POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
26 Mayıs 2022 Perşembe - 12:39

AK Parti'den Büyükşehir'e Manda Çayı yanında 'koku' salvosu!

AK Parti İzmir Teşkilatı koku sorununa dikkat çekmek için sahaya indi. AK Parti İl Başkanı Sürekli, Manda Çayı yanında yapılan ve basın mensuplarına maske dağıtarak başladığı toplantıda Büyükşehir'i topa tuttu. "Körfez'i Gediz kirletmiyor" diyerek 3 ayaklı çözüm planını aktaran Sürekli, "Soyer 'Dönem sonunda yüzeceğim' diyor, yüzemez. Hep birlikte göreceğiz, diğer vaatleri gibi bu vaadin de boş olduğu ortaya çıktı" dedi.

AK Parti den Büyükşehir e Manda Çayı yanında  koku  salvosu!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Teşkilatı kentteki koku sorununa dikkat çekmek için bir basın toplantısı düzenledi. 

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte Bayraklı'da AK Parti İl Binası'nın karşısındaki Manda Çayı yanında düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 



KOKUDAN DOLAYI MASKEYE DÖNDÜK!
Açıklamaları öncesi basın mensuplarına koku nedeniyle maske dağıtan AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sözlerine, "Pandemi bitti derken İzmir’in kokusundan dolayı maalesef bugün tekrar maskeye döndük. Gördüğünüz gibi bugün burada maskesiz durulmuyor’’ diyerek başladı.

BAŞKAN BU SEFER DOĞRUYU YAPTI!
AK Parti İl Başkanı sözlerine şöyle devam etti: İzmir’de sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla yerinde basın toplantıları serimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 90 dakikanın kaldırılmasına dikkat çekmek için, otobüs duraklarında toplantı yaptık. Bugünkü konumuzla ilgili olarak Körfez turuna da çıktık. Durumu beraber izlemiştik. Koku sorununa dikkat çekmiştik. Sayın Başkanın (Tunç Soyer) seçimden önce ‘Ben 3 yıl sonra Körfez’de yüzeceğim’ vaadi ile ilgili olarak tespitlerimizi yapmıştık. Hakikaten İzmir’in Körfezi’nin durumu içler acısıydı. Sayın Başkan da bu sefer doğruyu yaptı. Yüzme denemesinde bulunmadı, çünkü yüzemezdi... 1 yıl önce Dış Körfez’de bir resim vermişti, yüzmek istese ancak Dış Körfez’den girebilir. İç Körfez’de denize girmek mümkün değildir. İzmir’de koku sorunu artarak devam ediyor. Çünkü, tekne turunda da ifade ettik, bu sorunun sebepleri belli... Hep aynı noktadayız... 



 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI VE EKLEDİ: GEDİZ KÖRFEZ’İ KİRLETMİYOR!
Sürekli kentteki koku sorununa dair 3 çözüm önerisini de açıkladı. AK Parti İl Başkanı, "Bir; Burada olduğumuz gibi sorunun sebebi dereler. İzmir’deki derelere Körfez’i kirletiyor. Dereleri temizlemek için gerekli çalışmalar yapılmıyor tersine, yanlış uygulamalar yapılıyor. İki; Büyük Kanal Projesi yetersiz geliyor. Bu projenin rehabilite edilmesi lazım. Bu projenin 4.fazıyla ilgili ihale 'Yılan hikayesine döndü' demiştik. Bunun bir an önce tamamlanması lazım dedik. Bununla ilgili de bu açıklamalarımızdan sonra gelişmeler oldu ihale ile ilgili... Hız kazandı ama yıllar sonra hız kazandı. Diğer bir konu İzmir’in en büyük sorunu yağmur suyuyla kanalizasyonların bir arada olması... Bu sebeple hem taşkınlara sebebiyet veriyor hem de koku problemi oluyor. Ayrıştırma yapılması lazım, yağmur suyu ile kanalizasyonun ayrılması lazım. Bunun için de '5 bin kilometrelik bir imalat olması lazım' dedik. Bunun geçtiğimiz sene açıklamıştık, 642 kilometre yapılmıştı yavaş yavaş, kaplumbağa hızıyla devam diyorlar... Belki 700, 750 oldu. Geldikleri nokta bu! Bu 3 tane sorun çözülmeden Körfez temizlenmez. Bizim açıklamalarımızdan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’liler ne yaptılar? İlk önce çok ilginç İç Körfez’deki koku sorununa gündeme getirdikten sonra, soluğu Gediz’de aldılar, algı operasyonuna başladılar. Dediler ki; 'İzmir’i Gediz kirletiyor'. Gediz’e basın mensuplarımızı da alarak gittiler. Bu doğru değil, Körfez’i Gediz kirletmiyor! Gediz’in aktığı yer Körfez’in dışına akıyor. Bilimsel olarak Gediz’in Körfez’i kirletmesi mümkün değil ama algı operasyonuna devam ettiler... Bir ay oyaladılar. Şimdi yavaş yavaş doğruyu bulmaya başladılar. Büyük Kanal Projesi ile ilgili ihale sürecini yavaş yavaş hızlandırdılar. Diğer bir konu ise geçen gün Sayın Başkanın açıklaması var, 'Körfez’in kirliliğine sebep olan yağmur suyu ile kanalizasyonun aynı hatta olması.' diye... Günaydın! Günaydın, aylar sonra yıllar sonra bizim tespitimize geldiniz! Hani Gediz kirletiyordu? Gediz’e gittiniz?" diye konuştu. 

YÜZEMEZ, HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ!
Sürekli ardından şunları söyledi: Sayın Başkan Çiğli’de bir toplantıda rakamlar vermiş, 'Kanal Projesi ile ilgili şu kadar kilometre yapıldı, yapılacak' diye...  Orada bir teknik hata tüm İzmir’deki yağmur suyu ile kanalizasyonun ayrılması için 5 bin kilometre gerekli, şu anda bunun yüzde 15’i yapıldı. Yapılacak çok iş var! Bu döneme yetişir demeye başladı, 'Dönem sonunda yüzeceğim' diyor, yüzemez. Hep birlikte göreceğiz, diğer vaatleri gibi bu vaadin de boş olduğu ortaya çıktı. Ne dedik biz, Sayın Başkanın ilk 100 günün eleştirirken; 'Aşk, çiçek, böcekler diye geçti'… 'Lay lay lom' dedik! İlk 6 ayı eleştirirken ne dedik? Yerel seçimde cemreler düşecek diye, 1 cemre düştü, 2 cemre düştü diye vaatleri vardı...  Bu vaatlere atıfta bulunarak 'İzmir’e cemreler düşecek dediler, İzmir yerel hizmetler bakımından küme düştü' dedik. Geldiğimiz nokta bu!

DOĞRU YÖNTEMİ BİZ ONLARA ANLATIRIZ!
AK Parti İl Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Koku sorunu bu sene had safhada... Eskiden Mavişehir, Çiğli tarafı en çok etkileniyordu. Şu anda İzmir’in her yerinde büyük bir koku sorunu var. Cumhurbaşkanımız bu soruna dikkat çekiyor. Lütfen doğruyu bulsunlar. Bir an önce bu dereleri hızlı bir şekilde temizlesinler ama doğru yöntemle temizlesinler, doğru yöntemi biz onlara anlatırız. Bir an önce kaplumbağa hızı ile değil yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını ayırsınlar. 

 
Taraftarlar birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü!
 
CHP'li Yücel'in İstanbul Sözleşmesi başvurusunda çarpıcı mütalaa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Menderes'ten yol çıkışı!
Menderes’te Cüneytbey ve Mithatpaşa Mahallelerinde incelemelerde bulunan ...
AK Partili Sürekli'den Kılıçdaroğlu'na 'vakıf iddiası', Soyer'e 'Atina' salvosu!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve ailesine yönelik kaçma ...
Gittim, gördüm, beğendim!
Kentte başarılı bulduğum belediye başkanları arasında yer alan Narlıdere ...
 
Prof. Dr.Tosun’dan gündeme bakış: Çarpıcı Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu mesajları!
Siyaset Bilimci Tosun, Kılıçdaroğlu’nun kurum ziyaretleri ile ‘oyun kurucu/gündem ...
MGK'nın gündeminde yeni harekat var!
Milli Güvenlik Kurulu bugün Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süreleri uzatılıyor
TBMM Genel Kurulunda, açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Kovid-19 tedbirleri ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'terörle mücadele' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Askerlerimizin tek damla kanını yerde ...
Sözcü Kalın: Somut adım atılmazsa süreç ilerlemez
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya ...
AK Partili Nasır açıkladı: O ilçede dönüşümün önünü açan onay!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri