POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
18 Haziran 2020 Perşembe - 11:54

AK Partili Dağ'dan Neptün Soyer'e yanıt: Şato'ya kahve içmeye davet ederse...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ muhatabının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olduğunu söyledi. Neptün Soyer’in kahve davetime yanıt veren Dağ, “Başkanın eşi bizi başkanla beraber şatoya kahve içmeye davet ederse ‘hayır’ demeyiz.” ifadelerini kullandı. Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de 'nepotizm' çıkışı yaptı. 

AK Partili Dağ dan Neptün Soyer e yanıt: Şato ya kahve içmeye davet ederse...

İZMİR- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve son dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirmelerine rağmen eşinin yanıt verdiğini vurguladı.

Milletvekili Dağ yaptığı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süt kuzusu için aldığı sütler Balıkesir’den fabrikalardan satın alınıyor. Sütlerle ilgili şikâyetler var. Başkanın eşi Neptün Soyer’in başkanı olduğu Köy-Koop süreci yürütemiyor. Burada bir akrabayı kayırma, nepotizm var” demişti. Soyer de yaptığı açıklamada, Dağ’ı kooperatife kahve içmeye beklediğini söylerken “Bizim akçeli işlerle işimiz olmaz” yanıtını vermişti.

Katıldığı yeni bir programda süreci değerlendiren Dağ  “Televizyonda daha önce bizim açıklamalarımız olmuştu. Ben açıklama karşısında muhatap olarak büyükşehir belediye başkanımızı düşündüm ve ondan bir açıklama beklerdim. Benim muhatabım büyükşehir belediye başkanımızdır. Onun yaptığı bir faaliyettir. Köy-Koop’ un bir faaliyeti muhataplık noktasında benim muhatabım değildir. Bir diğer nokta o açıklamada kesinlikle parasal bir hususa değinmedim ve değinmemeye gayret ettim. Ama Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer hanımın ‘parayla işimiz yok’ açıklamasını garipsedim. Büyükşehir belediye başkanımızın eşine hem bir kadın hem de Belediye Başkanımızın eşi olduğu için saygı gösteririz. Fakat Büyükşehir Belediyesi’nin nepotizm noktasında yapmış olduğu bir hareket İzmirlilerin kabul edebileceği bir hareket tarzı değildir. Eğer büyükşehir belediye başkanımızın eşi belediye başkanımızla beraber şatoda kahve içmeye davet ederse biz de tabi ki buna hayır demeyiz” ifadelerini kullandı.

BİZ DE DEVAM EDECEKTİK
Yerelde kalkınmanın önemli ve değerli olduğunu da anlatan Dağ, “Dokuz yıldır İzmir’in milletvekiliyim. Aziz Kocaoğlu’nun birçok faaliyetini eleştirdik ama süt kuzusu projesi ile ilgili ben ve diğer arkadaşlarım, milletvekillerimiz, bakanlarımız, başbakanımız, bununla ilgili hiçbir eleştiri getirmedik. Çünkü hem yerelde Tire’de, Küçük Menderes Havzası’nda çalışan insanların kazancı noktasında bir çalışmaydı hem de 155 bin aileye ayda 8 litre süt götüren bir projeydi. Biz de olsak aynısını yapacaktık, daha iyisini yapmaya çalışacaktık. Meseleye böyle baktık” dedi.

PANDEMİ MAZERET OLAMAZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin bahane üretmemesi gerektiğini de anlatan Dağ, “Bir yıllık dönemden daha fazla bir dönem geride kaldı. Bizim elimizde Büyükşehir Belediye Başkanı’nın vaatleri var. Ne zaman neyi yapacağını söylemiş. Bunu yapmış mı yapmamış mı hepsi elimizde. Çoğunu yapmadı. Bununla ilgili (kamuoyuyla paylaşacağım bilgiler vardı ama) salgın süreci devreye girdi. Bu süreçte bu konuda eleştirinin doğru olmayacağını düşündük. Bu konudaki hususu biraz erteledik. Tabi bu konudaki erteleme çok uzun süreli bir erteleme değildir. Bir insan dört sene boyunca salgın sürecini mazeret olarak ortaya koyamaz. Önümüzdeki süreçte biz; kalem kalem bu konudaki hususları mutlaka kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

 
Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi'ni resmen duyurdu
 
Vali Ayyıldız'a veda: İzmir'den ayrıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 18 Haziran 2020 Perşembe 13:01

Nepotizmden en son bahsedecek kişi sanırım AKP'liler olmalı. Nitekim milletvekili eşlerinin nasıl gözle görülür yükselişler yaşadıklarını (Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü gibi), Vali çocuklarının nasıl kaymakam yapıldıklarını ve bir kişinin nasıl üç-beş maaşlı görevlere atandıklarını ibretle izliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den işsizlik çıkışı!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel Kurulu’nda, Sanayi Rekabet ...
BM Genel Kurulu'na Türk Başkan!
Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı ...
CHP Lideri belediye başkanlarıyla görüştü: Hangi talimatları verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Bölgesi belediye başkanlarıyla ...
 
Türk heyetinden Libya'ya kritik ziyaret
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı ...
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP lideri Bahçeli ile 50 dakika süren bir görüşme yaptı.
CHP'li Bakan o şampiyonayı Meclis'e taşıdı!
TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz’ün aynı turnuvada ...
 
CHP'li Sındır'dan 'torba kanun' çıkışı
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
İzmir'de 'yeni normal'in ilk kongresi: Hangi önlemler alınacak?
İzmir’de yeni normalin ilk kongresi İYİ Parti İzmir İl Kongresi olacak. ...
CHP PM Üyesi Tekin'den 'farkındalık' mesaisi
CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin özellikle salgın döneminde Otizm farkındalığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri