POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
5 Temmuz 2022 Salı - 08:37

Afgan göçmenler karşı yakadaki dehşeti anlattı!

Midilli Adası'na geçen Afganistan uyruklu 17'si çocuk 38 göçmen, Yunanistan unsurları tarafından darp edilerek Türk kara sularına itildi. 38 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak Foça ilçesine getirildi. Kurtarılan Afgan göçmenler karşı yakada yaşadıkları dehşeti anlattı.

Afgan göçmenler karşı yakadaki dehşeti anlattı!

İzmir’in Aliağa ilçesinde konuşlu Sahil Güvenlik Botu, 4 Temmuz Pazartesi günü öğle saatlerinde devriye görevi sırasında denizde can salları olduğunu tespit etti. Bölgeye hareket eden ekipler, göçmenleri Sahil Güvenlik Botu’na alarak önce Foça Balıkçı Barınağı’na daha sonra da Foça Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Tamamı Afganistan uyruklu olan göçmenlerden 17’si çocuk, 7’si kadın, 14’ünün de erkek olduğu öğrenildi.

TELEFON VE PARALARININ ALINIP DARBEDİLDİLER

Göçmenler ifadelerinde Yunanistan unsurlarında uğradıkları şiddeti anlattı. Çanakkale’nin Küçükkuyu bölgesinden denize açılarak Yunanistan’ın Midilli Adası’na ulaştıklarını belirten göçmenler, Yunanistan unsurlarınca yakalandıklarını, kapıları kapalı bir minibüste sıcakta saatlerce aç susuz bekletildiklerini, üzerlerindeki telefonlar ve paraları dahil değerli herşeyin alındığını belirtti. Büyüklerin yanı sıra ağlayan çocukların bile dövüldüklerini öne süren göçmenler, ardından denize götürülüp can salları içerisinde Türk karasularına itildiklerini  kaydetti. 

'ÇOCUKLARIMIZI DA DÖVDÜLER'

Kurtarılan Afgan göçmenlerden Hatice Mervi, Yunanistan unsurları tarafından yakalandıktan sonra çok kötü muamele gördüklerini söyledi. Hatice Mervi, "Bizimle çok kötü konuştular. Bizi dövdüler, çocuklara vurdular. Eşimin ayakkabılarını aldılar. Her şeyini aldılar. Çantalarımızı paralarımızı, telefonlarımızı. Hiç bir şey bırakmadılar. Bizi bir arabanın içine koydular. Çocuklar çok bayıldı. Çocuklar öldü bir su vermediler. Arabanın içine koydular, hiç hava gelmiyordu. Çok dövdüler bizi. Bizi botların içine attılar, denize bıraktılar. Bize çok kötü davrandılar. Çocuklarımızıda dövdüler. Herşeyimizi aldılar. Hiçbirşeyimizi vermediler." dedi.

'SAATLERCE GÜNEŞİN ALTINDA KAPILARI KAPALI BİR MİNİBÜSTE TUTULDUK'

Abdullah Mervi de Afganistan’dan Çanakkale’ye geldiklerini buradan da Yunanistan’a geçmek istediklerini ifade ederek, "Gittik Yunanistan toprağına. Çok kötü dağlık bir yere çıktık. Sabah saat 05.00 gibiydi. Yakaladılar. Bakmadılar bu kadındır, bu çocuktur, bu yaşlıdır. Çantaları alıp attılar bir tarafa. Kemerlerimizi çıkarttılar. Telefonları topladılar. Bizi bir dolmuşa getirdiler. 2 buçuk, 3 saat güneş altında tuttular. Çocuklar ağlıyordu. Kapıları açmadılar. Sonra bir gemiyle bizi getirdiler. Bota bindirdiler. Küfür ederek denize bıraktılar. Hiç bakmadılar ki bu çocuk, bir bardak su vermedi. Su vardı onu da alıp yere döktüler. Bir çocuğa vurdular. Yüzü simsiyah oldu. Bir şişede şu kadarcık su vardı. Onu da alıp dışarı attılar. 1 buçuk saat kadar denizde kaldık. Sonra Allah razı olsun Türk görevliler bizi gördü, kurtardılar" diye konuştu. Abdullah Mervi, Yunanistan unsurlarının dövdüğünü iddia ettiği çocuğun yanaklarındaki morluğu, dayak yediğini belirten diğer göçmenler de ayaklarındaki izleri gösterdi.

Yaşadıklarını anlatan Rukaye Karime de 4 saat sıcakta bir minibüste kapalı kaldıklarını söyledi. Rukaye Karime, "Nefes alamıyorduk. Ellerim titiriyordu. Kocamın sırtına vurdular. Çocuğuma vurdular. Çok kötüydü. Bizi Türkler gördüler, aldılar. Buraya getirdiler. Çok çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Sağlık muayeneleri ve insani yardım yapılan Afgan göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İl Göç İdaresine teslim edileceği bildirildi. (DHA)

 
Yunanistan'da çok sayıda orman yangını
 
İduğ: Bütçe ve mali disipline çok dikkat edin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk ...
Ödemiş'te zehir tarlasına baskın!
Ödemiş ilçesinde, polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda, ...
Pençe-Kilit Operasyonu'ndan acı haber!
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül şehit oldu.
 
'Demir Yumruk'ta Erol Evcil dahil 5 tutuklama!
Demir çelik sektöründe sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara ...
İzmir'de terör operasyonu: 4 gözaltı!
Mersin merkezli Hatay, Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, ...
Falyalı cinayetinde istenen cezalar belli oldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat ...
 
İzmir'de kahreden son: Kurtarmak isterken boğularak öldü!
Foça ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtaran kişi, ...
'Nurişler'in davasında tahliye kararları!
Liderliğini Nuri Ergin'in yaptığı ve "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen ...
İzmir'de şarampole devrilen otomobilin sürücüsü öldü
Ödemiş ilçesinde şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri