POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
26 Mayıs 2022 Perşembe - 09:58

AK Partili Sürekli'den Kılıçdaroğlu'na 'vakıf iddiası', Soyer'e 'Atina' salvosu!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve ailesine yönelik kaçma iddiası için “Halüsinasyon görüyor olmalı!“ diyen Sürekli; Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’i ziyaretinin ardından yaptıkları açıklamaları da eleştirdi.

AK Partili Sürekli den Kılıçdaroğlu na  vakıf iddiası , Soyer e  Atina  salvosu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası siyasi gündeme dair açıklamalarda da bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve ailesine yönelik kaçma iddiası için “Halüsinasyon görüyor olmalı!“ diyen Sürekli; Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’i ziyaretinin ardından yaptıkları açıklamaları da eleştirdi.

Başkan Sürekli; “CHP zihniyeti, gerginlik ve çatışmadan besleniyor. Bilgisiz, belgesiz ve asılsız iddialarla halkı galeyana getirmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun kaçış tantanasının başka izahı yok. Milleti bir şekilde germekten usanmadılar. Tunç Soyer’in Atina Belediye Başkanı ile birlikte verdiği mesajı da kabul etmiyoruz. Bu yaptığı; devletlerarası ilişkileri doğru okumadan, halklar üzerinden Cumhurbaşkanımızı hedef göstererek durumdan yersiz ve haksız bir vazife çıkarmaktır. Genel siyasi emelleri ile oturduğu koltuğun sorumluluğu asla bağdaşmıyor.” diye konuştu.

Soyer’in ‘gündelik siyaset’ dediği, ulusal çıkarlarımız!

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yaptığı değerlendirmede, Soyer’in Atina Belediye Başkanı Bakoyannis’i ziyaretinden sonra yaptığı paylaşımda, iki ülke halkı arasındaki barış ve kardeşliğin feda edildiği yönündeki açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Sürekli, şöyle konuştu; “CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bunu hep yapıyor ve bu tesadüf değil; fikir ve zikir yansıması. Yunanistan’la diplomatik ilişkilerdeki gelişmeleri fırsat bilerek, gerçek niyetini bir kez daha ortaya koymuş. Ve yakın geçmiş bu örneklerle dolu. Kadifekale’nin yanına Pagos yazarak tavrını resmileştirmek istemesi, İzmir’e özel bir para basılması, bayrak tasarımı önerisi hafızalarda! İdlib operasyonu için, yani terörle mücadelemize ‘Savaşa hayır’ diyerek tarafını belli ettiği duruşu hafızalarda. ‘Kıbrıs, Kıbrıslılara bırakın.’ diyecek, Türk düşmanı mizahçılarla festivaller organize edecek kadar rengini belli eden açıklamaları, girişimleri unutulmadı. Şimdi de ‘gündelik siyaset’ diyerek, ülkemiz tarihini ve ulusal menfaatlerimizi yok sayıyor. Neden? Çünkü, kendisine böyle bir misyon seçmiş. Bir süredir, bu türlü söylemlerden imtina ediyordu. Ancak yeniden başladı. Biz de dün olduğu gibi bugün de şiddetle kınıyoruz.”

Kılıçdaroğlu; halüsinasyon görüyor olmalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik yurt dışına kaçacakları iddialarına tepki gösteren Başkan Sürekli, şunları söyledi; “Halüsinasyon görüyor olmalı. Yine neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak bir iddiayla ortaya çıktı. Bilgi yok, belge yok, gerçeklik yok. Bunların yerine kirlilik ve çelişki var; nefret var, haksızlık ve nezaketsizlik var. 2014’te FETÖ Terör Örgütü’nün ekranlarından da aynı ithamlarda bulunmuştu. Ne hikmetse, kendisini misafir edenlerin darbe girişiminde de ortadan kayboldu. İşte belgesi olan asıl bilgiler bunlardır. Tehdide varan bu dayanaksız çıkışları kadar, kullandıkları dille de tansiyonu yükseltmeyi marifet sayıyorlar, kendilerine oy olarak geri döner sanıyorlar ki boşuna. Her durumdan ve olumsuzluktan muhalefet malzemesi çıkarmak istemeleri doğal. Ama, böylesi değil! Muhalefet yapacaksanız, önce ayaklarınız yere basacak. Masanın üzerine belgenizi koyacaksınız, projenizi koyacaksınız. Kutuplaştırma siyasetlerinden, kendi kendilerini yalanlama pahasına çatışma iklimi yaratma çabalarından gına geldi. Milletimiz de artık gerçek yüzlerini görüyor. Cumhurbaşkanımızı hedef alanlara en gerçekçi yanıtı yine onlar veriyor.”

Önceliği İzmir’e hizmettir, işine bakmalı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun gün boyu kamuoyunun zamanını ve dikkatini söyleyecekleri yalan dolanlar için rehin aldığını söyleyen Başkan Sürekli; “Rehin almak tam olarak da budur! Cumhurbaşkanımızın Türk-Yunan halkının ilişkisini rehin aldığını söyleyenlere destek verenler, bununla yüzleşmelidir. Türkiye ve Yunanistan arasında, son günlerde yaşanan gelişmeleri iyi okumak gerekiyor. Soyer’in devletlerarası diplomasiyi yine hiçe sayarak, hatta ‘gündelik siyaset’ diyecek kadar aşağı görerek davranış geliştirmesine alışığız aslında. Cumhurbaşkanımızı iki halkı birbirine düşürmekle itham eden bu söylemlerin sahibi, gerçekte İzmir halkına hizmet etmekle yükümlüdür ve önceliği bu olmalıdır. Her fırsatta genel siyaset yapma eğilimi, vatansever İzmir için de kaş yapayım derken göz çıkaracak kadar rahatsız edicidir. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Kıbrıs’ta iki devletli çözümü kabul etmemesinin; Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları çerçevesinde ABD Kongresi’nden, Türkiye’ye askeri ekipman satışına onay verilmemesini istemesinin kendisi için anlamı olmayabilir ama ülkemiz için var. Cumhurbaşkanımızın bu tepkisini ülkemizde ve dünyada, taraflı tarafsız herkes haklı bulurken, Soyer’in zamanlaması ve çıkışı her zamanki gibi oldukça manidardır. İzmir halkı da asıl gayesini görmektedir.”

 
Pençe-Kilit operasyonundan acı haber!
 
Cep telefonu ve bilgisayarda bandrol ücreti artışı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birol DOYRANLI 26 Mayıs 2022 Perşembe 12:30

Sayın İl Başkanı, Kılıçdaroğlu''nun iddialarına ilişkin olarak belgesiz konuşuyor demesi absürt bir açıklama. Belgeleri hepimiz yayınlandığı için gördük. Nesi iftira? Nesi yalan? Kaldı ki gerilimden, kutuplaştırmadan 20 yıldır kendilerinin beslendiğini unutturmaya çalışıyor. Bırakın da iddiaların muhatapları konuşsun, siz avukatı mısınız?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gittim, gördüm, beğendim!
Kentte başarılı bulduğum belediye başkanları arasında yer alan Narlıdere ...
Prof. Dr.Tosun’dan gündeme bakış: Çarpıcı Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu mesajları!
Siyaset Bilimci Tosun, Kılıçdaroğlu’nun kurum ziyaretleri ile ‘oyun kurucu/gündem ...
MGK'nın gündeminde yeni harekat var!
Milli Güvenlik Kurulu bugün Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süreleri uzatılıyor
TBMM Genel Kurulunda, açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Kovid-19 tedbirleri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'terörle mücadele' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Askerlerimizin tek damla kanını yerde ...
Sözcü Kalın: Somut adım atılmazsa süreç ilerlemez
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya ...
 
AK Partili Nasır açıkladı: O ilçede dönüşümün önünü açan onay!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi ...
AK Parti'den açıklama: Asgari ücrete ara zam olacak mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sonbahardan itibaren ...
CHP'li Yücel Gıda Çarşısı'nın nabzını tuttu
CHP İl Başkanı Yücel, Gıda Çarşısı'nda mesai yaptı. Esnafın nabzını tutan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri