POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
30 Mayıs 2023 Salı - 14:32

AK Partili Dağ'dan çarpıcı CHP, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve yeni kabine mesajları!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ gündeme dair çarpıcı açıklamalarda yaptı. Seçim sonucunu değerlendiren AK Partili Dağ, "CHP'de bir genel başkanlık yarışı olacak gibi gözüküyor" derken, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu üzerinden de dikkat çekici yorumlarda bulundu. Dağ'dan 'yeni kabine' mesajları da geldi.

AK Partili Dağ dan çarpıcı CHP, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve yeni kabine mesajları!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ A Haber yayında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

VATANDAŞ, 'ÇÖZERSE REİS ÇÖZER' DEDİ! 
Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Partili Dağ, "Bizim 20 yıllık bir sürecimiz var. Yaptıklarımız var. Yaptıklarımızla birlikte gerçekler var ve gerçekler üzerinden vaatlerimiz var. Sözlerimiz, ifadelerimiz, söylemlerimiz... Dolayısıyla seçmen söylediklerimizi daha doğru gördü. Daha gerçekçi gördü ve hem bu ülkenin büyümesi konusunda mevcut projelerin devam etmesi konusunda çok daha gerekli olduğunun kararını verdi. Aynı zamanda da mevcut sorunları da 'Çözerse Reis çözer' dedi, 'Çözerse AK Parti çözer' dedi, çözerse 'Cumhur İttifakı çözer'" dedi. 

NEYİN SÖZÜNÜ VERDİYSEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ 
AK Partili Dağ, "Karşı tarafın bir kere vermiş olduğu sözleri doğrulayacağı bir geçmişi yok. İktidar geçmişi olmadığı gibi 'Belediyelerde 4 yıldır biz bu sözü veriyoruz ama...', 'Belediyelerde şunu yaptık' diyeceği bir durum yok. 2019 seçimleri gibi baktılar. 2019 seçimlerinde de sürekli olarak birçok vaatler verdiler. Bunlar o zaman için bir geçmişleri olmadığından sadece İzmir geçmişi olduğundan, İzmir dışında bir geçmişi olmadığından vatandaşa bir 'acaba' diye bir durum oluşturdu. Bu sefer bunları söylemelerine rağmen Ankara, İstanbul'da verilen vaatlerin tam tersi yapılmış olması bir kere sembolik anlamına gelmiş olan 'traktör' mevzusu çok sembol haline geldi. İkincisi 'Hiçbir işçiyi çıkarmayacağız. Namus, şeref sözü' denilmesine rağmen on binlerce kişinin çıkarılmış olması bu sefer birçok afaki sözler verilmesi ve aynı zamanda da 'Bunlar bir durum oluşturur mu acaba?' diye bizde de bir takım şeyler oluşturdu kampanya döneminde. Ama bunu gerçekleştirmiş oldukları bir doğruluk söz konusu değil... Biz hep yapabileceğimiz şeyleri söyledik. Cumhurbaşkanımız balkon konuşmasında da söyledi. Biz meydanlarda neyin sözünü verdiysek hayata geçireceğiz, gerçekleştireceğiz. Bu vatandaş nezdinde karşılık buldu.Biz kampanyamızı doğruluk üzerine kurmuştuk, bu şekilde de devam etti" diye konuştu. 

CHP'DE GENEL BAŞKAN YARIŞI OLACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR! 
Dağ yayında CHP cephesindeki gelişmeler hakkında da dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, "CHP'de genel başkan yarışı olacak gibi gözüküyor. Zaten seçim öncesi bunun emareleri vardı. Seçim sonrası Kemal Bey'in o akşam yapmış olduğu açıklama 'Ben buradayım, devam ediyorum' açıklamaya ilk cevap dün İBB Başkanı tarafından verildi. İktidar değişmeyeceğine göre, değişimle alakalı verilmiş olan mesaj mutlaka CHP Genel Merkezi'nde ve genel başkana yönelik bir mesaj..." dedi. 

İÇERİDE BİR KAYNAMA DEVAM EDECEK!
Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise, "Bu noktada yerel seçimlere kadar bu süreci devam ettirecek ama içeride bir kaynama devam edecek. İmamoğlu bu anlamda bir yol içine girmiştir. Muvaffak olur olmaz onu süreç içinde göreceğiz. Ama geçmiş tecrübelerimizin tamamı ki yüzde 31 oy almış Muharrem İnce'nin genel başkanlık süreci başlattığında genel başkanlık sürecinde muvaffak olamadığı gibi aynı zamanda oturtulmuş olan yer itibariyle de ne duruma düşürüldüğünü de geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor. Bu anlamda İmamoğlu bir harekete bir yola girdiğini görüyorum ama netice alma konusunda işinin çok da kolay olmadığını düşünüyorum..

Dağ son olarak yeni kabine süreci hakkında da, "Yeni kabine Türkiye 100 yılı kabinesi olacak. AK Parti bir kitle partisi olduğu gibi aynı zamanda kadro partisi. Kurulduğunda beri inanılmaz kadro yetiştirmiş, bu ülkenin meselelerine sonuna kadar hakim ve çözme konusunda siyasi refleksleri ile yaşanılan kriz anında müdahale edebilecek çok sayıda isim yetiştirmiş durumda AK Parti. Siyaset inden gelen siyaset dışından gelen birçok arkadaşımız var. Zaten bugüne kadar yapılanlar ortadadır" ifadelerini kullandı.

 
Tünelde tır yangını kabusunda son durum: 39 kişi taburcu edildi
 
Wanda Nara: Bırakın İcardi, Avrupa'da kalsın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ: İttifak paydaşlarının hiçbir faydaları yoktu!
Zafer Partisi lideri Ümit özdağ, seçim sonuçlarına ilişkin "Bazı Millet ...
'Selo'ya idam' sloganlarına ilk yanıt
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim gecesi Erdoğan'ın ...
İnan'dan 'Kılıçdaroğlu' çıkışı: İzmir ilgisiz bir vekilinden kurtulmuş oldu!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili İnan, Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Turan'dan 'mücadeleye devam' mesajı!
CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ...
İYİ Parti Başkanlık Divanı seçim gündemiyle toplandı
İYİ Parti Başkanlık Divanı toplandı. Toplantıda seçim sonuçları değerlendirilecek, ...
Başkan Sengel'den inat ve umut vurgusu!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ...
 
Siyaset bilimci Tosun'dan A'dan Z'ye sandık analizi: 'İstanbul' yanıtı ve 'göreli yoksulluk' vurgusu!
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun, İç Anadolu’da değişmeyen ve yıllardır ...
İzmir siyasetinde 'bay bay' tartışması!
AK Partili Kaya'nın Başkan Soyer hakkındaki 'bay bay' çıkışına yanıt veren ...
CHP’de Aslanoğlu’ndan seçim zirveleri: Önce Ankara, ardından başkanlar!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri