POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:27

AK Partili Dağ'dan CHP'ye 'nepotizm' salvosu!

Dağ, "İzmir’de CHP’li belediyelerin gözümüzün içine baka baka yalan söyledikleri bir durumla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz hafta İzmir’de belediyecilik açısından son derece üzücü bir hafta geçirdik. Seçim öncesinde ve sonrasında yapmayacaklarını taahhüt ettikleri şeyleri tek tek yaptıklarını görmekteyiz. Son günlerde ne yazık ki bu güzel şehir sadece ilçe belediyelerinde gerçekleşen usulsüzlükler ve nepotizm ile anılır oldu" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Dağ dan CHP ye  nepotizm  salvosu!

İzmir'de Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ilçe belediye başkanlarının aldıkları atama kararları tartışma konusu olurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan önemli açıklamalar geldi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, turizm sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “İzmir’de CHP’li belediyelerin gözümüzün içine baka baka yalan söyledikleri bir durumla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz hafta İzmir’de belediyecilik açısından son derece üzücü bir hafta geçirdik. Seçim öncesinde ve sonrasında yapmayacaklarını taahhüt ettikleri şeyleri tek tek yaptıklarını görmekteyiz. Son günlerde ne yazık ki bu güzel şehir sadece ilçe belediyelerinde gerçekleşen usulsüzlükler ve nepotizm ile anılır oldu" ifadelerini kullandı. 

“Gözümüze baka baka yalan söylüyorlar” 
Son dönemde İzmir’de belediyecilik açısından üzücü hadiselerin yaşandığını söyleyen Dağ, "31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden önce ve sonra buldukları her fırsatta adil yönetim anlayışından ve liyakat esaslı atamalardan bahseden bir CHP vardı. Ancak göreve geldikten bir süre sonra söylediklerinin tam tersini yapan bir CHP ile karşı karşıya kaldık. Bu durum, gözlerimizin içine baka baka yalan söylediklerinin kanıtı niteliğindedir. Son günlerde yaşanan hadiselere baktığımızda, şehrimizin ne yazık ki ilçe belediyelerindeki usulsüzlükler ve nepotizmle ülke gündemini meşgul ettiğini görüyoruz" dedi. 

Belediyenin şahsi mülk gibi görülemeyeceğinin altını çizen Dağ, “Belediye şirketleri, belediye kaynaklarının sağlıklı ve verimli kullanılması noktasında önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu nedenle şirketlerin yönetimi için görevlendirilen kişilerin özenle seçilmesi gerekmektedir. Son günlerde ise Karaburun ve Torbalı’da bu özenin gösterilmediği atamalar görmekteyiz. Bir tarafta Torbalı Belediye Başkanı üniversiteden henüz mezun bile olmamış oğlunu genel müdür yardımcılığına atadı ve bunu yaparken de o ilçedeki tüm gençleri güvenilmez ilan etti. Diğer tarafta ise Karaburun Belediye Başkanı kendisini genel müdür, akrabalarını ise üst düzey yönetici olarak görevlendirdi. Ardından gelen eleştirilere ise hiç çekinmeden, pişkince bir basın bildirisi ile tepki gösterdi. Tüm bunların yanında bir de Kemalpaşa Belediye Başkanı’nın, yanına bir kamu görevlisini alarak şahsi alacak-verecek meselesinin peşine düştüğünü gördük. Bu durum hem hukuka aykırı hem de fecaat bir durumdur. Her ne şekilde olursa olsun, vatandaşlardan gördüğü teveccühe ve aldığı oylara ihanet edenleri ne tarih affeder ne de İzmirliler" diye konuştu. 

“Başarısızlığın itirafı” 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın turizmciler ile yaptığı toplantıda söylediklerine de değinen Dağ, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: İzmir geçmişte gelişmişlik düzeyi açısından İstanbul ve Ankara ile kıyaslanan bir şehirdi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İzmir’in turizmde bulunduğu konumu Bitlis ve Sivas örnekleri üzerinden ifade etmeye çalışması ve bunu yaparken de bu güzide şehirlerimize yönelik kırıcı bir dil kullanması gelinen noktayı özetlemektedir. Bu aslında bir vizyon daralmasının da ispatıdır. İzmir, ülkemizin turizm potansiyeli en yüksek şehirlerinden biridir ve tarih boyunca da göstergeler hep bu durumu tasdik eder nitelikte olmuştur. Belediye Başkanı’nın kullandığı bu ifadeler, 15 sene içinde İzmir’de başta turizm olmak üzere ne denli başarısız olunduğunun itirafıdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir taraftan ‘Biz bu şehri iyi yönetemedik, profesyonel ligde oynarken alt liglere düştük’ şeklinde bir itirafta bulunurken, bir taraftan da yeni rant yollarının önünü açmayı planladığına şahit oluyoruz. Turizm temsilcileriyle yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşinin de yer alması, Torbalı’daki gibi bir hadisenin Büyükşehir Belediyesinde de gerçekleşebilme ihtimalini akıllara getirmekte ve bunun altyapısının hazırlandığını düşündürmektedir.” 

 
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de önemli mesajlar: Bazı trenleri kaçırmışız!
 
Işılay Saygın'a evinde anlamlı veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de önemli mesajlar: Bazı trenleri kaçırmışız!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin daha hızlı koşması ...
Ankara'dan ekimde 'vizesiz AB' atağı!
Avrupa Birliği'ndne vize muafiyeti için gerekli 72 kriterden 66'sını yerine ...
CHP'de Lider’in ‘kamp’ mesajları ve İzmir!
Son yıllarda siyasette de ‘kamp kültürü' yaygınlaşıyor. Cumhuriyet Halk ...
 
Eski TBMM Başkanı Bozbeyli vefat etti
Eski TBMM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ferruh Bozbeyli, tedavi ...
AK Partili Sürekli'den Torbalı çıkışı: İzmir kaybediyor!
Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un oğlu Efe Uygur'u belediye ...
AK Parti'den Uygur'a sert tepki: Belediye şirketi mi aile şirketi mi?
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un oğlunu belediye şirketi Torbel’e ...
 
Soyer'in o sözlerine Bitlis'ten yanıt geldi!
Bitlis Belediye Başkan Nesrullah Tanğlay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
AK Partili Vekil'den CHP'li Başkan'a 'Özür dile' çağrısı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, ortağının işyerinde yaşadığı tartışmayla ...
İYİ Parti'de kurultay öncesi 'çarşaf liste' hareketliliği!
3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Ankara ‘da gerçekleştirilecek olan İYİ Parti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri