POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
30 Ekim 2020 Cuma - 12:09

AK Parti’den Tugay’a salvo: Karşıyaka’nın 500 günü heba oldu!

Karşıyaka İlçe Başkanı Keseli, Belediye Başkanı CHP’li Tugay’ı hedef alarak, “Karşıyaka yönetilemiyor” dedi. Keseli geçen süreyi de “500 günlük hizmetsizlik” olarak nitelendirdi. Keseli ayrıca, “Karşıyaka’nın 500 günü heba oldu” çıkışına imza attı.

AK Parti’den Tugay’a salvo: Karşıyaka’nın 500 günü heba oldu!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin, yerel seçim sonrası göreve geldiği ilk 500 günü değerlendirdi.

Keseli’ye AK Partili Meclis Üyeleri Ahmet Uğur Baran, Adem Öztürk ve Mustafa Yıldız ile ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

“DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE İŞ YAPIYORLAR”
Toplantıda Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ekibinin deneme yanılma yöntemiyle iş yaptığını söyleyen Keseli, “Sayın Başkan ve ekibinden 500 günlük süre içinde belediye binası giriş katı tadiladı, Mavişehir'de mağduriyet yaratıp, Ulubatlı Hasan misali çadır dikme, baraka gibi büfe açıp kapatma dışında bir şey gördük mü? Görmedik. Bir de Karşıyaka Belediyespor basketbol takımının açılma kapatılma süreci var ki, bu da körlemesine deneme yanılma yöntemiyle hareket ettiğinizin göstergesi. Oysa Sayın Başkan Tugay'ın vaatleri vardı. STK'lar için ortak bina yapılacaktı. 500 günü aşkın süredir daha proje aşamasındalar... Demek ki bunun adı 500 günlük hizmetsizlik. Demek ki 500 günümüz heba oldu. Karşıyaka'nın otopark sorununa neşter vurulacaktı. Ulaşım sorunları için kalıcı çözüm çalışmaları yapılacaktı. Kent meydanı oluşturulacak, ilçenin sahil kesiminin dışına da belli hizmetler taşınacaktı. Bakın yine yağmurlar geliyor. Baktılar hava bozdu, ilçeyi su basacak; birkaç gün önce sizlerin de gazete ve haber sitelerinde yer alan "Çalışıyoruz" mesajını verdiler. Para tutan bazı çalışmaların korona sürecinde aksaması normal ama can dostlarımız için bir mezar yeri yapımını dahi söz verdiler ama başaramadılar.” dedi.

“DÖNME DOLAP DEĞİL, UÇAN HALI GEREKLİ”
İZBAN hattı nedeniyle Karşıyaka’nın ikiye bölündüğünü söyleyen Keseli hem bu duruma tepki gösterdi.

Keseli, “Bugün İZBAN hattı nedeniyle Karşıyaka ne yazık ki Çin Seddi gibi ikiye ayrılmış durumda. Vatandaş üç adım ötedeki komşusuna gidebilmek için 3 mahalle geçiyor neredeyse. Fakat bunu çözmek için hiçbir çaba da, ortaya konmuş niyet de yok. Buna karşın Sayın Başkan seçim vaadi olarak Londra'daki gibi dev dönme dolap yapacağını söylemişti. Eğer çıkış noktamız lunaparklarsa, Karşıyakalıların dönme dolaba değil, karşıdan karşıya geçmelerini sağlayacak uçan halıya ihtiyacı var.” dedi.

“HEP BATTI VAR, ÇIKTI BİR TÜRLÜ GELMİYOR”
Ulaşımda battı çıktı eksikliği ve Karşıyaka Çarşı için bütçe yetersizliğine değinen Keseli, “Bugün Altınyol'dan geldikten sonra Çiğli'ye kadar battı çıktı var mı? Serinkuyu Kavşağı sürekli yoğun. Var mı bir çözümünüz? Bununla birlikte Büyükşehir de Karşıyaka İskele önüne battı çıktı yapacaktı ama görüyoruz ki hep battı var, çıktı bir türlü gelmiyor. Karşıyaka Belediyesi'nin göz bebeğimiz Çarşı için 2021'e dair ayırdığı para yalnızca 2 milyon lira. 2 milyon lirayla Karşıyaka Çarşı'nın nesini düzeltecek, hangi derdine deva olacaksınız?” ifadelerini kullandı.

“YERLER ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR”
Karşıyaka’da sahil şeridinin büyük eksikleri olduğunu vurgulayan Keseli, “Bugün hem uzun, hem de geniş bir sahilimiz var. İnsanlar sahile davet ediliyor. Davet güzel ama ev sahibi, vatandaşı ağırlayamıyor. Tuvalet sayısı sınıfta kalıyor. Bir gofret, su almaya kalksanız alacak yer yok. Çöp kutuları sürekli taşmış durumda. Hastalığa davetiye çıkarıyor. Yerler çöpten geçilmiyor. Böyle ev sahipliği olur mu? İnsana değer vermeyen, ihtiyaçlarını karşılamayan toplama kampı gibi bir anlayış karşısında sahilimiz güzel olsa ne olur? Çöp konusu yalnızca sahilin sorunu da değil ayrıca. Belediyenin temel hizmeti olan temizliğin, ilçenin hemen her noktasında aksadığını görüyoruz. 8 milyon 800 bin liralık faiz gideri kadar bile temizliğe para harcanmıyor. Mavişehir olsun, Bostanlı yahut Alaybey... Karşıyakalılar kötü kokuyla uykusundan uyanır hale geldi. Mazgallardan lağım kokusu geliyor. Sürekli doğal hayatı korumaktan bahseden Sayın Başkan ve yönetimi, lütfen doğal hayat duyarlılığınıza hamam böceklerini, sivri sinekleri, haşereleri ve fareleri dahil etmeyin. Bunlar hastalık yayıyor hastalık. Bostanlı Pazaryeri deseniz yırtık pırtık brandalarla ayakta kalmaya çalışıyor hala.” dedi.

“KARŞIYAKA NE KENTİ OLACAK?”
Karşıyaka Belediyesi’nin ilçeye bir kimlik ve vizyon kazandırmada sınıfta kaldığını söyleyen Keseli, “Merak ediyor ve soruyoruz? Karşıyaka'yı ne kenti haline getirmek istiyorsunuz? Eğitimle mi özdeşleşecek, sporla mı, sanatla mı, üretimle mi, turizmle mi? Yoksa dinamizmini iyice kaybettirip ilçemizi dev bir huzurevi mi yapmak istiyorsunuz? Bakın ilçemizde küçük sanayimiz var. Ona bile sahip çıkılamıyor. Altyapısı, yolları her şeyiyle çile. Az sayıdaki işletmeyi oradan nasıl kaçırırım diye düşünseniz, ancak böyle kaçırırsınız. Bununla birlikte denizden kopuk bir Karşıyaka'yı kabullenemiyoruz. Mavişehir bölgesine yeni iskele yapacağını, deniz taksi uygulamasını hayata geçireceğini söyleyen Karşıyaka Belediyesi, herhalde ambulans teknesini Büyükşehir Belediyesi'ne devrettikten sonra denizlerden elini ayağını çekmiş olacak ki bu konu da rafa kalktı.” dedi.

“DOKTOR BAŞKAN DEDİK AMA…”
Karşıyaka Belediyesi’nin sağlık alanında hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Keseli, “Sayın Cemil Tugay göreve geldiğinde dedik ki "Doktor başkan"... Sonrası ne oldu? İlk yardım gibi hayati bir hizmeti bile parayla veren bir belediye ortaya çıktı. Gezici bir sağlık merkezi yapılamaz mıydı? Belediye tarafından hazırlanan 2021 performans raporuna göre sağlık hizmeti verilen kişi sayısı 2019'da 6351 kişiyken bu sayı 2021'de yalnızca 1500 kişi olacak.” ifadelerini kullandı.

FLAŞ MALATYA ÇIKIŞI!
Karşıyaka Belediyesi’nin doğrudan temin ve ihalelerinde Malatyalı bir firmanın ön plana çıktığını belirtip, bunun nasıl olduğunu sorgulayan Keseli, “Hatırlayacaksınız önceki başkan döneminde ilçemizde bir Konya ve Konyalı sevdası vardı. Bu dönem de anlayamadığımız bir Malatya sevdası var. Doğrudan teminlerde, ihalelerde hep Malatyalı bir firmanın ön plana çıkması bir tesadüf mü? Biz AK Parti olarak Konya'yı da Malatya'yı da çok seviyoruz ama ilçemizin çıkarlarını da en az o kadar seviyoruz.” dedi.

“KENT AŞ KOMİSYONCULUĞA DÖNMÜŞ”
Belediye şirketi Kent AŞ’nin yaptıklarını eleştiren Keseli, “Gelelim Kent AŞ'ye... İlçemizin hayırsız evladı ve sayısalcıların en iyi anlayacağı ifadeyle yutan elemanı. Kamu kullanımında olması gereken yerler, birer birer önce Kent AŞ'ye, oradan da şirket maharetiyle özel sektöre geçiyor. Kent AŞ bildiğimiz kadarıyla işletmecilik yapan bir şirket. Fakat iş tanımı komisyonculuğa dönmüş olacak ki, tesisler birer birer el değiştiriyor, özel sektöre devrediliyor. Fiyatlarsa fahiş. Karşıyakalının malı, Karşıyakalıların tesisleri, Kent AŞ marifetiyle tırnak içinde söylüyorum "elit müşteri" peşinde. Oysa buralar herkesin erişebileceği yerler olmalı.” dedi.

“KARŞIYAKA YÖNETİLEMİYOR”
Karşıyaka’nın mali disiplin adı altında hizmetsizliğe sürüklendiğini söyleyen AK Partili Keseli, “Üzülerek söylüyorum ki lider ilçe Karşıyaka kavramı her geçen gün eriyor. Karşıyaka bugün yönetilemiyor. Yönetim katında bile birbirine giren CHP'lileri barındıran belediyemiz, belediye binasına dahi hakim değilken, 102 kilometrekarelik alanda hizmet beklemek tam bir hayal. Sayın başkan her fırsatta kendinden önceki belediye başkanının kötü bir mali tablo bıraktığını söylüyor. Assaydınız ya belediye binasına bir pankart, "Belediyeyi şu kadar borçla devraldık" diye. Onu yapmak yerine tek söylemleri "Belediyeyi mali düzlüğe çıkaracağız" oluyor. O halde açıkça ortaya koyun mali çöküş, Karşıyaka'yı hangi parti yönetirken yaşandı? Mali disiplin, Karşıyakalıların temizlik ve çeşitli hizmetlerinden keserek olmaz. Bizler Karşıyakalıyız ve Karşıyaka'ya bu hizmetsizlik, bu ceket koysam seçilirim anlayışı uymaz. Bunu da 2023'te hep birlikte göreceğiz. Yalı Mahallesi de bu hizmetsizlikten bıktı, Atakent de bıktı, zaten yıllardır görmediğiniz Örnekköy ve Cumhuriyet mahalleleri de. Unutulmasın ki Karşıyaka çivi çakılamayan bir SİT Alanı değildir. Geliştirilmesi, hakkının verilmesi, layıkıyla yönetilmesi gereken bir kenttir.” dedi.

“SOYER İLE ARANIZ MI BOZULDU?”
Toplantının sonunda Belediye Başkanı Tugay’a flaş bir soru yönelten Didem Keseli, “İlçede yapılmasını istediklerimizi söyleyince Sayın Cemil Tugay ve yönetimi "O Büyükşehir'in işi" diyor. Peki Büyükşehir hangi parti tarafından yönetiliyor? Göreve gelirken Tunç Soyer ile çok sıkı fıkı olan diyaloğunuz herhangi bir sebepten bozuldu da o yüzden mi Büyükşehir ile ilgili konularda gidip talepte bulunmuyorsunuz? Lütfen açıklayın.” dedi.

 
Güneşi de zapt edemedik zaten…
 
Çeşme'de Cumhuriyet coşkusu balkonlardan taştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce 'yol arkadaşları'nı açıkladı: İzmir'den o isim de var!
Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce neler yapacaklarına ilişkin ...
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörü Hotar’a: Akıl tutulması yaşıyor
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Rektörü Prof. Dr. ...
Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti
Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, akciğer ...
 
İYİ Parti'de Özdağ disipline sevk edildi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ disipline sevk edildi.
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'boykot' çıkışı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fransız ürünlerine boykot çağrısına ilişkin Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Yücel'den Cumhuriyet kutlamasında iktidara sert mesaj
Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü programında konuşan ve iktidarı ...
 
Devlet erkanı Anıtkabir'de: İşte Erdoğan'ın mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir'di. ...
Başkan'ın sert sözlerine muhtardan yanıt: Onun istediği gibi değil...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı’nın, “Beyefendi kendini Kemalpaşa ...
AK Partili Başkan koronavirüse yakalandı
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri