POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
28 Ocak 2020 Salı - 10:55

AK Partili Sürekli'den ikinci 'İzmir' zirvesi: STK'larla buluşmada kim/ne mesaj verdi?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘İzmir Buluşmaları’na, bir kısım Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ile devam etti. Sürekli; İzmir’i tüm dinamikleriyle bir araya getirerek, yaptıkları bu beyin fırtınaları ile önemli bir motivasyon yakaladıklarını ve bu buluşmaların devam edeceğini söyledi.   

AK Partili Sürekli den ikinci  İzmir  zirvesi: STK larla buluşmada kim/ne mesaj verdi?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ilkini CHP ve İYİ Parti İl Başkanları ile gerçekleştirdiği, MHP İl Başkanı’nın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ‘İzmir Buluşmaları’na, bir kısım Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ile devam etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ev sahipliği yaptığı, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın da bulunduğu toplantıya; Ege Sanayi ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Fadıl Sivri,  Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Mehmet Ali Susam, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Sanayici ve İşadamaları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Anadolu Aslanları İşadamaları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü katıldı.  AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’ın da hazır bulunduğu zirve; katılımcıların İzmir ile ilgili tespit ettiği sorunlar, çözüm ve proje önerileri ekseninde gerçekleşti.

‘’Sonuç odaklı yol alıyoruz…’’
Bu buluşmalar ile İzmir’in gelişmesi ve kalkınması için ortak akıl ve sonuç odaklı bir yol izlediklerini, muhatapları ile birlikte kalıcı çözümler elde etmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Sürekli; çağrılarına kulak veren ve buluşmaya tam kadro katılan oda, vakıf ve dernek başkanlarına teşekkür etti. İzmir’de hiçbir kesimi ayırt etmeksizin, İzmir’i, İzmir yapanların tespit ve görüşlerini her zaman önemsediklerini vurgulayan Sürekli; “ İzmir’in meslek kuruluşları ve sivil toplum gücü ile yıllardır birlikteyiz. 18 yıldır merkezi idare ile aralarındaki duvarları kaldırarak sorunlarını doğrudan çözüme kavuşturacakları yollar açıyoruz. Bugün de bir masanın etrafında buluştuk. Bu masa, bir ‘ortak akıl masası’dır. İzmir’in ekonomik ve sosyal gelişimi için ne yapmalıyız ve nasıl yapmalıyız’ı konuştuk. Tüm tarafların aynı yere yumruk vurması; her zaman kalıcı çözümler getirir, ihtiyaca yönelik adımlar ve projeler üretirsiniz. İzmir’in başkanlarını, kentimize ve temsil ettikleri kesimlere ilişkin görüşlerini dinledik. Bu buluşmadan çıkan sonuçların takibi ve ara buluşmalarla ilgili mutabakata vardık. İzmir için takipteyiz. Hepsine katılımları ve hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Bugün STK temsilcilerimizin önemli bir kısmı katıldı. Bu toplantıları, zaman zaman diğer STK temsilcileri ile de yapacağız” diye konuştu.  

“Köprü olmaya çalışıyoruz.”
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise toplantıya ilişkin görüşlerini şu sözlerle ifade etti; “ Yerel yönetimle merkezi yönetim arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, il başkanları toplantısı yapılıyor. Ve o toplantılarda herkesi kendi ili ile ilgili olan dinamik problemler ortaya konuluyor. İzmir gerçekten olması gereken yerde değil. İzmir markalaşmalı. Bizler de bu markayı en iyi şekilde temsil etmeliyiz. Hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”

Başkanlar ne dedi?
Bu toplantıyı çok önemsediğini belirten EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, ‘’Hizmet ettiğiniz zaman, insanlar sonuçta size oy verir. Siyaset yapmaktaki temel amaç, bu ülkeye, bu şehre hizmet etmek. Bu hizmeti yapan, her zaman kazanır. O anlamıyla güzel ve iyi başlangıç. Epey şeyler yapılmıştır İzmir’e, ama İzmir’in ihtiyaçları var, daha iyi şeyler yapmak için de sizin bu girişimlerinizin önemli bir katkısı var’’ diye konuştu. MÜSİAD Başkanı Bila Saygılı da, bu gibi toplantıların kentin kalkınması için verimli olacağını, bu gibi toplantıların devamlı yapılması gerektiğini belirtti. DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk de, STK’lar, meslek kuruluşları ve siyasilerin iletişimine dikkat çekerek, ‘’Sizler,  bizim için köprüsünüz. İzmir’in ihtiyaçları ile ilgili örneğin; İzmir Limanı olsun, Çandarlı Limanı olsun, bunların sorunlarını çözmek için sizlerin aracılığıyla çözebiliriz. Daha sıkça bu toplantılar yapılması gerekir. Başkanıma teşekkür ediyorum bu toplantıyı gerçekleştirdiği için.’’ dedi. ESİAD Başkanı Fadıl Sivri de toplantıdan memnuniyetini dile getirerek, dernek üyelerinin çok farklı alanlarda faaliyet gösterdiğini, kente katkı yapmak adına ellerinden gelen çalışmayı gerçekleştirdiklerini, sektörlerde yaşadıkları sıkıntıları, yerel ve merkezi yönetimle, el ele verilince kısa sürede çözüleceğini söyledi.

EİSOB Başkanı Zekeriya Mutlu da bu toplantının çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi;  ‘’Bu toplantıyı bir çıkış noktası olarak görüyorum.  Esnaf odaları olarak, İzmir’e katkı yapmak için bize ne görev düşüyorsa hazırız. Tabi esnaf olarak da bizim bazı sıkıntılarımız var. Onları da sizlerle paylaşıp, kısa sürede çözüme kavuşmasını isteriz’’ dedi. ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü de, dernek üyelerinin daha çok tarımsal faaliyet gösterdiğini dile getirerek, ‘’Bu toplantıların sürekli hale getirilir, bizler de raporlar halinde sıkıntılarımızı paylaşırsak, kent için güzel işler yapacağımıza inanıyorum’’ dedi. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt da bu tür toplantıların devamlı yaparak kentin sorunlarını çözüleceğini ifade ederek, ‘’Kent için ne yapabilirin peşindeyiz. İzmir’in çıkarları için STK’lardayız. Kent için bir şeyler yapılacaksa bunun ideolojisi olmaz.’’ diye konuştu.

 
Akşener: Susmam, susamam, susmayacağım
 
Narlıdere'de 'Zilli Zarife'ye tam not!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Susmam, susamam, susmayacağım
Partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslenen İYİ Parti ...
Erdoğan'dan yeni 'Burak Oğuz' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak Urla Belediye Başkanı da FETÖ'cü çıktı. ...
Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı ...
 
Buca'da Kılıç ve Taş'tan partilere ziyaret: Gündem cezaevi!
Buca Cezaevi’nin kaldırılması ile ilgili girişimler sürerken, Buca Belediye ...
Depremzedelere yapılacak yardım miktarı açıklandı
Elazığ depreminde zarar görenlere yönelik destekleri açıklayan İçişleri ...
İzmir'den Elazığ'a 'İYİ'lik TIR'ı!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Elazığ’daki depremzedeler için topladığı ...
 
İletişim Başkanı Altun'dan basın kartı açıklaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bazı medya kuruluşlarında ...
"Elinizi çalışanın cebinden çekin artık!"
Beko, çalışanların maaş ve ücretleri üzerinden kesilen gelir vergisi ile ...
CHP İzmir’de bir kritik kongre zirvesi daha!
CHP İzmir’de 8 Şubat’taki il kongresi öncesi kritik zirveler ardı ardına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri