POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
7 Haziran 2020 Pazar - 17:48

AK Partili Başdaş'tan Batur'a '4 milyon' tepkisi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Başdaş, Konak Belediye Başkanı Batur’un “Pandemi sürecinde 4 Milyon TL” harcadık açıklamasına tepki gösterdi.

AK Partili Başdaş tan Batur a  4 milyon  tepkisi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un “Pandemi sürecinde 4 Milyon TL harcadık" açıklamasına tepki gösterdi. 

Başdaş, Konak Belediyesi tarafından İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, 450 bin adet maske, 21 bin 472 eldiven, 8 bine yakın gıda kolisi dağıtıldığını ve salgınla mücadeleye için 4 milyon TL harcadığını ifade eden Batur’a bu paraların nereye harcandığını sordu. Meclis üyelerinin yapılan harcamalarla ilgili bilgilendirilmediğini de belirten Başdaş; “ Sayın Başkan, pandemi sürecinde yapmadığı çalışmaları PR olsun diye bir haberle bastırmak istiyor. Kimse kusura bakmasın, biz bu süreçte daima sahalardaydık, ne başkanı ne de belediyenin hizmetini görmedik. Sayın Başkan bu açıklamayla hem kendi tembelliğini hem de belediyenin hizmetsizliğini bastırmak istiyor.“ dedi.

BÜYÜK TALİHSİZLİK 

Batur’un açıklamalarını büyük talihsizlik olarak değerlendiren Başdaş; “ Konak ilçemiz İzmir’in kalbidir. Öyle çiçek böcek belediyeciliği ile lafla gemi yürümez. Belediyecilik icraat işi. Pandemi sürecinde vatandaşla hemhal olan bizdik. Bu açıklama millete telefon numarasını verip o numaraya gelen yardım taleplerini cevapsız bıraktığınız günü gözümüzde canlandırdı. Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz. Bize somut hizmetlerle gelin. 4 Milyon TL nereye harcandı. Onun bir dökümünü yapın. AK Parti Konak İlçe Başkanlığı olarak maske, dezenfektan, gıda kolisi, gıda nakit kartı ve sayamadığımız bir çok hizmeti rekor düzeyde hayata geçirdik. Ve kime ne yaptıysak hepsinin dökümü bizde mevcut. Adreslerine kadar hepsi somut. Siz de buyurun dökümü vatandaşa sunup, şeffaf belediyecilik örneği sergileyin. Biz daima yapıcı eleştiri yapmayı kendimize ilke edindik. Defaatle yerel yönetimler yapmak istediğiniz, Konaklı vatandaşımızın lehine olan her şeyde buyurun size destek verelim dedik. Çünkü bizim tek bir derdimiz var. Konaklı vatandaşlarımız gerçek anlamda hizmet görsün. Gelinen noktada gördüğümüz o ki hizmet yerine laf üretiliyor. Buradan kendilerini samimiyete davet ediyorum.” diye konuştu.

ŞEFFAF OLUN 

Konak Belediyesi’ni şeffaflığa davet eden Başdaş; “ İzmir’in kalbi Konak İlçemizde bugüne dek Konak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Programı çerçevesinde 25 Bin 228  vatandaşımıza Bin TL’lik, 7 bin 306 vatandaşımıza ise 5 Yüz TL’lik nakdi yardımda bulunuldu. Yine Vakıf aracılığıyla 1039 vatandaşımıza gıda kartı, Vefa Destek Grubu olarak da 1473 vatandaşımıza gıda kolisi desteği verilmiştir. AK Parti Konak İlçe Başkanlığı olarak 10 Bin gıda kolisi, 15 Bin maske ve 5 Bin adet dezenfektan dağıtımını gerçekleştirdik. Konak belediyesinden şeffaf açıklama bekliyoruz. Pandemi süreci siyasete alet edilmeyecek kadar önemli bir konu. Neyi yaptıysanız sizden millet dökümünü bekliyor. Çünkü her gördüğümüz vatandaşa bize teşekkür edip, belediyenin bu süreçte sınıfta kaldığını ifade ediyor.” dedi. 

MECLİS ÜYELERİMİZ BİLGİLENDİRİLMEDİ 

Belediye Meclis Üyelerinin de bilgilendirilmediğini belirten Başdaş; “ Asli görevlerin reklamının yapılması etik değilken Konak Belediyesi yapmadığı hizmetleri bile yapmış gibi gösteriyor. Belediyecilik bir defa ekmek, boyoz dağıtmak ile 65 yaş üstüne nutuk dağıtmak ile yapılmaz. Meclis üyelerimize  Skype’de grup oluşturup bilgi verileceği söyleniyor o da sadece söylemde kalıyor. Bir defa bile toplantı yapılmıyor. Maske ile ilgili her hangi bir sayı paylaşımı yok. Buradan Sayın Başkanı şeffaf bir yönetim anlayışına davet ediyorum.” diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması: Ne zaman yapılacak?
 
Bakan Koca son durumu paylaştı, uyarı yaptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 9 Haziran 2020 Salı 20:44

Tebrikler Başkan

Yorumu oyla      0      0  
Volkan tanriverdi 8 Haziran 2020 Pazartesi 06:40

Sayın baştaş sizin yaptığınız yardımları bölge bölge acıklarmısınız merak ettim Ayrıca çarşamba günü beni ara deyip mesajlara bakmayan kim siz daha iyi bilirsiniz benim ne kadar akp li oldugumuda alem bilir hadi allaha emanet olun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması: Ne zaman yapılacak?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ertelenen kurultayı, Ankara Eryaman'daki stadyumda ...
İçişleri Bakanı Soylu'dan İdlib açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''İdlib meselesi her ne kadar virüs yüzünden ...
CHP'li Bayır'dan çarpıcı çevre mesajları
İzmir Konak Kent Konseyinin düzenlemiş olduğu Dünya Çevre Günü Etkinliğinde ...
 
Sürekli’den o isimler için CHP’ye ‘disiplin’ çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, ‘Camiden müzik yayını’ soruşturmasında ...
CHP Ankara İl Başkanı Akıllı'dan İzmir mesaisi: 3 başkanı ziyaret etti
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı İzmir’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. ...
CHP'de meclis üyesinin 'ev hapsi' kalktı, eski il yöneticisi serbest kaldı
Sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle ...
 
Erdoğan: Kurallara uyulmazsa kısıtlama geri gelir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleşen 10 yeni Millet Bahçesi açılış törenine ...
Bakanlık paylaştı: Polis ve bekçinin yetki farkları
İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından "Polis - Bekçi Yetki Karşılaştırması" ...
AK Parti'den erken seçim iddialarına yanıt
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Seçimler, Haziran 2023'te yapılacak" dedi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri