POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
10 Ekim 2018 Çarşamba - 09:55

AK Partili Doğan 'meydan projesi'ni sordu!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karabağlar Belediyesi’nin yapacağını söylediği meydan projesini sordu, “Bu yatırıma yıllardır neden başlanamadı? Yoksa proje iptal mi edildi?” dedi.

AK Partili Doğan  meydan projesi ni sordu!

Karabağlar Belediyesi’nin İhsan Alyanak Bulvarı üzerinde yer alan 42 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacağını ilan ettiği dev meydan projesinde ilk kez ilan edildiği 2014 yılından bu yana çivi dahi çakılamadı. Projeye seçim vaadi benzetmesi yapan ve kâğıt üzerinde kaldığına dikkat çeken AK Parti’li Bilal Doğan, “İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’a ne yazık ki kurulduğu günden bu yana bir meydan kazandırılamamıştır. İzmir gibi bir ilde böylesine önemli bir kamusal ihtiyaca yanıt veremeyen Karabağlar Belediyesi’nin bu tavrı nedeniyle bugün Karabağlar ne yazık ki halen meydanı olmayan tek ilçemizdir. Kurulduğu günden bu yana neredeyse 10 yıl geçen ve iki dönemdir de CHP’li belediye tarafından yönetilen bu güzide ilçemizde bu yatırım için çivi dahi çakılamamıştır. Halkın ihtiyaçlarına yabancı, kentinin önceliklerini bilmeyen, vatandaş taleplerine kulak tıkayan CHP’li yönetim anlayışı elindeki bunca imkâna rağmen hizmet üretmekten çok uzaktadır. Geldiğimiz noktada görülmektedir ki, borç parayla heykel diken ve bugün halen atıl durumda kalan Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yüz milyonlarca liralık kamu kaynağını dağa taşa gömerek israfta sınır tanımayan Karabağlar Belediyesi bu önemli meydan projesinde ise arpa boyu dahi yol alamamıştır” diye konuştu.

Projenin iptal edilip edilmediğini soran ve çalışmaların bir an önce başlanması gerektiğini kaydeden Doğan şunları söyledi: “Merak ediyoruz, acaba proje için para mı yok, ilçe belediyesinin kaynakları seçimden önce tükenme noktasına mı geldi? Karabağlar’a acilen yapılması gereken bu meydan çalışması rafa mı kaldırıldı? Yıllardır başlanamayan bu hayal proje için yarışma açıp milyonlarca lira para ödülü dağıtan Karabağlar Belediyesi’ne halkımız adına sormak istiyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçildi? Diğer yandan, bu yatırımın aslında göstermelik olduğunu ve bununla birlikte CHP’li belediyelerde artık birer klasik halini alan masa başı hatalarından bu projenin de nasibini aldığını düşünüyoruz. Projenin hayata geçirileceği alanda etütlerin iyi yapılmadığından ötürü hak sahibi bazı vatandaşlarımızın projeye karşı dava açarak konuyu yargıya taşıdığını görüyoruz. Umarız, önceki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda altına imza attığı kamulaştırma skandalının bir benzerini yaşamayız ve Karabağlar’ın ihtiyacı olan bu yatırım bir an önce hayata geçirilir. İzmir’in en büyük üçüncü meydanı olacağı duyurulan Yeni Karabağlar Meydanı diliyoruz ki Yeşillik Caddesi üzerinde açılan yeni belediye binası gibi hüsranla sonuçlanmaz ve proje yıllarca sürmez.”

 
İzmir'in gururu Yasemin madalyaya doymuyor!
 
İZSU'dan o ilçede seferberlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Koca' test!
CHP İzmir’de gündem Aziz Kocaoğlu...
CHP'den 'aday' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ...
CHP’li Gürbüz Foça’da başkanlık için yola çıktı!
CHP Foça Örgütü’nün genç ve sevilen ismi Fatih Gürbüz ilçe binasında dosya ...
 
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a İsmet İnönü yanıtı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ...
Şengül'den flaş açıklama: Hiçbir belediye başkanı için o kararı almadık!
Şengül, “Tüm belediye başkanlarımız, ilçelerinde yaptıkları hizmetlerle ...
CHP İzmir'de o başkan da adaylık için yola çıktı: Miting gibi açıklama!
CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar görevinden istifa kararı alarak belediye ...
 
Erzurumlu Başkan Kocaoğlu'na kızdı, Büyükşehir'e talip oldu: Verin bana İzmir'i!
Tarafsız bölge programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
CHP'de Aksünger'den net adaylık mesajı: Ön seçim varsa varım!
CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı, Parti Meclisi(PM) Üyesi Aksünger, ön ...
İzmir’de MHP, AK Parti’yi ağırladı: İki başkandan ittifaka yeşil ışık!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir’in yeni Başkanı Veysel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri