POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
27 Mayıs 2022 Cuma - 09:07

AK Partili Sürekli iki ilçede yatırımları inceledi

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; Foça ve Kınık’ta yatırımları yerinde inceleyerek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, önemli mesajlar verdi.

AK Partili Sürekli iki ilçede yatırımları inceledi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Foça ve Kınık’ta yatırımları yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.



?Bu yaz hizmete girmesini hedefledikleri Yeni Foça Yat Limanı inşaatıyla ilgili yerinde bilgiler veren Sürekli; Kınık’ta da Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi, Poyracık Sosyal Tesisleri ve Delez Yaşam Vadisi’ni ziyaret etti. Başkan Sürekli; “Hizmet etmek, niyet ve inanç işidir. Bu güçle 20 yıldır ülkemize ve milletimize hizmet ediyoruz. Bölgedeki yatırımlarımız, ilçelerimizin kalkınması, çehresinin değişmesi için büyük fırsatlar yaratıyor. Halkımız mutlu. Yeni Foça Yat Limanı’nda da geri sayım başladı. İzmir, bu yıl yine açılışlar şehri olacak.” diye konuştu.

Yeni Foça Yat Limanı bu yaz hizmete giriyor…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Yeni Foça Yat Limanı inşaatında gelinen aşamayı yerinde inceledi.

Projeyle ilgili bilgiler veren Sürekli, şöyle konuştu; “2016-2018 arası altyapısı tamamlanan ve 2018 yılında yer teslimi gerçekleşen yat limanımızın. 2021 Ocak ayında üst yapı yatırımı ve işletme ihalesi 45 Milyon TL bedelle yapıldı. 2021 Ekim ayında yer teslimi yapılarak geçtiğimiz ocak ayında inşaatına başlandı. Hedefimiz yaz sezonuna yetiştirmek. 245 adet yat kapasitesi mevcut. Toplam 84 bin metrekare alanı kapsıyor. İçinde rezidansı var. Foça’nın tarihi dokusuna uygun inşa edilen projede, halkımıza açık restoran, cafe, mağaza, yüzme havuzu, spor tesisi ve yürüyüş alanları olacak. Turizm Bakanlığımız statüsüne göre 5 yıldızlı otel niteliğinde.  Bölge için çok büyük bir ihtiyaç karşılanıyor. Ayvalık ile Çeşme arası yat bağlama limanı yoktu. Doğa dostu liman projemiz, 200’ün üzerinde istihdam da sağlayacak ve ilçeye çok büyük katma değer kazandıracak" dedi. 

Fransız Tatil Köyü’nü ayağa kaldırdık…

Sürekli, Foça’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’na da katıldı. Kuzey bölgesinin her mevsim için yükselen değeri haline gelen ilçeye doğal gazı da getirerek, bacasız sanayi turizmin konforlu hale gelmesine de katkı koyduklarını söyleyen Başkan Sürekli; Uzun yıllar atıl kalan Fransız Tatil Köyü’nün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgi ve onayıyla hayat bulduğunu söyledi. Sürekli, konuya ilişkin şu bilgileri verdi; “Fransız Tatil Köyü ilçenin en bilinen en köklü tesislerinden. Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla 2021 yılının Eylül ayında Özelleştirme İdaresi tarafından yine turizm tesisi olarak devri gerçekleştirildi. Renovasyon ihtiyaçları ihale edilen işletmeci tarafından giderilmiştir ve yapımı sürmektedir. 275 odası olan tesisin; aslına uygun yeni mimarisiyle doğa ile iç içe, spor, kültür ve sanat ekseninde Foça’ya yakışır bir değer olarak 2023 Nisan ayında hizmete girmesi hedeflenmektedir.”

Kınık’ta Belediyecilik örneği…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; daha sonra Kınık’a geçerek, Belediye Başkanı Sadık Doğruer’le birlikte hem merkezi idarenin hem de belediyenin yatırımlarını yerinde inceledi. Sürekli; Kınık’ın doğru ve gayretli bir belediyecilikle çok yol kat ettiğinin altını çizerek şunları söyledi; “Kınık, gerçekten çok şanslı. Çünkü, AK Belediyecilik farkını, başkanlarının özverisi ve vizyonu ile sonuna kadar yaşıyor. Tam bir belediyecilik örneği. Belediyemizin öz kaynaklarıyla 3 Milyon TL kaynakla yaptığı Delez Yaşam Vadisi Mesire Alanı halkımızın takdir ve tercihini kazanmış. Belediyemiz, aynı şekilde 3 Milyon 650 Bin TL’lik öz kaynağıyla Poyracık Aqua Park ve Kır Düğün Salonu’nu hayata geçirerek büyük bir sosyal ihtiyacı karşılamış. Demek ki isteyince oluyor.”

Kınık Gençleri çok şanslı…

Kınık Belediyesi’nin gençlere yönelik ve hatta onları içine alan kalkınma ve sosyal projelerine dikkat çeken Başkan Sürekli; “Belediyemiz; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptığı Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezini açmaya hazırlanıyor. 7815 metrekare kapalı alana sahip, 75 yataklı içerisinde 320 kişilik toplantı salonu, amfisi, salonu, faaliyet atöyleleri bulunan tesisin yaklaşık maliyeti 16 Milyon TL. Ancak en önemli özelliği; eşyalarının tamamını meslek lisesi öğrencileri tarafından yapılıyor olması. Her öğrencinin, kendisi ve ailesinin geçimine asgari ücret düzeyinde katkı sağlayabiliyor olması. Bu gerçekten çok değerli bir paylaşım. Kınık gençleri çok şanslı. Hem mesleki pratik yapma hem de kazanç sağlama imkanı buluyorlar. Yerel idare tam olarak bu demek işte. Vizyonu olan işlerde, ihtiyaç duyulan hizmetlerde, halkla bütünleşmek. Kınık Belediye Başkanımızı kutluyorum.” diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için hangi strateji öne çıkıyor?
 
Bornova'da üreticiye tam destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı Günleri coşkuyla başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in kalbi tarihi Kemeraltı ...
Başkan Eriş’ten çevreye duyarlı tesisin inşaatına inceleme
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Mandıracılar Birliği tarafından ...
İZSU'dan altyapı ve 'koku' teyakkuzu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin bazı noktalarında ...
 
Çiğli'de 5. Pati Dostları Festivali
Çiğli Belediyesi, tüm canlıların eşit, adil ve güvenli bir yaşam sürmesine ...
İzmir'de iki fuar bir arada!
İzmir'de düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ...
Kemalpaşa'da yoğun kiraz mesaisi: Başkan da sahada!
Kemalpaşa’da kiraz sezonunun başlamasıyla birlikte zabıta ekipleri mesailerini yoğunlaştırdı
 
Soyer’den büyük kamp sonrası başkanlar zirvesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP’nin Van’daki büyük kampının ardından ...
Bucalı çocuklar Başkan Kılıç’la 'tohum topu' yaptı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, çocuklara küçük yaşlardan itibaren ...
Kemalpaşa'da 'gıda ve sağlık' masası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa’nın Çambel köyünde “İzmirliyiz, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri