POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
9 Aralık 2021 Perşembe - 14:45

AK Partili Sürekli'den yeni metro ihalesi çıkışı: Bu şaibe içindeki çelişki...

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Kararı verdiğini söylediği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yaptığı değerlendirme sadece bir “tavsiye” niteliği taşıyabileceğine göre; Soyer’in bu çelişkili açıklamalarla ne yapmaya çalıştığını anlamak zor değil! Yine de; bu şaibe içindeki çelişki; açıklamaya muhtaçtır!" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Sürekli den yeni metro ihalesi çıkışı: Bu şaibe içindeki çelişki...

GERÇEKİZMİR - Kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu ihalesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. 

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan dev projede Büyükşehir Belediyesi'nin 125 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladığı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) karar sürecinde kritik rol oynadı. EBRD tarafından görevlendirilen bilirkişi incelemesinden de geçen rapor doğrultusunda sözleşmeye esaslı ölçüde ihale koşullarını sağlayan Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş davet edildi. 8 firmanın yarıştığı ihalede Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş, 3 milyar 921 milyon 498 bin TL ile en düşük ikinci teklifi vermiş, Yapı Merkezi – Nurol İş Ortaklığı 3 milyar 392 milyon 950 bin TL ile en düşük teklifi veren şirket olmuştu.  

İhalenin bu şekilde sonuçlanmasının ardından AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Tunç Soyer'e tepki geldi. Başkan Soyer bugün Fox TV'de katıldığı Çalar Saat programında süreçle ilgili detaylı bilgi verdi ve şunları söyledi: Toplam 490 milyon euroluk bir konsorsiyum kaynak bulduk. İzmir tarihinin en büyük yatırımını yapıyoruz. Bu kaynak 3.2 faizle ve 12 yıl vadeli, 4 yılı da ödemesiz. Bu sadece bir borç değil... Bu para İzmir’e girdiği anda binlerce insan çalışacak, o hattın trafiği rahatlayacak, ayrıca bir bölgede yeni bir yaşam inşa edilecek. İhaleye 9 teklif geldi. En düşük iki teklifin sorgulanması gerekiyordu. İhale lügatında ‘aşırı düşük’ diye bir şey var. Atıyorum 10 liralık olası maliyet hesabında 2 lira teklif vereni sorgulamak gerekir. Biz de 2 firmanın sorgusunu istedik. Avrupa Yatırım Bankası’na da ‘Siz de bir bilirkişiyle bunu kontrol ettirin’ dedik. İhaleyi Avrupa mevzuatına göre yaptığımız için gönderdik. Onlar da bir değerlendirme yaptı. En düşükten biri elendi diğerine vermeye karar verdik. Avrupa Yatırım Bankası’yla da mutabık kalarak yol alındı. 

Soyer'in bu açıklamasının ardından sosyal medya hesabından mesajlar gönderen AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Kararı verdiğini söylediği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yaptığı değerlendirme sadece bir “tavsiye” niteliği taşıyabileceğine göre; Soyer’in bu çelişkili açıklamalarla ne yapmaya çalıştığını anlamak zor değil! Yine de; bu şaibe içindeki çelişki; açıklamaya muhtaçtır!" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O MESAJLAR: 
Buca Metrosu İhalesi’ arapsaçına döndü!
CHP’li Başkan Soyer; 525 Milyon TL zararla yaptıkları ihale için; bir demecinde kendilerinin; diğerinde kredi aldıkları kurumun karar verdiğini söylüyor! Cümle âlem de bilir ki; bu işin yetkilisi belediyenin “İhale Komisyonu’dur.
Kararı verdiğini söylediği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yaptığı değerlendirme sadece bir “tavsiye” niteliği taşıyabileceğine göre; Soyer’in bu çelişkili açıklamalarla ne yapmaya çalıştığını anlamak zor değil! Herkes, her şeyin farkında.
Yine de; bu şaibe içindeki çelişki; açıklamaya muhtaçtır! Bu zararın hesabını İzmir halkına vermesini beklerken; ortaya koyduğu varyasyon düşündürücüdür!  İzmir’i ve İzmirli’leri allı pullu işler ve her yanlışı ört bas etme çabası ile ne oyalayabilir ne de kandırabilirler!

KAYA'DAN DA TEPKİ! 

Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan da Soyer'e eleştiriler geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya şu ifadelere yer verdi: CHP'li Soyer, Buca Metro ihalesini 529 Milyon TL daha fazla teklifte bulunan firmaya kendisinin değil, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın verdiğini söylemişti.  Trumpist Soyer'in bir yalanı daha yatsıya kadar sürmedi.  O bankanın böyle bir yetkisi olmadığı ortaya çıktı.

 
29 Ekim Kadınları'ndan İduğ'a teşekkür
 
App Store Türkiye fiyatlarına dolar ayarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den Çiğli mesaisinde Harmandalı çıkışı: Ses seda yok!
AK Parti İl Başkanı Çiğli mesaisinde "Altından kalkamayacağımız yük, aşamayacağımız ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan el hareketi açıklaması
Gazeteci Orhan Uğuroğlu’na konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te ...
TBMM Genel Kurulu'nda yine kavga çıktı!
TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken AK Parti ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İranlı mevkidaşı ile görüştü
Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ...
TBMM'de gergin anlar... Yumruklar havada uçuştu!
Bugün TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken ...
Erdoğan: Fiyat artışı açgözlülükten kaynaklanıyor
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de ...
 
İmamoğlu Reuters'a konuştu: Aday olacak mı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerde ...
O ilçede AK Parti'den çamurlu su çıkışı!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, ilçede yaşanan yağış sonrası ...
İYİ Parti'den bir Kılıçdaroğlu açıklaması daha!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri