POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
8 Ağustos 2019 Perşembe - 13:01

AK Parti'den CHP'li Arda'ya eleştiri bombardımanı: Eşi eş başkan gibi!

Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda’nın görevdeki 100 günü ile ilgili eleştirilerde bulunan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Kaya, Başkan Arda’nın eşine makam katında oda tahsis edildiğini ve eş başkan kadar yetkili olduğunu ileri sürdü.

AK Parti den CHP li Arda ya eleştiri bombardımanı: Eşi eş başkan gibi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erol Kaya, 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziemir Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’nın görevde geride bıraktığı 100 günü değerlendirdi.

İlçe yöneticileri ve Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’nın da katıldığı basın toplantısında konuşan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Kaya, Belediye Başkanı Arda’ya hizmet noktasında eleştirilerde bulundu. Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın ilk 100 günlük dönemde hiçbir proje yapmadığını öne süren AK Parti İlçe Başkanı Erol Kaya, var olan hizmetlerin devamı noktasında da Arda’nın başarı sağlayamadığını ifade etti.

YARDIMA HAZIRIZ DEDİK, TALEPTE BULUNAN OLMADI
Belediye Başkanı Arda’ya göreve gelmesinin ardından tebrik ziyaretinde bulunduklarını söyleyen AK Partili Kaya, “Sayın başkanımıza şunun kapısını açtık, dedik ki; ‘Gaziemir ile ilgili yapabileceğimiz, destek vereceğimiz her türlü yardıma varız, gerekirse sizinle Ankara’ya gideriz.’ Ama bize şuana kadar bu noktada herhangi talepte bulunulmadı” diye konuştu.

BAŞKANIN EŞİ, EŞ BAŞKAN KADAR YETKİLİ
Başkan Arda’nın Eşi Deniz Arda’nın belediyede yönetime müdahale ettiği hakkındaki iddialara yönelik konuşan Kaya, “Eşinin, makam katında bir odası var. Bu konuda yönetime müdahale etmektedir, bir eş başkan kadar yetkili olduğu kamuoyunda ve belediye çalışanlarınca açıkça görülüyor” dedi.

ARDA’YA ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI
Gaziemir Belediye Başkanı Arda’ya eleştirilerini sıralayan AK Parti İlçe Başkanı Kaya, “Bir taraftan işten çıkarmalar olurken, bir yandan da güvenlik soruşturması yapılmadan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı izni olmaksızın özel kalem müdürlüğüne vekaleten atama yapıldı. Kadın sığınma evi yapılması ile ilgili meclis kararı alınmasına rağmen, henüz imar planlarında dahi kadın sığınma evine yer ayrılmadı. Esnafımıza kaldırım işgalleri ile ilgili adeta zulüm yapılmaktadır. Bazı esnaflarımız sürekli taciz edilmekte ve arka arkaya ceza yazılarak iş yerleri adeta kapatılmaya zorlanmaktadır. Bu konu ile ilgili önerge vermiş ve esnaf odası temsilcilerinin de davet edilmesi suretiyle konunun esnaf komisyonuna havalesini istemiş bulunuyoruz. Ancak yönetim bu konuda herhangi bir adım atmamıştır. Kaçak yapılarla mücadelede izlenen yöntemler eksik ve yanlıştır. Belediye asli görevini yerine getirmediği için Gaziemir adeta kaçak yapı cenneti haline gelmiştir” açıklamasında bulundu.

TASARRUF DİYOR, 2 ADET SIFIR MAKAM ARACI ALIYOR
Başkan Arda’nın 2 adet sıfır makam aracı almasını eleştiren Kaya, “Tasarruf tedbirlerinden bahisle birçok harcamada kısıtlamaya giden ve maaşlara cüzi miktarda zam yapan yönetim, konu kendi konforları olunca 2 adet sıfır makam aracı almak ve makam odaları yapmakta tereddüt etmemiştir. Gazigem alt ekonomik gelir düzeyine sahip ailelerin çocuklarına yönelik önemli eğitim hizmetleri veren bir merkezdir. Ancak kendi konforları söz konusu olunca makam aracı almaktan geri durmayan yönetim, Gazigem’i kapatma yoluna gitmektedir” dedi.

15’İN ÜZERİNDE ÖNERGEMİZE CEVAP VERİLMEDİ
Bugüne kadar AK Parti grubu olarak olarak verilen 15‘in üzerinde önergeye cevap verilmediğini belirten Kaya, “Belediye’nin borçları konusunda vermiş olduğumuz önergeye henüz cevap alamadık, daha önce Sayın Arda, şirket borçları hariç belediyenin borcu 98.900.- TL olarak beyan etmiştir” ifadelerini kullandı.

ŞİRKETLERE MÜDÜR ATAMAK İÇİN YETKİ ALDI
Kaya, Belediyenin Gazibel ve Sarbel Şirketleri’ne müdür atamak için yetki aldığını da belirterek, “Halil Arda yarın bu yetkiye dayanarak kendini, eşini veya bir yakınını atayabilir. Biz buna karşıyız ama eğer şirketlere atanacak bir isim meclise gelseydi, o zaman tartışır, konuşur uygun bulursak onay verirdik” dedi.

 
Narlıdere’de can dostlar için gönüllü ordusu
 
Başkan Soyer'e bardacıklı davetiye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den belediyeleri ve turizmcileri sevindirecek kanun teklifi!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan belediyeleri ve turizmcileri sevindirecek ...
MHP'den Meles çıkışı: Sağlık terörü!
MHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir’in en büyük çevre sorunlarından biri olan ...
CHP'li Sındır veba salgınını Meclis'e taşıdı
Sındır, Kurban Bayramı öncesi küçükbaş hayvanlarda görülen veba hastalığını, ...
 
CHP İl Başkanı Yücel 'ilçesi'ni ağırladı... Flaş mesajlar!
CHP Buca Örgütü, CHP İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret etti. Ziyarette ...
CHP'de 'tek aday tartışması'na nokta koyan açıklama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İl kongrelerinde tek aday göstereceğiz” ...
CHP'nin söylemlerini o araştırma değiştirdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "AK Parti'ye oy verenler üzerinde ...
 
İYİ Parti'de Akşener'in 'A Takımı' belli oldu: İşte Çıray'ın yeni görevi!
İYİ Parti'de geçtiğimiz hafta sonu yapılan kurultay sonrası 50 kişiye ...
İYİ Parti'de Kırkpınar'dan teşkilata iki önemli mesaj!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği 1. Bölgesel İsitişare Toplantısı’nda ...
ABD ile güvenli bölge görüşmeleri tamamlandı
Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle ABD askeri yetkililerinin Suriye'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri