POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
22 Ekim 2021 Cuma - 15:00

AK Parti'den sert tepki: Bay ve Bayan Çalkaya borç batağına sapladı!

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, ‘’Belediyede satıla satıla elinde mülk kalmadı. Belediye borçlarının 110 Milyon TL’yi aştı. Yıllardır Balçova’ya çivi çakmayan belediye yönetimi, asfalt onarımı için bile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bel bağlamış durumdadır. Bay ve Bayan Çalkaya çifti, Balçova Belediyesini 17 yıl sonunda borç batağına sapladılar" dedi.

AK Parti den sert tepki: Bay ve Bayan Çalkaya borç batağına sapladı!

Balçova Belediyesinin bütçe görüşmeleri sonrası açıklama yapan AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, ‘’Belediyede satıla satıla elinde mülk kalmadı. Belediye borçlarının 110 Milyon TL’yi aştı. Yıllardır Balçova’ya çivi çakmayan belediye yönetimi, asfalt onarımı için bile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bel bağlamış durumdadır. Bay ve Bayan Çalkaya çifti, Balçova Belediyesini 17 yıl sonunda borç batağına sapladılar" dedi.

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, yaptığı basın açıklaması ile Balçova Belediye Meclisinin Ekim Ayı toplantısında, Cumhur İttifakının itirazına rağmen kabul edilen 142 Milyon TL tutarındaki, 2022 yılı Balçova Belediye Bütçesinin tam bir fiyasko olduğunu ifade etti. ‘’Belediye yönetimi, Belediye borçlarının 110 Milyon TL’yi aştığını, belediyenin borçlanamaz durumda olduğunu Balçovalılardan gizlemektedir.’’ diyen Başkan Yıldızhan, ‘’ 2022 yılında 2 adet Lojman – 9 adet konut-arsa-arazi satarak  15 Milyon TL, Metro çıkışının Büyükşehir Belediyesince Kamulaştırılmasından  15 Milyon 400 bin TL  olmak üzere  toplam 30 Milyon 400 Bin TL  mülk satışı ve kamulaştırmadan gelir elde edilmesi planlanmaktadır. Bu da bütçenin oran olarak yüzde 22’sine karşılık gelmektedir. Geçmişten bugüne satıla satıla Balçova Belediyesine ait doğru dürüst mülk kalmadı. Satılacak mülk kalmadığında, Balçova Belediyesinin nereden gelir elde edeceğini siz Balçovalıların takdirine bırakıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesine 20 Milyon TL bağış yapacakmış, bu da oransal olarak gelir bütçesinin yüzde 15’ine denk geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yardım yapacağı daha kesinleşmemiş, Büyükşehir bağışta bulunmaz ise vay halimize. Yıllardır Balçova’ya çivi çakmayan belediye yönetimi, asfalt onarımı için bile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bel bağlamış durumdadır. Yatırım yapmak için yardım ve bağışlara el açar duruma geldik.’’ dedi. 

Halkçıyız dediler halkın sırtına bindiler
AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’4 yılda bir toplanan, Emlak Değer Tespit komisyonunda, Emlak vergi değerlerinin yüzde 25 arttırılması yönünde karar almışlar. Bu komisyonun en önemli üyeleri belediye ve muhtardır. Bütçede Emlak Vergilerinden elde edilen gelirlerin yüzde 25 artacağı görülmektedir. Yani yüzde 25 zamlı Emlak Vergisi ödeyeceğiz. Bravo Halkçı Belediye Başkanımıza. Belediye topladığı çöpler için 80 bin Balçovalı’dan 3 Milyon 600 bin TL çöp toplama parası alacak. ‘Gelin pandemi döneminde bu parayı almayın halka destek olun’ dediğimizde, 2012 yılında Bakanlığın çıkardığı Yönetmelik gereği aldıklarını söylüyorlar. Oysaki Bakanlık her yıl yayınladığı genelgeler ile bu yönetmeliğin uygulanmasını 1 yıl erteliyor. Bu yılda yayınlanan genelge ile süre uzatıldı ama Halkçı Belediye Başkanımız, Çöp Toplama Bedelini, Balçovalı’dan almaya devam ediyor. Türkiye’de 400’den fazla belediye Çöp Toplama Bedelini almıyor. Belediye Başkanı ‘İllaki bu parayı alacağım’ diyor. Belediyemize para lazım ama neden lazım yatırım için mi, yardıma muhtaçlar için mi? Hayır! bakın para ne için lazım. 2022 Harcama bütçesine baktığınız zaman; Kadrolu memur ve İşçilere Maaş; 31 Milyon 970 Bin TL - SGK Prim Ödemesi; 5 Milyon 349 Bin TL, Memurların Sosyal Hakları İçin  Ödemeler(Emekli Sandığı vs.); 1 Milyon 753 Bin TL, Araç Kiralama ihalesinde şoförler için ödenecek  842 Bin TL; Agamemnon Şirketi üzerinden çalıştırılan işçilere ödeme 26 Milyon 188 Bin TL, Yedek Personel Ödeneği; 5 Milyon 700 bin TL olmak üzere toplam 72 Milyon TL personel istihdamı için para harcayacağız.’’ dedi.

Balçova halkı adına takipçisi olacağız
142 milyon lira bütçenin 72 milyon Lirası, yani her 2 Liradan 1 Lirası personel giderleri için harcanacağını belirten AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkhan Yıldızhan, ‘’Geçmişte belediyeye doldurduğunuz; Tanıdık, eş, dost ve parti mensupları yetmeyecek; 2020’de işçi alım limitleriniz dolu olmasına rağmen Genel Başkan Yardımcınız ve Parti Liderleriniz ricacı olduğu için personel almaya devam edeceksiniz. Yasa gereği personel limitini aşılan durumda, personel alınması halinde, alınan işçilerin maaşlarının kamu zararı oluşturacağı ve bu zararında Belediye Başkanı tarafından ödenmesi gereken zimmet ortaya çıkınca ‘’Pandemi var ya da boş kadrom var.‘’ mazeretlerinin arkasına saklanacaksınız. Yok öyle yağma. Başkanın yasaya aykırı olarak işe aldığı personele ödediği 234 Bin TL‘nin Balçova halkı adına takipçisi olacağız.’’ dedi.  

Borç alamayınca, SGK ve vergileri ödemiyorlar
Belediye’nin borçlunun 110 Milyon TL olduğunu belirten Başkan Yıldızhan, ‘’2022 yılında 18 Milyon 348 bin TL borç taksiti ödeyeceğiz. Buda bütçenin yaklaşık yüzde 13’üne denk geliyor. Belediye borç limitlerini doldurmuş, yani artık borçlanamıyor. Kolayını bulmuş, devlete SGK ve vergilerini ödemiyor. Bunları ödese maaş ödeyemeyecek. Binek araba kiralamak için 2 milyon, İş makinası kiralamak için 2,5 milyon, bunların bakım onarımı için 1 milyon 400 bin TL ödeyecek. Yani bütçenin yüzde 4’ne denk gelen 5 milyon 900 bin TL araçlar için harcanacak. 1 Milyon TL’ye Belediyeye bilgisayar alınacak. 1 Milyon TL’de yakıt gideri harcanacak. Bu ikisi de oransal olarak bütçenin yüzde 1,5’ne karşılık gelecek. Koskoca Belediye, bütün yıl boyunca, kendi parası ile yapacağı ‘Yol ve Tretuvar çalışmaları için 1 milyon 200 Bin TL, park ve bahçelerin yenilenmesi için 900 bin TL, okulların yenilenmesi için 700 bin TL harcayacaktır. Bu işlerin toplamı da 2 milyon 800 bin TL olup, bütçenin oransal olarak yüzde 1,9’una denk gelmektedir.  19 Şubat 2019‘da seçim yatırımı olarak temeli atılan kültür merkezi inşaatı 2,5 yıl geçmesine rağmen duruyor. 2022 de Büyükşehir Belediyesi yardım ederse tamamlamak için ihale yapılacak. Belediyemizin düştüğü hale bakın.’’ dedi.

Sosyal belediyeciliğe sığınıyorlar ama o da yok!
‘’Ne zaman hataları ortaya çıksa, ne zaman acziyetlerini ortaya koysak, Merkezi hükümeti suçlayarak ayıplarını örtmeye çalışmaktadırlar. Biz yatırım yapmıyoruz sosyal belediyecilik yapıyoruz sloganı ile her şeyin üstünü örtmeye çalışıyorlar.’’ Diye sözlerine devam eden AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, ‘’Sosyal Belediyecilik için üniversite öğrencilerine verilen yemekler, ihtiyaç sahipleri için harcanan para, engelliler için yapılan harcamalar olarak bütçeye 5 milyon 400 bin TL para koymuşlar. O da bütçenin yüzde 3,8’ne denk geliyor. 142 milyon lira bütçenin sadece 5 milyon 400 bin lirasını halkın sosyal ihtiyaçları için harcayıp, sosyal belediyecilik sloganları ile belediye yönetiyorlar. Bu kadar küçük bir harcama ile yaptıklarını başarı gibi gösterip bol bol fotoğraf paylaşıp, reklam yaparak Belediye yönetimindeki ayıplarını örtüyorlar. Doğruları söylemek bizim görevimiz takdir ise Sayın Balçovalıların.’’ dedi.

 
TOKİ'den İzmir'de 141 konutluk açık artırma!
 
İzmir'de otomobilde 98 uyuşturucu hap ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Muhtarların sorunlarını da biz çözeceğiz"
Muhtarların sorunlarını paylaşan CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, “Ülkemizin ...
Soylu: Önemli bir göç dalgasıyla karşı karşıyayız
İçişleri Bakanı Soylu, Afganistan'daki gelişmeler üzerinden yaptığı değerlendirmede ...
CHP'de o ilçede kongre tarihi belli oldu: Dikkat çeken aday bolluğu!
CHP yaşanan toplu istifayla başkan ve yönetimin düştüğü, yerlerine geçici ...
 
"Sosyal medya toplumsal barışı tehdit eder hale geldi"
Türk Konseyi Medya Forumu'na video mesaj gönderen Erdoğan, "Hiçbir denetimin ...
AK Partili Sürekli'den Çeşme'de altyapı salvosu!
AK Parti İl Başkanı Sürekli Çeşme mesaisinde "Yaklaşan kış mevsimi, ilçe ...
Bakan Akar'dan Nato Zirvesi'nde kritik görüşmeler
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel'de ABD'li, İngiliz ve Yunan ...
 
Babacan'dan İzmir'de MB rezervi çıkışı!
MB döviz rezervinin eksi 52 milyar dolara gerilediği çıkışı yapan DEVA ...
Erdoğan açıkladı: Suya kademeli tarife geliyor
1. Su Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlanan eylem planı ...
AK Parti'den Başkan Oran'a tepki!
AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, ‘’Gelir-gider ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri