POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Kobani davasında karar ertelendi
Kobani davasında karar ertelendi
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
27 Haziran 2022 Pazartesi - 16:03

AK Parti ile İZDEDA'dan bir zirve daha: Masada trafo formülü!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yönetimi AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan ile bir araya gelerek Bayraklı’daki 1’inci Proje Alanı’nda evsiz kalan 16 aile için düşünülen 'trafo formülü'nü masaya yatırdı. 

AK Parti ile İZDEDA dan bir zirve daha: Masada trafo formülü!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'de 30 Ekim 2020 günü meydana gelen büyük depremin ardından evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik mesailer sürüyor. 

Felaketin merkez üstü Bayraklı'da devreye sokulan 7 proje alanından Barış, Cumhuriyet, Saraçoğlu ve Adalet sitelerinin bulunduğu 1'incisinde 24 aile inşa edilen evlerin daire sayısı düşülünce açıkta kalmıştı. 8 aile barınma sorununa farklı yollardan çözüm bulurken, açıkta kalan aileler için ortaya ‘trafo formülü’ atıldı. 



'Trafo formülü' Bayraklı Belediyesi tarafından açıkta kalan ailelerin sorununa çözüm için gündeme getirilmiş, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ilçe sınırları içerisinde başka bir yer tahsisi önerilmişti. Ancak 1'inci proje alanında yer alan trafo yerine yer inşası planı belediyenin önerdiği yer yeşil alan statüsünde bulunduğu için çıkmaza girmişti. 

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yönetimi AK Parti İzmir Milletvekili Mamhut Atilla Kaya ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan ile bir araya gelerek Bayraklı’daki 1’inci Proje Alanı’nda evsiz kalan 16 aile için düşünülen bu formülü masaya yatırdı. 

SANDAL İLE ÖNEMLİ GÖRÜŞME!
AK Parti İzmir İl Binası’nda gerçekleşen ve İZDEDA’yı ise Başkan Yardımcısı Bilal Çoban ve Yönetim Kurulu üyesi Türkan Değirmencioğlu temsil ettiği toplantıda 1. Proje Alanı’nda kalan mülkiyeti Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye(TEİAŞ) ait olan ve resmi olarak trafo alanı olan bölüme bir bina inşa edilmesi ve açıkta kalan depremzedelerin konut sorununun bu yolla çözülmesi planı ana gündem maddesi oldu.

AK Partili Kaya’nın toplantıda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı arayarak konu hakkında görüştüğü, İZDEDA heyetinin ise bu hafta için çözüm ve detaylar için Sandal ile bir araya geleceği öğrenildi. 

KURBAN BAYRAMI SONRASI ÇÖZÜM BEKLENİYOR
Trafo alanının tahsisinde yaşanan çıkmazla ilgili Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ile görüşecek olan İZDEDA heyeti Kurban Bayramı sonrasında konunun tüm paydaşları ile geniş katılımlı bir toplantı organize edecek. Sorunun çözümü için gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ardından bakanlığa gidilecek ve bayram tatili sonrası düğümün çözülmesi için son adımlar atılacak. 

3. PROJE ALANI’NDAN DEPREMZEDELERE DE ÇÖZÜM OLACAK
Öte yandan 1. Proje Alanı’nda evsiz kalan 16 ailenin yanı sıra 3. Proje Alanı’nda çekilecek kurada açıkta kalması beklenen ailelerin de trafo alanına inşa edilmesi planlanan binaya yerleştirilmesi konuşulan çözüm önerileri arasında. 

 
Pınar Gültekin davasında önemli gelişme!
 
İzmir'de ekmeğe bir zam daha!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal Çatal 29 Haziran 2022 Çarşamba 23:52

İzmir 30 Ekim 2020 depreminde yıkılan 1.nci proje alanında kura sonucu açıkta kalan 16 depremzedelerin sorunu ele alınmasını sağlayan İZDEDA başkanı Haydar ÖZKAN bey ve başkan yardımcı Bilal ÇOBAN,a Yönetim Kurulu üyesi Türkan DEĞİRMENCİOĞLU Hanfendiye çok teşekkürler ederiz Sayın Vekil Mahmut Atilla KAYA,nın olumlu yaklaşım ve çözüm odaklı gayret lerim bizleri ümitlendirdi.Sayın Bayraklı belediye başkanı Serdar SANDAL bizleri anlamasını ümit ediyoruz.Kuralar çekilmeden açıkta kalacağımızı bilmeden Trafo alanı için bizler mücadele ettik basın resimlerine bakabilirsiniz.Belki hiç toplantıya gelmeyen bir çok kişi şu sbda 1.nci proje alanında evlerini aldı oturuyor veya kiraya verdi fakat bizlet hala mücadele etmeye yetkilileri rica etmeye yalvarmaya devam ediyoruz. Büyük şehir belediye başkanı sayın Tunç SOYER,in bu konuda önderlik etmesini Sayın Srrdsr SANDAL ve meclisini Bayraklı belediyesini çözüm odaklı ikna etmesini rica ediyoruz.Bixlrt sentixden mahallemizde bici isteyen komşularımızdan ayrılmak istemiyoruz. Bu yaştan donra REZERV alanı çözüm olarak bize son çare olarak sunulmasını kabul etmiyoruz.İzmir millet vekilleri, Tokili yetkilileri çözüm ve yardım sözü vermişken .Bayraklı belediyesinden karşılık beklemeden her türlü yardımı beklemek bizlerin hakkı. Bir evim vardı CUMHURİYET SİTESİNDE ana yola bakan 4 kat Güney cepe 110 m2 kimse bana Yapacak bir şey yok demesin lütfen .Çözüm ortada yapılacak işlem belli.Sayın Devlet ve yerel yönetimler nicleri anlamanızı, lütfen Empati yaparak kararlarınızı bu yönde vermenizi AİLEM adına rica ediyor. Çıkacak olumlu haberi 1.nci proje alanında açıkta kalan 16 depremzedeleri mutlu etmesini bekliyorum Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
Gülsevim 29 Haziran 2022 Çarşamba 19:28

Sayın başbakanım teiaşın olduğu yer sağlık ocağı olacak tı biz yaşlılarda düşünün bu gün çaymalleye gittim geldim tansiyonum yükseldi biz oraya sağlık ocağı istiyoruz teşekkürler

Yorumu oyla      0      0  
Gülsevim 29 Haziran 2022 Çarşamba 19:27

Sayın başbakanım teiaşın olduğu yer sağlık ocağı olacak tı biz yaşlılarda düşünün bu gün çaymalleye gittim geldim tansiyonum yükseldi biz oraya sağlık ocağı istiyoruz teşekkürler

Yorumu oyla      0      0  
Gülsevim 29 Haziran 2022 Çarşamba 19:23

İyi akşamlar bizim mahallemizde sağlık ocağı bile yok teiaşın yeri sağlık ocağı deniliyordu biz yaşlı insanlar olarak çaymahalleye gidiyorum canımız çıkıyor biraz bizide düşünün gayrı teşekkür ediyorum

Yorumu oyla      0      0  
Yusuf saraç 27 Haziran 2022 Pazartesi 23:54

Sayın idareciler bende sarac oğlundan depremde zarar gören lerden biriyim henüz bende açıkça kaldım 4 daire vardı Birtane bile düşmedi rica ediyoruz lütfen yöneticiler bizlerde yardımcı olsunlar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Gültekin davasında önemli gelişme!
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan ...
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Ödülleri sahiplerine kavuştu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen, Türkiye'nin en köklü ...
Buca'daki ağaçlık alanda yangın paniği!
İzmir'in Buca ilçesi Seyirtepe mevkisinde ağaçlık alanda çıkan yangın ...
 
İzmir'deki kritik operasyonun perde arkası: Sahte faturayla binlerce sentetik ilaç!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün İzmir Emniyet Müdürlüğüne yeni ...
İzmir'de İHA'lı yasa dışı geçiş operasyonu!
Urla ilçesinde, insansız hava aracı (İHA) ile yasa dışı yollardan Yunan ...
TÜİK açıkladı: İzmir'de trafiğe kayıtlı kaç araç var?
2022 Mayıs ayı sonu itibarıyla İzmir'de trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı ...
 
Bakanlıktan tatil planı yapanlara uyarı!
Ticaret Bakanlığı, tatil planlarında görülen artışla birlikte tüketicileri, ...
Süpürge sesi yüzünden 40 yıllık eşini boğdu!
Ümraniye'de temizlik yaparken ses yaptığı gerekçesiyle elektrik süpürgesinin ...
Anagold Madencilik siyanür sızıntısını doğruladı!
Erzincan'daki altın madeni işletmecisi Anagold Madencilik, siyanür borusunun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri