POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
4 Nisan 2020 Cumartesi - 21:06

AK Partili Kaya'dan CHP'li Yücel ve Soyer'e 'İzmirlilik' çıkışı!

İzmir'de 'yurt' tartışması alevlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin(DEÜ), Büyükşehir Belediyesi'nin 'yurt' jestine 'ihtiyaç yok' yanıtı vermesi sonrası CHP ve AK Partili isimlerin de katılımıyla kent siyasetinde polemik yaşanıyor. Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, sosyal medyadan yayınladığı mesajla CHP İl Başkanı Yücel ve Soyer için sert çıkışta bulundu, " İzmir'in değerleriyle, İzmirlilik kültürüyle zerre alakanız yok.İzmirlilik, sizin yaptıklarınızla alakası olmayan bir olgu" dedi.

AK Partili Kaya dan CHP li Yücel ve Soyer e  İzmirlilik  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - İzmir siyasetinde ‘yurt’ tartışması tavan yaptı.

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık personelleri için kiraladığı yurdun Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Rektörlüğü tarafından, ‘ihtiyaç yok’ denilerek reddedilmesi kentte polemik konusu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerinin gerçekleştirdiği online basın açıklamasında üniversite yönetimi için bir dizi eleştiri getirilmişti. Soyer, “Bu nasıl bir kibir anlamış değilim” derken, İl BaşkanI Yücel de AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı,  Rektör Nükhet Hotar’ı hedef almıştı.

İZMİR'DE DEÜ POLEMİĞİ:AK PARTİ'DEN CHP'YE YAYLIM ATEŞİ- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

CHP’li bazı milletvekilleri de sağlık çalışanlarından konaklama için yoğun talep geldiği ve üniversitenin buna cevap veremediğini iddia etmiş, sosyal medyadan yayılan bir SMS dikkat çekmişti. Sosyal medyada yer alan ve DEÜ tarafından atılan kısa mesajda konaklama talebi yer almıştı.

DEÜ, SMS ile ilgili eski tarihli olduğuna dair açıklamada bulunmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İl Başkanı Ekrem Ali Sürekli, DEÜ’yü savunmuş CHP’li isimleri sert sözlerle hedef almıştı.

AK Parti’den gelen yanıtlara CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yanıt vermiş, AK Partili isimleri siyasi rantla suçlamıştı.

Yücel’in sözlerine cevap AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’dan geldi. Kaya sosyal medyadan DEÜ’nün ‘SMS’ iddialarına yönelik yayınladığı kamuoyu açıklamasını paylaştı.

KAYA'NIN HEDEFİNDE YÜCEL VE SOYER

Kaya, DEÜ’nün açıklaması dışında yayınladığı 12 maddelik mesajda Yücel’e ‘İzmirli duruşu’ göndermesi yaparken, Soyer için de “yürütülen yalan kampanyasının orkestra şefliğini yapıyor” dedi. Kaya, "  İzmir'in değerleriyle, İzmirlilik kültürüyle zerre alakanız yok.İzmirlilik, sizin yaptıklarınızla alakası olmayan bir olgu" dedi.

Kaya’nın mesajları şöyle;

Bu açıklama gayet anlaşılır şekilde, Türkçe olarak kaleme alınmış. Başhekimlik özetle diyor ki, "Paylaşılan SMS eski tarihli, personelin konaklama sıkıntısı yok, virüsle mücadele ediyoruz, bizi siyasete alet etmekten vazgeçin"

Bu sarih açıklamaya rağmen yalan söylemeye devam ediyor, algı operasyonunu sürdürüyorsunuz. Hiç utanmıyor musunuz, gerçekten merak ediyorum. Bu zor günlerde kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yakasından düşün, bu güzel insanları çirkin siyasetinize alet etmeyin.

Biz sizi ve tarzınızı iyi biliriz. Yalanlarınızla baş etmeyi de çok iyi biliriz. İlla bir hedef arıyorsanız, biz buradayız. Şu zor günlerde büyük gayret gösteren sağlık çalışanlarımızla, kıymetli akademisyenlerimizle uğraşmayı bırakın.

CHP İzmir İl Başkanı, İzmirli duruşundan bahsetmiş. Pardon, anlayamadık. Daha iki hafta önce bir kadın belediye başkanına galiz ifadelerle saldıran, şimdi de bir kadın rektöre karşı çirkin sözler sarf eden kişi mi söylüyor bunu! Bu mu sizin İzmirli duruşunuz!

Her fırsatta nezaketten dem vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, bir kadın yöneticiye karşı yürütülen yalan kampanyasının orkestra şefliğini yapıyor. Bu mudur İzmir'in nezaketi, asaleti! Sizin İzmir'in değerleriyle, İzmirlilik kültürüyle zerre alakanız yok.

Evet, İzmir'i İzmir yapan değerleridir. Bu kentin insanları farklılıklara saygı gösterir, tahammüllüdür, nezaket sahibidir, kibardır, burada özellikle kadınlara karşı pozitif bir ayrımcılık vardır. İzmirliler doğrucudur, hemşehrilerimizin özü de sözü de birdir.

İzmirlilik, sizin yaptıklarınızla alakası olmayan bir olgudur. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ve nihayete erdiği bu kent, tarihsel mirasının gereğini her zaman yapmıştır, yine yapacaktır. Bu pandemiye karşı verilen savaşta da, İzmir tek yürek olacak ve tarih yazacaktır.

Böyle zor bir dönemde, birbirimize kenetlenmemiz gereken şu zamanlarda CHP'li yöneticiler olarak çok kötü bir sınav verdiniz. Siyaset yapıp sahneden rol çalmak için takla üstüne takla atıyorsunuz. Ama ortada bir sahne yok. İnsanların sağlığı üzerinden rol çalınmaz, ayıptır!

Bu pandeminin başladığından beri CHP'li yöneticiler olarak yaptığınız tek şey; Devlete saldır, Bakanlığa saldır, Valiye saldır, Rektöre saldır, sağlık çalışanlarına saldır... Biz virüsle mücadele ediyoruz, sizi bu kadar geren nedir inanın anlamıyorum.

Yalanlarınızın, algı operasyonlarınızın İzmirli hemşehrilerimize hiçbir faydası yok. Eğer bu kente bir faydanız dokunsun istiyorsanız, çöpleri düzgün ve muntazam toplayabilir, kenti temiz tutabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışmalarına hız verebilirsiniz.

Daha önce de söyledim, toplu taşıma araçlarına binenlere, pazaryerleri ve marketlerde alışveriş yapan vatandaşlarımıza maske dağıtabilirsiniz. Ancak niyetiniz başka. Art niyetlisiniz.

Not: Halen bu konuda adım atmayan tek büyükşehir belediyesi, İzmir Büyükşehir'dir.

Tüm bu art niyetlilere rağmen, Milletimizin en güzel özelliklerinden birisi, zor zamanlarda bir olmasını, birlik içinde her türlü zorluğu yenmeyi başarabilmesidir. Bu zorlu dönemi dünyaya örnek olacak bir dayanışmayla, birlik ve beraberlik içinde atlatacağız.

 
Türkiye'de virüsten can kaybı 501'e yükseldi!
 
İzmir'de hayrete düşüren yolculuk: Kazalı taksiyi böyle sürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak can dostlar için sokakta!
CHP Konak İlçe Örgütü, koronavirüs salgını nedeniyle aç kalan sokak hayvanları ...
CHP'li Yücel'den Soyer'e destek, AK Partili o isimlere 'siyasi rant' çıkışı!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, ‘bağış’ ve ‘yurt’ polemiğinde AK Parti’nin ...
'Yurt' polemiğine MHP de katıldı... Şahin'den CHP'ye sert sözler!
CHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
CHP'li Sındır'dan Bakanlığa kritik 'gıda stoğu' soruları!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye’yi etkisi altına alan ...
İzmir'de 'DEÜ' polemiği: AK Parti'den CHP'ye yaylım ateşi!
İzmir’de CHP ve AK Parti arasında ‘Dokuz Eylül Üniversitesi' polemiği ...
MHP İzmir'den Türkeş mesajı: Unutmayacağız!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin Başbuğ ...
 
CHP İzmir'den 'virüs' zirvesi... 6 maddelik bildiri... Özkan, Soyer ve Yücel ne dedi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye ...
Kılıçdaroğlu: İhtiyacı olana 2000 TL maaş verilsin
Kemal Kılıçdaroğlu, ihtiyacı olanlara 2 bin lira maaş ödenmesi ve faturaların ...
İzmir'de 'bağış' tartışması: Soyer'den çarpıcı çıkış, AK Parti'den sert yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri