POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
30 Ocak 2020 Perşembe - 19:00

Akşener İzmir'de teşkilatla buluştu: İktidara eleştiri seli, Lagos'a sert tepki, çarpıcı erken seçim yorumu!

Kentte bir dizi programa katılacak İYİ Parti Lideri Akşener, 4 günlük mesaisine partisinin yerelde iktidar olduğu Tire'den başladı, Belediye Başkanı Duran'a konuk oldu. Ardından İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akşener burada yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirirken 'erken seçim ihtimali'ni de yorumladı ve Türk Bayrağı yırtan Yunanistan Milletvekili Lagos’a sert tepki gösterdi. 

Akşener İzmir de teşkilatla buluştu: İktidara eleştiri seli, Lagos a sert tepki, çarpıcı erken seçim yorumu!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir mesaisi başladı.  

Kentte bir dizi programa katılacak İYİ Parti Lideri Akşener, 4 günlük mesaisine partisinin yerelde iktidar olduğu Tire'den başladı, Belediye Başkanı Atakan Duran'ı ziyaret etti. 

Belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden İYİ Parti Lideri, halktan dinlediği talepleri ve şikayetleri iktidar partisine grup toplantılarında duyurduklarını söyledi. 

İktidar duymadığı durumda da konuları takip ettiklerini belirten Akşener, "Bizler siyaseti 'seçmen velinimettir' diye kabul edenlerdeniz. Hatırlayın, seçmen velinimet olduğu zaman siyasetçi hizmet konuşur, istihdam konuşur, esnafı konuşur, emekliyi konuşur, EYT'liyi konuşur, çiftçinin durumunu, kaynamayan tencereyi konuşur" değerlendirmesinde bulundu.  

Belediye Başkanı Duran da Akşener'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hediye takdim etti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, buradaki görüşmesinin ardından ilçe esnafına ziyarette bulundu. 



İL BİNASINDA TEŞKİLATLA BULUŞTU 
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Tire'deki temaslarının ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Toplantıya Genel Başkan Akşener’in yanı sıra İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel İdare Kurulu Üyesi Cem Özdemir, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

İYİ Parti Lideri Akşener açıklamasında parti içi çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunurken detaylı bir gündem değerlendirmesi de yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, hükümeti ve Cumhur İttifakı'nı eleştiren Akşener, 'erken seçim ihtimali'ni de yorumlarken, Türk Bayrağı yırtan Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos’a sert tepki gösterdi. 

YENİ ÇALIŞMAYI ANLATTI 
Meral Akşener, “Antalya’dan başladık, İYİ Parti olarak şehirlerimizin ilçelerini gezerek, esnafla bir araya geliyoruz. Kadınlarımızla, gençlerimizle yan yana gelip onların dertlerini dinliyoruz. O talepleri, eksiği, gediği tespit edeceğimiz, benim konuşacağım, milletvekili arkadaşlarımızın kanun teklifi haline getireceği bir çalışma başlattık. Türkiye, milletin gerçek gündeminden hızla uzaklaşıyor. 'A partisinin genel başkanı B partisinin genel başkanına hakaret etti, ne diyorsunuz?' gibi bir gündemde bu milletin sesinin duyulması imkansız... Halbuki siyasette iktidar hizmet yapar muhalefet partileri de halkın avukatlığını yapar, vatandaşın sesini duyurur. O talebin yerine getirilmesini sağlar. Antalya ile başlattığımız bu yeni çalışma biçimiyle, 'O ona bunu dedi, bu buna bunu dedi' açıklamalarına cevap vermeden, emekli, işsiz genç, esnaf ne diyor, gibi gerçek gündemimizi hem meclise hem kamuoyunun bilgisine taşımak yöntemini seçtik. Bugün ikinci durağımız olarak İzmir’deyiz” diye konuştu.

ALÇAKLIKTIR!
Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos’un Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağı’nı yırtmasını ‘alçaklık’ olarak nitelendirilen Akşener şöyle konuştu:  Bunun alçaklık olduğunu düşünüyorum. İzmir’deyiz. İzmirliler bilir ki daha önce Türk bayrağına bu hakareti edenler nasıl gittiler bu ülkeden? Yine İzmirliler bilir ki yere düşen Yunan bayrağını kaldıran bu eldir! Savaştığınız bir ülkenin bayrağına hakaret etmeyen bir Türk devleti ve milleti var. Parlamenter bile olsa daha önce o bayrağa hakaret edildiğini, yaşananları unutmuş alçak bir kişi! 82 milyon kişi bir araya gelir o bayrağı yırtan eli kırar. İktidara sesleniyorum; derhal Türk devletine yakışan tutumu ve davranışı göstermelidir. Türkiye’nin itibarını iki paralık etmeye kimsenin hakkı yoktur...

KONGRE SÜRECİ MESAJI
Partisinin kongre sürecine yönelik beklentisini açıklayan Akşener, “Demokratik bir kongre istiyorum. Biz yeni bir partiyiz. Tek aday veya çoklu aday konusunda en küçücük bir imamız bile yok partililerimize. Dolayısıyla kendine güvenen her arkadaşımız aday olabilir. İlçelerde de dahil. Kazanan da kaybeden de bizimdir. Demokratik bir yarış olmalıdır. Türkiye’de demokrasinin yokluğu nefes aldırmıyor. İzmir o ruh halini ve şöleni yaşatmalıdır” dedi.

TEDBİRLER ALINMAMIŞ, ATTAYA GİTMİŞ!
Elazığ'da 41 kişinin yaşamını yitirdiği fekaletın ardından gündeme gelen deprem vergisi tartışması hakkında konuşan ve iktidarı hedef alan Akşener, "1999 Kocaeli depremini yaşamış biriyim ve o zaman milletvekiliydim. Gölcük mahreçli Sakarya, Bolu, Düzce ve İstanbul’u da vuran o depremde karşılaşılan zorlukların ortadan kaldırılması için konulan bir vergiydi. O vergi sonrasında sürekli bir hale geldi ve kalıcı oldu. Nereye gittiğine dair bugün iktidarda kim olursa olsun bunun cevabını vermek zorundadır. Deprem öldürmez bina öldürür. Bu tedbirler alınmamış attaya gitmiş!” dedi. 

ERKEN SEÇİM YORUMU
Erken seçim ile ilgili öngörüsü olmadığını belirten Akşener, “Sayın Erdoğan’ı iyi tanıyan insanlardan biriyim. Bu defa seçimle ilgili öngörüm yok... Olmayacak da olacak da diyemem. Sanki 2023’e kadar olan süreyi tamamlayacak gibi görünüyorlar. Seçimi getirecek olan iktidar partisi ve küçük ortağıdır. Biz hazırız. Bizim partimizin özelliği şu; yeni kurulduğu için esnek bir organizasyon. Parti aidiyeti hızla oluşuyor. Kongrelerle bu pekişecek. Biz kurulduktan 6 ay sonra seçime gitmiş bir parti olarak yüzde 10 oy aldık. Seçmenin gösterdiği teveccüh özel bir saygı değer bir durum. Şimdi düne göre çok daha hazırlıklıyız. Delege seçimine, üye seferberliğine bakıyorsunuz 260 bini buldu. Haziran sonuna kadar 300 bine ulaştıracağız. 450 binlik bir hedefimiz var yılın sonuna kadar” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN SARAYA GİRDİ, ÇIKAMIYOR!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne eleştirilerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı, “Bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tutmadı! Uçacaktık, kaçacaktık olmadı! Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmeliyiz” dedi.  Akşener ayrıca, “Seçmen yeniden velinimet olsun. Ceket assam seçer diyen anlayışın hakim olmamasını diliyorum. Erdoğan’ın bir zorluğu var. Saraya girdi çıkamıyor. Saray ayrı bir hayat tarzıdır. Hayat tarzı dayatır. Bir paralel evren yaratır. Sarayda çalışan bir bürokrat AK Parti’ye gidip genel başkan yardımcısını azarlayabiliyor. Çünkü patronun adamı” ifadelerini kullandı.  

İTTİFAKLAR ARASINDAKİ FARKI 'ANDIMIZ'LA ANLATTI 
Akşener, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı hakkında yöneltilen soru üzerine şöyle konuştu: Aramızdaki temel bir fark var. Bizimki iş birliği… Liderler arasında yapılan ittifak. Örnek Andımız... Andımız'la ilgili bir tutum aldığımızda, araştırma önergesi verdiğimizde küçük ortak çekimser kaldı, büyük ortak reddetti. Türk milliyetçiliği sistemi üzerinden oluşan organizasyonun çekimser kalması mümkün değil. Tabana rağmen böyle davrandı. Bizimki ise Türkiye’nin, vatandaşın, seçmenin problemlerini önceleyen hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi gibi herkesin ihtiyacına cevap vermeye çalışan birliktelik, konsensüs sağlanmış konuların etrafında oluşan iş birliğidir. Bizimkine proje bazlı diyebiliriz. Ömür boyu, mezara kadar gibi söylemler sistemimiz için söz konusu değil. Seçmene nefes aldıran bir iş birliği bizimkisi... Nitekim 31 Mart’ta görüldüğü gibi kulak çekilmekle kalmadı azıcık da morartıldı. Geri kalan her şey lafügüzaf oldu. Merak Akşener’e PKK’lı bile dediler. 31 Mart’taki sonuçlar bu iş birliğinin ne kadar gerçekçi ve seçmenin umudunu hayata geçirmeye yönelik olduğunu ispatıdır.”

PROGRAMINDA NELER VAR? 

Akşener 18.30’da ise il başkanlığını ziyaret edecek. Akşener 19.30’da da il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarıyla akşam yemeği yiyecek.

Akşener'in 31 Ocak, 1 Şubat ve 2 Şubat tarihindeki programı ise şöyle;

31 OCAK

10.00 Balçova Ilçe Başkanlığı Ziyareti

10.15 Balçova Esnaf Ziyareti

11.00 Buca ilçe Başkanlığı Ziyareti

11.15 Buca Menderes Caddesi Esnaf Ziyareti

12.30 Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Esnaf Ziyareti

13.30 Serbest Program

14.30 Karabağlar İlçe Başkanlığı Ziyafeti

14.45 Karabağlar İnönü Caddesi Esnaf Ziyareti

16.15 Torbalı Kazım Dirik Caddesi Esnaf Ziyareti

17.30 Ödemiş Saraçoğlu Caddesi Esnaf Ziyareti

1 ŞUBAT

10.30 Aliağa İlçe Başkanlığı Ziyareti

10.45 Aliağa İstiklal Caddesi Esnaf Ziyareti

11.40 Menemen Türkelli Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı Açılışı

12.00 Menemen Sevgi Yolu Üzeri Esnaf Ziyareti

13.00 Serbest Program ( ÇİĞLİ)

13.30 Karşıyaka Çarşı Ziyareti

15.00 Bornova Eski Çarşı Esnaf Ziyareti

16.15 Bayraklı Sevgi Yolu Üzeri Esnaf Ziyareti

 18.00 Gaziemir İlçe Başkanlığı Ziyareti

18.15 Gaziemir Önder Caddesi Esnaf Ziyareti

2 ŞUBAT

11.30 Bayraklı Adliye Önü Şehit Fethi Sekin Anıtı Ziyareti

12. 30 Çeşme İlçe Başkanlığı Ziyareti

12.45 Çeşme İnkılap Caddesi Esnaf Ziyareti ve Tohum Takas Şenliği Etkinliğine katılım

14.00 Yerel Yönetimler Çalıştayı Kapanış Töreni için Sheraton Otele İntikal

 
MGK'dan İdlib mesajı: Sivillere saldırılara karşı...
 
Dikili'de yasa dışı geçiş operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MGK'dan İdlib mesajı: Sivillere saldırılara karşı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK, 4,5 saat sürdü. MGK'dan ...
Bahçeli: ABD ve İsrail ateşle oynuyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin sözde Ortadoğu barış planına tepki gösterdi.
CHP'li Bakan açıkladı: Tarımda 'zehir' alarmı!
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarımsal ...
 
Kaya'dan Soyer'e 'ikinci çevre yolu' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in ...
Dışişleri'nden Macron'a sert tepki!
Dışişleri Sözcüsü Aksoy'un yanıtında, "Fransa'nın da aralarında bulunduğu ...
CHP İzmir’de sürpriz çıkış: İl başkan adayıyım!
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, 8 Şubat’ta yapılacak olan ...
 
CHP İzmir’de gençlik kollarında kongre startı 2 ilçeyle verildi!
CHP İzmir’de gençlik kollarında kongre heyecanı başladı. ‘Demokrasi ve ...
TBMM'den ABD'nin sözde barış planına kınama!
Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, ortak bildiriyle ABD'nin sözde ...
Başkan Yetişkin'den Başkent çıkarması: İki Lider'e ziyaret!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri