POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
27 Ekim 2021 Çarşamba - 15:49

AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı: Tapuları iade edin, TOKİ yapsın!

AK Parti İl Başkanı Sürekli, Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi’nde Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi mağdurlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir’e çağrı yapan Sürekli tapuların iade edilmesi durumunda projeyi TOKİ’nin yapacağını açıkladı.

AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı: Tapuları iade edin, TOKİ yapsın!

GERÇEKİZMİR – İzmir’in Karabağlar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geride kalan hafta sonu kentteki temasları sırasında karşılaştığı protestoyla gündeme gelmişti. 

Ellerinde dövizlerle Kılıçdaroğlu'na seslenen mağdurlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirmişti. Kılıçdaroğlu da yaptığı görüşmeden projenin bir an önce tamamlanacağına dair söz vermişti. 

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bu gelişmenin ardından bugün Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi’nde kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi. Sorunların ve taleplerin dinlendiği toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti İl Başkanı Sürekli önemli açıklamalarda bulundu.

Söze süreçle ilgili bilgilendirme yaparak başlayan AK Partili Sürekli, “2010 yılında İzmir'de kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir'in 7 bölgede başlattığı bir çalışma vardı. 11 yıl sonra Bayraklı bölgesi iptal edildi, tamamen vazgeçildi. 6 bölgede çalışmalar sürüyor. Bunlardan birisi Karabağlar, burada 4 etap planlanmış durumda. Birinci ve ikinci etapta 774 konut yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Şu an bulunduğumuz Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerinde 3. ve 4. etap büyük bir sıkıntı var. Bu iş başlayalı 11 yıl oldu, biraz önce muhtarımız da ifade etti. 9 yıl önce sözleşmeler yapıldı ama bugüne kadar hiçbir sonuç alınamadı. Mahalleli tapularını devretti ancak bu mahallelerde kentsel dönüşüm başlayamadı” diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR TAPULARI İADE ETSİN, TOKİ YAPACAK! 
Sürekli şöyle devam etti: Bununla ilgili mahalle sakinleri sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ifade ettiler. O görüşmede mahalle sakinleri bir çözüm beklerken Sayın Kılıçdaroğlu ‘O zaman devlet yapsın, hükümet yapsın’ beyanında bulundu. Mahalle sakinleri de ‘O zaman tapularımızı verin devlet yapsın’ şeklinde yanıt verdi. Ben burada iktidar partisinin il başkanı olarak halkımızın sorunlarını yerinde tespit edip dinleyerek durumu görüştük. Ortada olan somut durumda bir taraf diyor ki ‘Hükümet yapsın’, diğer taraf da ‘Tamam hükümet yapsın, tapularımızı verin’ diyor. Buraya gelmeden önce de Sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ve diğer milletvekillerimizle de görüştük. Bizler iktidar partisinin İzmir temsilcileri olarak Büyükşehir sözleşmeyi feshettiği, tapuları iade ettiği takdirde burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşüm konusundaki arzumuzu, desteğimizi belirttik. Gönül isterdi ki bugüne kadar bu iş çözümlensin. Bundan sonra da bu işin hızla çözümlenme durumu varsa sözleşme revizyonu, sözleşme tadilatıyla olacaksa bunu mahalle sakinleri bilir, Büyükşehir bilir” 

BU BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRSINLAR! 
AK Parti İl Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Mahalleli soruyor, tapularımız verilmezse bu iş yine sürüncemede kalırsa ne yapacağız diye... Biz buradayız, il başkanlığı olarak, büyükşehir meclis grubu, ilçe başkanları, vekiller olarak biz bu işin takipçisi olacağız. Sadece tapular devredilsin, sözleşme feshedilsin demiyoruz. Sonucu da takip edeceğimizi burada net bir şekilde ifade ediyorum. Pazar günü böyle bir gelişme yaşandı, 11 yıl oldu kentsel dönüşüm başlayalı, sözleşme yapılalı da 9 yıl oldu ama ortada bir sonuç yok. Madem hükümet yapsın deniyor tapuları bir an önce hak sahiplerine devredin, biz hak sahipleriyle oturalım görüşelim. Bu belirsizliği bir an önce ortadan kaldırsınlar. Pazar günkü beyanlarından sonra gereğini yapsınlar. İzmir’de bugüne kadar 20 bin konut TOKİ tarafından yapıldı, statlar yapıldı. 2584 tane konut sosyal projeler kapsamında devam ediyor. 100 bin konut mesaisi ilçelerde devam ediyor. TOKİ burada 2 milyarlık hizmet yaptı. 2 milyarlık proje de devam ediyor. Az önce arkadaşlar hesaplamış. Diyorlar ki Büyükşehir’in bu hızıyla dönüşüm burada 36 yıl sürer. Seçimden önce vaatleri vardı Büyükşehir Belediye Başkanı’nın… İzmir’de dönüşüm çerçevesinde 19 bin 682 konut yapacağız diyor. Bugüne kadar yaptıkları konut 960. Bunun yaklaşık 300 tanesi Aziz Kocaoğlu döneminden kalma. Biz de 3 ay önce yaptığımız basın toplantısında bir hesap yaptık. Bu konutların yapılması 50-60 yılı bulur. Burada mağdur vatandaşlarımızın sorununun çözülmesi için bir an önce harekete geçilmeli. Öncelik Yurtoğlu olsun, Uzundere olsun. Burada vatandaşlarımız tapularını alırsa biz de bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

 
Doçentlik belgesi sahte çıktı, ne ifade verdi?
 
Kupa İzmir derbisinde zafer Menemen'in!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada asıl önemli olan, ülkemizin en büyük 2. ...
Erdoğan'dan 'Biden'la görüşme' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(ABD Başkanı Biden'la) Glasgow'da görüşmemiz olacak. ...
Erdoğan'ın İzmir mesaisi o tarihe ertelendi: İşte program!
Cumhurbaşkanı Erdoğan kente daha önce açıklandığı gibi 6 Kasım Cumartesi ...
 
İYİ Parti 4 yaşında... Akşener'den manifesto
İYİ Parti'nin 4. kuruluş yıldönümü toplantısında konuşan Meral Akşener, ...
CHP Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' diyecek!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon ...
Kılıçdaroğlu'ndan tezkere sorusu: Neden 2 yıl?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'e gönderilen Irak ve Suriye tezkereleri ...
 
CHP'de o kurultayın yeri ve tarihi belli oldu: İzmir'in desteği o isme!
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve yönetiminin seçileceği kurultay 7 ...
Bahçeli'den büyükelçilere tepki: Herkes haddini bilsin
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli, ...
AK Partili Sürekli: İzmir'in tahammülü kalmadı!
Sürekli, yaptığı değerlendirmede; “İzmir’in yerel hizmet sorunlarına tahammülü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri