POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
18 Şubat 2018 Pazar - 19:56

Akar'dan sınırda çok önemli açıklamalar

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Suriye sınırında birlikleri denetledi. Akar burada önemli açıklamalarda bulundu. teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonlarının hüsran olacağını ifade eden Akar, operasyonda kullanılan silah ve mühimmat dâhil tüm faaliyetlerin Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde sürdürüldüğünü vurguladı.

Akar dan sınırda çok önemli açıklamalar

Teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonlarının hüsran olacağını belirten Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kullanılan silah ve mühimmat dahil tüm faaliyetlerin Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde sürdürüldüğünü vurguladı. Akar, “Şanlı tarihimiz ve kültürümüz gereği sivil ve masum insanların dokunulmazdır” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Kilis ve Hatay bölgelerinde bulunan Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli çeşitli birlik ve Tugay karargahlarında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Operasyon birliklerine ait komuta yerlerinde birlik komutanları ve personel ile bir araya gelen Orgeneral Akar, başarıyla sürdürülen “Zeytin Dalı Harekatı” hakkında bilgi aldı. Akar denetimler sırasında gerçekleştirdiği konuşmada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak maksadıyla karada, denizde ve havada, vatanın her köşesinde, mücadele dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla sürdürülmekte. Bu anlayışla tüm personel, silah, araç ve gereçlerin en etkin şekilde kullanılması için azami gayret gösteriliyor. Zeytin Dalı Harekatı’nın PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı.

“TERÖRİSTLER İLE TERÖRÜ DESTEKLEYEN TÜM ODAKLARIN SONLARININ HÜSRAN OLACAK”
Bu harekat ile dost ve kardeş Suriye halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerinin hedeflendiğini belirten Orgeneral Akar, “Afrin’de bulunan ve bölge dışından getirilen teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonlarının hüsran olacak” vurgusunu yaptı.

“KULLANILAN SİLAH VE MÜHİMMAT DAHİL TÜM FAALİYETLER SİLAHLI ÇATIŞMA HUKUKU’NA UYGUN VE MEŞRU ZEMİNLERDE SÜRDÜRÜLMEKTE”
Ayrıca Orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekatı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte, BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan “Meşru Müdafaa Hakkı” ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız doğrultusunda yürütüldüğünü vurgulayarak, “Kullanılan silah ve mühimmat dahil tüm faaliyetler Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde sürdürülmekte. Geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine duyduğu öz güven ile diğer hiçbir orduda olmadığı kadar bütün faaliyetler şeffaf bir şekilde yürütülmekte. Şanlı tarihimiz ve kültürümüz gereği sivil ve masum insanların dokunulmazdır. Bu konuda her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterilmektedir” şeklinde konuştu.

PERSONELİ TEBRİK ETTİ
“Afrin Afrinlilerindir” gerçeğinden hareketle Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak harekatın başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Akar, bilahare Zeytin Dalı Harekatına iştirak eden personeli göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakarlıklardan dolayı kutlayarak ve kendilerine başarılar diledi.
Orgeneral Akar, bu vesile ile hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar temennisinde bulundu. (Hürriyet)

 
Afrin'de bir köy daha teröristlerden temizlendi!
 
CHP'de son kurultay: İzmir'den 2 asil 2 yedek isim MYK'da!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afrin'de bir köy daha teröristlerden temizlendi!
TSK ve ÖSO, Afrin'in Yukarı Hacıkanlı köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan ...
Tire'deki şenlikte 1.5 ton hamsi pişirildi
İzmir'in Tire ilçesinde, ilk kez gerçekleştirilen 'Hamsi Şenliği'ne katılanlara ...
Doğal Yaşam Parkı'na ziyaretçi akını
İzmir'in Sasalı beldesinde yer alan Doğal Yaşam Parkı, havaların ısınması ...
 
Fırat Çakıroğlu mezarı başında anıldı
Ege Üniversitesinde üç yıl önce öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını ...
İzmir'e yeni havalimanı: İhaleye çıkılıyor!
Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi 20 Nisan'da yapılacak. İhaleye katılacak ...
Yeşil papağanlar İzmir'i mesken tuttu!
Bilimsel ismi, doğabilimci Kramer'e ithafen "Psittacula Krameri" olan ...
 
Dijital bağımlılığa karşı dağ yürüyüşü!
İzmir'de öğrencileri dijital bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla başlatılan ...
TSK Afrin'de son durumu açıkladı!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu ...
Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda flaş karar!
Adana'daki düğünde 4,5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri