POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
5 Mart 2018 Pazartesi - 20:39

AK Parti'den 'şeker fabrikası' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi üzerinden çok ciddi kara propaganda oluşturulduğunu savunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi sözkonusu olmayacak” dedi.

AK Parti den  şeker fabrikası  açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Ünal, tartışma yaratan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda şunları söyledi:

“Türkiye Şeker Fabrikaları 2000 yılında özelleştirme kapsamına alındı. 2008 yılında Şeker Fabrikaları özelleştirme programına alındı. 2012 yılında biz o dönemde bu konu gündeme geldiğinde yeniden kamuoyunun bu husustaki yaklaşımları ve bölgedeki STK’ların girişimleriyle 2012 yılında bir ertelenme gerçekleşti. Biz bu arada Türkiye Şeker Fabrikalarının satımından ziyade devletin bu hususta 18 yıldan beri uğradığı zararın her şeyden önce giderilmesi ama bu giderilirken çalışanların haklarının korunmasının bizim için öncelikli olduğunu ve fabrikalarda çalışan memurlara tanınacak imkanları, seçenekleri güvence altına alarak, kazanılmış hakların kaybına fırsat vermeden, pancar üreten çiftçilerimizin mağdur olmasına izin vermeden gerçekleştireceğimiz bir düzenlemeyi konuşuyoruz.

DERTLERİ İSTİSMAR ALANI OLUŞTURMAK
Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak. Türk Şekere pancar temin eden çiftçiler mevcut kotaları çerçevesinde pancar üretmeye devam edecekler. Türk Şekere pancar temin eden çiftçilerin mevcut kotalarıyla ilgili bir kısıtlama söz konusu olmayacak. Fabrikaların üretim devamlılığı ve zorunluğu mutlaka sağlanacak. Yine şeker üretimiyle ilgili doğrudan ilişkisi bulunmayan arsa ve araziler ihale dışında tutulmuştur. Gıda güvenliği ve nişasta benzeri ürünler üzerinden oluşturulmak istenen çok ciddi bir kara propaganda var. Bu konuda da şunun bilinmesini istiyoruz. Birilerinin derdi pancar üreticisi veya gıda güvenliği değil, bu mesele üzerinden iktidara dönük bir istismar alanı oluşturmaktır. Biz çalışanların haklarından pancar üretimine üreticinin kotalarından, üretimin sürdürülebilirliğine kadar her şeyi yakından takip ediyor ve bunların korunması noktasında büyük hassasiyet gösteriyoruz.

İYİ NİYETLİ ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ
(CHP’nin sandık güvenliği temasları) Biz siyasetteki iyi niyetli her çalışmanın yanındayız, iyi niyetli her çalışmayı destekliyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ilk günden itibaren bütün kurumların güvenilirliği, millet nezdindeki itibarına dönük saldırılarıyla siyasete başladı. Bugün geldikleri noktada da maalesef Türkiye’nin en güçlü olduğu seçim sistemi ve güvenliği konusunda oluşturmak istedikleri sistematik propagandayla bir meşruiyet tartışması. Biz seçim güvenliği konusunda her türlü çalışmaya açığız ve her türlü önlemi alıyoruz. İyi niyetli her türlü bu konudaki girişime, öneriye, çalışmaya açığız. Zaten bu konudaki ilgili düzenleme şu anda Anayasa Komisyonu’nda görüşülüyor. Orada CHP eğer eksik gördüğü bir şey varsa seçim güvenliğine ilişkin Anayasa Komisyonu’nda, yoksa Genel Kurul’da görüşlerini bizimle paylaşır. Ama maalesef CHP’nin yapmak istediği görülen o ki derdi seçim güvenliği değil bu konuda meşruiyet krizi oluşturmak, kafa karıştırmak, sekiz defa kaybettikleri seçimi dokuzuncu defa kaybedeceklerini bildikleri için bugün de ona bir bahane hazırlamak gibi bir gayret görülüyor daha çok.” (Hürriyet)

 
Cinayet sanığı emekli astsubaya 15 yıl hapis!
 
İzmir'de 'asker kaçağı' dehşeti: 1 şehit, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak’ta yeni dönem: Başak istifasını verdi, yerine o isim geldi!
CHP İzmir’de Genel Merkez’de görev alması beklenen Şakir Başak, Konak ...
Çocuk istismarında meslek yasağı geliyor!
Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ...
Çıray'dan flaş Akşener iddiası: 2014 yılında...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP'de 'tüzük kurultayı komisyonu'nda İzmir'i o isim temsil edecek!
CHP’de, Ankara’da Tüzük Kurultayı Hazırlık Komisyonu’nda İzmir’den yer alacak isim belli oldu.
CHP'li Bakan'dan hükümete 'KHK' çağrısı: Ya teklifimize destek verin...
CHP İzmir Milletvekili taşeron işçilere kadro verilmesini öngören ancak ...
MHP'li Tanrıkulu'ndan şehit ailelerine taziye ziyareti
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ...
 
Balbay'dan 'KHK' tepkisi: Hükümlülerin cezası hiç bitmiyor!
Balbay, ‘Hükümlülerin cezası hiç bitmiyor. Bu insanlar hali hazırda mevcut ...
CHP'den BBP'ye 'seçim güvenliği' ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan başkanlığındaki heyet, ...
CHP'li Yiğit sordu, Bakan cevapladı: 2017 KÖİ bilançosu!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in önergesine yazılı yanıt veren Maliye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri