POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
10 Ekim 2018 Çarşamba - 12:17

Akpınar'dan 'Büyükşehir' sorusuna iddialı yanıt: Tarihi bir oyla seçilirim!

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, düzenlediği basın toplantısında 4,5 yıllık çalışmalarını anlattı.,Akpınar, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?’ sorusuna, "Genel Merkezimiz takdir eder ve beni aday gösterirlerse, 2014’te nasıl Karşıyaka’da rekor kırdıysak, Büyükşehir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Yüzde 60 diyorum ama üzerine çıkarsam da hiç şaşırmayın" yanıtını verdi.

Akpınar dan  Büyükşehir  sorusuna iddialı yanıt: Tarihi bir oyla seçilirim!

Gizem TABAN/ GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve 4 yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

'Hayaller cesaret ve emek ister' sloganıyla gerçekleşen toplantı belediyenin 4 yıllık faaliyetlerini içeren imaj ve hizmet filminin gösterimi ile başladı. Film gösteriminin ardından kürsüye çıkan Başkan Akpınar konuşmasına ünlü şair Atilla İlhan’ı ölüm yıldönümü dolayısıyla anarak başladı.

2014’te göreve geldiğinde şeffaf ve hesap veren bir başkan olacağımı söylediğini belirten Akpınar, “Aradan 4 buçuk yıl geçtikten sonra izler, sesler ve yansımaları paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hemşirelerimizin gösterdiği güvene layık olarak kentimize ülkemize ait sorumluluklarımı yerine getirdim. Şeffaf, hesap verebilen, güven ve cesaretle kamu önüne çıkması gerektiğini savunmak için karşınızdayım” dedi.

HAYAL ETTİK VE BAŞARDIK
Dört buçuk yıllık çalışmalarını anlatan Akpınar konuşmasına şöyle devam etti:
Bir düşünürün de dediği gibi 'Dünyanın gördüğü her büyük başarı önce bir hayaldi...' Biz de bu yola, bir hayalle çıktık. Sosyal demokrat bir anlayış içerisinde bir belediyecilik hayal ettik. Herkesin kendini evinde hissettiği Türkiye’ye model olan bir Karşıyaka hayal ettik ve başardık. Hayaller emek ve cesaret ister, bu güç bizde fazlasıyla var. Yola çıkarken daha mutlu konforlu insanların olduğu bir Karşıyaka hayal ettik. Karşıyakamızı kültür, spor, sanatta marka kent yapabilme şansına eriştik. Sosyal ve fiziki projelerle, rutin işlerle yetinen sokaktan uzak belediyeciliği reddettik. Aradan geçen zaman diliminde, 2 Cumhurbaşkanlığı 3 Genel seçim 1 referandum, gerici yobaz darbe girişimi ve OHAL kapsamında belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Her gün gelen şehit haberleriyle yandık. Ne zaman bir organizasyonumuzu halkımızla paylaşmaya karar verdik, şehitlerimizin acısından bu toplantıları iptal ettik.

HAYATIMIN HİÇBİR DÖNEMİNDE BAHANELERE SIĞINMADIM
Türkiye’de öyle bir son 4 yıl yaşandı ki, sadece şehitlerimiz mi oldu hayır yurttaşlarımızda katledildi. Bugün Ankara Garı katliamının 3. yılı... Hepsini rahmetle, minnetle anıyorum. Karşıyaka'da onları da yaşattık, Barış Şehitleri Kaya Anıtı'nı bir parkımıza yerleştirdik. Türkiye’de huzur içinde yaşamamız içinde barışa ihtiyacımız var. Terörün her türlüsüne karşı çıkmak gibi bir sorumluluğumuz var. Ekonomik krizden bahsetmeyeceğim. Bu 4 yıl içerisinde farklı ekonomik paketlerle karşı karşıya kalarak görevimizi yapmaya çalıştık. Bunların yol açtığı sorunlarla da baş etmeye çalıştık. Bir belediye başkanlığı sürecini yaşadım bunları bir yakınma olarak değil durum tespiti olarak paylaşıyorum hayatımın hiçbir döneminde bahanelere sığınmadım o günkü durumu tespit edip daha iyisini yapabilmek için var gücümle çalıştım.

HESAP VERMEKTEN ASLA KAÇMADIM
Geriye baktığımda, inandığımı bilimden sapmadan Türkiye Cumhuriyeti ve Karşıyaka aşkından ödün vermeden yapabilmenin onurunu yaşıyorum. Şeffaf, hesap verebilir bir belediye olmanın gururunu yaşıyorum. Yaptıklarımız, Karşıyaka Belediyeciliği kavramını ortaya koydu. Model oldu, örnek oldu. Karşıyaka belediyeciliği sosyal demokrat belediyecilikten hareket ederek hemşerilerini büyük bir imece etrafında toplamayı başaran bir yerel yönetim anlayışıdır. Sözde kalmamış çok önemli projelerle kendini kanıtlamıştır. Türkiye’ye soluk aldırmış, örnek olmuştur. Bize başarıları kazandıran 3 temel nokta; Kentlilik bilinci, sosyal sorumluluk... Dört buçuk yıl önce sağlam akılcı bir tutarla ortaya çıktık. Halkın vergilerini halk için harcayarak,  satarak değil üreterek, gelir elde ettik. Mali yapı ve bütçe yönetimini sosyal sorumlulukları unutmadan, adil bir şekilde yerine getirdik. Hesap vermekten asla kaçmadım, ilkelerimden asla ödün vermedim, kimse de ödün vermemi beklemesin.

4 BUÇUK YILDA MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GİRMEYEN TEK BELEDİYEYİZ
Hayır dualarımla göreve geldim. 4.5 yıl duruşu olan, mülkiye müfettişi girmeyen tek belediyeyim! O hayır duaları sayesinde benim ayağım taşa değmiyor. 25 Ekim'de Londra'da Anıt Müze, Evrensel Çocuk Müzesi olarak olarak çok önemli bir ödüle layık görüldük. Kendi çocuklarım, ailem için neyi düşünüyorsam Karşıyakalılar için de aynı düşünüyorum. Spor, sağlık, eğitim, doğa, sanat, kültür ve hayvanlar benim için ne kadar uygun koşullarda olsun istiyorsam halkımız içinde aynısını istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, değerli Mustafa Kemal Atatürk değerleri, laikliğe sahip çıkmak, bilimi, eğitimi, sanatı, kültürü sonuna kadar savunmak bizim kırmızıçizgilerimizdir. Bu son 4.5 yılı lekesiz ve şaibesiz geçirdik, daha büyük hizmetleri sunmaya da devam edeceğiz.”

DURUŞUMUZ İYİ DEĞERLENDİRİLECEKTİR
2019 yerel seçim sürecinde cevabı en çok merak edilen soru olan aday belirleme yöntemi hakkında da konuşan Akpınar, “Yöntemi parti MYK’mız belirleyecek. İnsanın aklına değil başına gelir, aklına gelmeyen başına gelirse doğrusunu yapmak için çalışacaksın. Ben siyasetçiyim... Eğer ki ön seçim olacaksa, görev yapmak istiyorsam, gireceğim, örgütümü ikna edeceğim. Merkez yoklaması yapılacaksa da 'bunları yaptım, bütçem buydu, ülkenin içinde bulunduğu tablo içinde belediye başkanlığı yaptım, beni böyle değerlendirin' diyeceğim. Duruşumuz, kente heyecan katmamızı iyi değerlendireceklerdir” diye konuştu.

AZİZ BEY’E TAVSİYEM…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde aday olmama kararını hakkında değerlendirmede bulunan Akpınar, “Siyasetçilerden beklenmeyen çok güzel bir davranış gerçekleştirdi. Ben olsam siyaseti bırakmam, benim Aziz Bey’e tavsiyem bu... Siyaset bir yaşam biçimidir. Büyükşehir için birçok arkadaşımız değerlendiriliyor. Biz burada proje yarışı yapmayacağız. İzmir bambaşka bir şehir, marka bir şehir… Ben Aziz Bey’e vermiş olduğu hizmetler ve nazik hareketi için teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

PARTİ İÇİ KARIŞIKLIKLAR SEÇMENİ ETKİLEMEZ
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından CHP içinde olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanmasının yerel seçimlerde parti tabanını ve seçmenini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna yanıt veren Akpınar, “1950'den sonra her seçim sonrasında hep sosyal demokratlar karışmıştır. Son seçimde de beklentinin yüksek olmasından kaynaklı parti içerisinde farklı talepler oluştu ama bu taleplerin yerel seçime giderken bildirilmesi herkes tarafından yanlış olarak karşılandı. İnsanların siyasi ihtiras ve beklentileri siyasetin önüne geçiyor. Bundan dolayı kısa süreli bir karışıklık yaşandı ama ne seçmen ne parti nezlinde şuan böyle bir karışıklık olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRE ADAY GÖSTERİLİRSEM REKOR KIRARIM
2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olup olmayacağı hakkında flaş açıklamalarda bulunan Akpınar, “2014 yılında Konak Belediye Başkan aday adaylığı için müracaat ettim, 10 tane aday adayı arkadaşım vardı. O süre içerisinde karalayarak değil farkımı ortaya çıkararak farkımı gösterdim. 48 saat Konak Belediye Başkanı olarak tebrikleri kabul ettim. Çok yaşanmamış bir olay olarak Karşıyaka Belediye Başkanı olarak karşınıza çıktım. Karşıyaka olduğunda kendi kendime dedim ki: Rabbim bana dedi ki ait olduğu yere gideceksin, o güç beni belediye başkanlığı koltuğunu oturttu. Karşıyaka’da ilk göreve başladığımda, 'Karşıyaka’yı bilmez, yönetemez' dediler. Başladıktan sonra da şunu dediler: Biliyormuş! Ben İzmir siyaseti yaptım, Kiraz’da Mehmet Amca'yı, Kınık’taki tenekeci İrfan Abi'yi de Çeşme’deki İsmet Abi'yi de… Metropolde yaşayan birçok insana dokundum, hayatımı siyasete verdim, kente atadım. İslam’ın şartı 5, 6.sı haddini bilmektir, ben haddimi bilirim. Daha iyi yapacağıma inanıyorlarsa aday gösterirler, ne kulisi yaparım, ne 'adayım' derim. Benim mevcut bir başkanken ve Karşıyaka için çalışıyorken ‘adayım’ demem doğru olmaz. Eğer Genel Merkezimiz takdir eder ve beni aday gösterirlerse, 2014’te nasıl Karşıyaka’da rekor kırdıysak, Büyükşehir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Yüzde 60 diyorum ama üzerine çıkarsam da hiç şaşırmayın. Tarlada izi olanın hasatta sözü olur. Benim İzmir’de izim var, hasatta da sözüm olacaktır... İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı çok önemli, sorumluluk isteyen bir görev. Vatandaşlar kimi istiyor, bunu ortaya koyması gerek. Beni değerlendirin. 4 buçuk yılda yaptıklarımla beni değerlendirin. Kamuoyuna soralım, yapabilir mi yapamaz mı? Bir kişinin istemesiyle olmaz. Burası İzmir! Bir kişinin çıkıp da istiyorum demesiyle olacak iş değil. Toplumda herkesin fikri var. Kimsenin istemediği ortamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olur ve sonrasında o koltuğa seçilirsem o makamda 5 yıl duramam” diye konuştu.

 
AK Parti İzmir'de 4 ilçede temayül heyecanı
 
Bucaspor'da sıkı yönetim: Başkan el koydu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALI UYANIK 10 Ekim 2018 Çarşamba 13:11

SEVGILI HÜSEYIN BAŞKAN. PERFORMANSINDAN ŞÜPHEM YOK..ALDIĞIN GOREVI BAŞARIYLA YAPACAĞINA INANIYORUM..YOLUN AÇIK OLSUN..YANINDAYIZ. DESTEGIMIZ TSMDIR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da aşure buluşmaları
Bornova’da Muharrem Ayı birliktelik ve huzur içinde geçerken, Bornova ...
İZSİAD’tan Ata Anı Evi teşekkürü
Ata Anı Evi bu sefer de İZSİAD Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. İZSİAD ...
Konak'ta İzmir lezzetleri geçidi!
Tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapmış İzmir’in zengin mutfağı ...
 
İZSU'dan o ilçede seferberlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4 şantiyede birden çalışmalarını ...
Unutulan nakış sanatları Buca’da canlanıyor
Bucalı kadınların hayatına yeni pencereler aralayan Buca Belediyesi, ilçe ...
CHP'li Güngör'den belediyeye 'satış' eleştirisi
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Aliağa Belediye Meclisi CHP ...
 
Gaziemir'de hasat mutluluğu!
Başkan Halil İbrahim Şenol’un inşaat alanlarından taşıyarak ikinci yaşamlarına ...
İzmir trafiğinde kritik hamle: Otobüslere geçiş üstünlüğü!
Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Ekim 2017'de devreye sokulan Akıllı ...
Bornova'da yatırım gururu! Başkan açıkladı: O oran yüzde 90'a çıktı!
Bornova Belediyesi’nde 2014-2019 yılları arası döneminde 4.5 yıl geride ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri