! Gerçek şudur! CHP’li Büyükşehir Belediyesi; su gibi temel bir hizmeti vermeyi de eline yüzüne bulaştırmıştır. Arıtma tesisi de olmayan Dikili’de kanalizasyon mikserlerindeki tıkanıklığı gideremeyen belediye, 4 gündür insanları bir bardak suya muhtaç etmiştir. Bir değil, iki değil! Aynı tabloyu Foça’da da yaşamıştık. Demek ki ortada bir beceriksizlik, ihmal, plansızlık ve boş vermişlik var! Yaz sıcağında, üstelik turistik bir ilçede vatandaşa yaşatılan bu ilkelliğin tek müsebbibi vardır: CHP’li Büyükşehir Belediyesi!

"Yaz günü yüksek sıcaklarda, vatandaşımızla alay eder gibi açıklama yapmaları olacak iş değil"
Öte yandan konuyla ilgili AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci'den bir açıklama geldi. AK Partili Şekerci, "Büyükşehir Belediyesi'nin plansız ve programsız bir şekilde beceriksiz yönetimi, ilçemizin en sıcak ve en yoğun olduğu günlerde vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden oldu. 4 gündür hemşehrilerimizi ve tatilcileri bir bardak suya muhtaç etmişlerdir" dedi. Şekerci, "Dikili'de arıtma sistemi yok. 4 merkezden toplanan ilçenin kanalizasyonu, bir merkezde toplanıp mikserle karıştırılarak, arıtılmadan denize veriliyor yıllardır! 1989 yılında kalma kanalizasyon sistemi var. Mikserle karıştırılan yerde bir tıkanıklık var. 4 gündür tamir edemediler. Tamir edemeyince şehrin suyunu kestiler. İnsanlar suyu kullanmasın, duş almasın, suyla ihtiyaçlarını görmesin, en minimum su tüketimi olsun ki, buradaki pompalar zorlanmasın diye düşünüyorlar. Ancak, tamiri yapamadıkları için ilçemiz susuz kaldı. Hem Dikilili hemşehrilerimiz hem de tatil için ilçemize gelen turistler büyük oranda susuzluktan etkilendi. Yaz günün en sıcak günlerinde vatandaşlarımız bir bardak suya muhtaç edildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tankerler arkasında su kuyrukları oluşmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi yapmadıkları ile vatandaşlarımızı mağdur ederken bu şekilde yönetim beceriksizliği ile yaptıkları ile de vatandaşlarımıza çile çektirmektedirler. 4 gündür ilçemizde su bilmecesi yaşanıyor. Su kesinti saatleri duyuruyorlar, kesintilerin duyurdukları saatlerle hiç alakası yok. ‘Sular hatlara verildi’ deniyor. Ortada su yok. Yaz günü yüksek sıcaklarda, vatandaşımızla alay eder gibi açıklama yapmaları olacak iş değil" diye konuştu. 

Yaptıkları işte ne zaman bitecek muallak!
Tıkanan borunun tamirinin ne zaman biteceğinin belli olmadığını belirten Başkan Şekerci, ‘’Yaptıkları işte ne zaman bitecek muallak! Net bir zaman veremiyorlar suyu vereceklerine dair. Yaza girmeden önce neler yapılacağı bellidir. Şimdi bu beceriksiz yönetim anlayışlarını örtbas etmek için ‘hat yenileme çalışmaları yapıyoruz’ diye duyuruyorlar. Ama alakası yok! Hemşehrilerimiz ve ilçemize gelen turistler ellerinde bidonlarla ya tanker peşinde koşturuyor ya da bir akan çeşme bulmaya çalışıyor. Yaptıkları hatayı kabul etmiyorlar. Bu anlayışla ne yazık ki vatandaşımız, tıpkı geçtiğimiz yaz aylarında yaşadığımız bu sıkıntıları, şimdi olduğu gibi gelecek yaz aylarında da yaşamaya devam edecek.’’ dedi.

 
CHP'li Serter'den Kavcıoğlu'na sert tepki!
 
'Filenin Sultanları' Serintepe’de yetişecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den Kavcıoğlu'na sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası üyesi Serter sanayicileri tehdit ...
CHP üst yönetiminde rotasyon: İzmir vekiline yeni görev!
CHP üst yönetiminde görev değişimi gündeme geldi. Genel Sekreter ve İzmir ...
Gözler TBMM'de: Yeterli sayıya ulaşılabilecek mi?
TBMM Genel Kurulu, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda genel görüşme ...
 
Yücel'den sert tepki: Yine bir AKP klasiği, yine peşkeş kokan bir karar!
Atakent Anadolu Lisesi için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle alınan ...
AK Parti'den yerel yönetimler zirvesi, Sürekli'den 'hazırız' mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkanlığı koordinesinde ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e köprü çıkışı!
AK Partili Kaya, sahadaki programlarını Menderes, Buca ve Gaziemir ilçelerinde ...
 
CHP'li Kadınlar'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: Katillerin ödüllendirilmesine geçit vermeyeceğiz!
CHP Kadın Kolları, İstanbul sözleşmesinin 11’inci yıldönümü sebebiyle, ...
Üniversitelilerin intihar ve şüpheli ölümlerini sordu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Gençlik ve Spor Bakanı’na “Ülke genelinde ...
O lisenin yıkım kararı TBMM gündeminde... Sındır sordu: 2 yıl boyunca neredeydiniz?
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri